Kuşkonmaz fasulye
1 Eklenti(ler)
Siyah Tohumlu Çanakkale Kuşkonmaz Fasulyesi'nde (Taşlıbahçe) ilk mahsüller görünmeye başladı.
Fotoğraftaki arkadaşın boyu 40 cm. civarında. Eklenti 655715 |
Domates hasadı
3 Eklenti(ler)
Bu gün değişik domates çeşitlerimizden, toplam 40 kg. civarı ürün hasat ettik.
Eklenti 655854 Keçi memesi domatesler oldukça gösterişli idi. Eklenti 655855 Ama günün rekortmenleri 2 pembe domates oldu. Mukayese için yanlarında duran, orta boy bir çanakkale domatesi. Eklenti 655856 |
Kabaklar
5 Eklenti(ler)
Nazar değmesin, uzun bal kabakları çok güzel gelişiyor.
Eklenti 655857 Fransız bal kabağı, armut çeri domateslerin altına gizlenmiş. Eklenti 655858 Armut turuncu kabakların da neşesi yerinde. Eklenti 655859 Akşam üzerleri, haylan kabakların çiçekleri şov yapıyor. Eklenti 655860 Bu beyaz kabağın türünü henüz tespit edemedim. Eklenti 655861 |
Kışlık fideler
2 Eklenti(ler)
Pırasa tohumlarının çimlenme oranı gayet güzel.
Eklenti 655864 Brokoli fideleri de şimdilik iyi gidiyor. Eklenti 655865 Bu türleri ilk defa yetiştireceğim için oldukça heyecanlıyım. |
Karpuz ve mısırlar
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl Sayın TCM'den edindiğimiz ayyıldız ve küçük yerli karpuzlar, geç ektiğim için hala olgunlaşmadı.
Eklenti 656128 Eklenti 656129 Mısırlarımızın bir kaçını közleyerek tadına baktık. Yanlışlıkla kopardığımız cin mısırların, körpe iken de patladığını tespit ettik.:) Eklenti 656130 |
2 Eklenti(ler)
Yarı gölge bir yerde bulundukları için, alis pembe kiraz domatesler çok yavaş olgunlaşıyor.
Eklenti 656131 Köylü bir tanıdıktan edindiğim közlemelik biberlerin tohumlukları olgunlaşmak üzere. Eklenti 656132 |
3 Eklenti(ler)
Çerezlik ayçiçekleri yavaş yavaş olgunlaşmaya hazırlanıyor.
Eklenti 656134 Oturak barbunyalar da yakın hasat edilecekler arasında. Eklenti 656135 İtalyan kış kabağı karakteristik şeklini almaya başladı. Eklenti 656136 |
3 Eklenti(ler)
Balkonda saksıya ektiğim 11 adet enginar tohumundan sadece 5'i yeşerdi.
Eklenti 656348 Yine balkonda saksıya ektiğim karnabaharlar gerçek yapraklarını çıkarmaya başladı. Eklenti 656349 Anneciğimin verdiği sarı şebboy, aylardır açmaya devam ediyor. Eklenti 656350 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben resimdeki aşamadan hemen sonra şaşırtmak yerine önce her bir fideyi kendi küçük kabına aldıktan sonra köklerinin iyice büyüyüp hacim kazandığından emin oluyorum. Sonrasında yerine alıyorum. Bu süreç tohum ekiminden şaşırtmaya 8-10 hafta kadar sürer. Sizinkiler nerdeyse yolu yarılamış gibi gözüküyor.
Şaşırtma aşamasına gelince de kök bölgesinin iyice malçlanması gerekir. Dona dayanır. Kökler korunursa, seneye yeniden filizlenir. Hangi çeşidi yetiştiriyorsunuz? Alıntı:
|
Enginar
Zengarden'in 'yeşil enginar' olarak sattığı tohumu ektim.
Ben şahsen, cemreler düştükten sonra bahçeye dikmeyi düşünüyordum. Fakat hiç bir tecrübem de yok. |
Büyük ihtimalle, Green Globe'tur. ABD başkanlarından Thomas Jefferson'ın tohumunu Avrupa'dan getirttiği eski (İtalyan menşeyli diye hatırlıyorum) bir çeşittir.
Ben olsam bahar şaşırtması için tohumunu son dondan 10 hafta kadar önce dikerdim. Bizim mevsimlerimiz ve döngülerimiz oldukça farklı olduğu için ben kendi fidelerimi Ekim başı dikeceğim. İlk senesinde meyveye duran çeşitleri baharda da dikebilirim. Enginar, çok yıllıktır ve genelde ikinci seneden sonra verime geçer. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Denemek için ekiyorsanız olur tabii. Fideleriniz zaten büyüyor, bence ekin. Don olana kadar yeteri kadar gelişebilirler mi bilmiyorum.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın TCM'ye bir uzmanlık sorum olacak, resimdeki tohumlar kırçıllı taze fasulye midir?
Eklenti 656683 |
Yıldız çadırı
1 Eklenti(ler)
|
@ Dutlubahçe, gösterdikleriniz kısa barbunya ya benziyor. Adı üzerinde diğer barbunya türlerine göre daha kısa, içerisinde üç veya dört tane olan tadı mükemmel (yörede herkesin ortak fikri) yeşil daha kızarmamışken taze fasulye gibi de tüketildiği söylenen (bunu deneyemedik bir türlü) barbunya türü. İki hafta önce normal barbunya 7 tl. iken bunun kilosunu 10 tl. den satıyorlardı.
|
Çıbrıka tohumu hasadı
1 Eklenti(ler)
Bu sene bahçeye dört adet çıbrıka fidesi dikmiştim. Biri kurudu, ikisini çiçek açmadan kesip, baharat olarak kullanmak için kuruttum.
Tohumluk olarak bıraktığım sonuncu çiçek açıp kuruduktan sonra, tohum ve yapraklarını, mecburen karışık olarak sıyırdım. Sonra da çay süzgeci ile eleyerek tohumları ayırdım. O kadar çok tohum çıktı ki, kısmetse paylaşırım. Eklenti 656930 |
Kabaklar
3 Eklenti(ler)
Marina di Chioggia (Kış Kabağı) bahcedenn
Eklenti 659245 Uzun Balkabağı heyyamola Eklenti 659246 Fransız Balkabağı (Musquee de Provence) Taşlıbahçe Eklenti 659247 Tohumlarını paylaşan arkadaşların hepsine çok teşekkür ediyorum. |
Kabaklar pek güzel olmuş, benim fransız kabakları yeşil kaldı.
|
Alıntı:
|
Kışlıklar
4 Eklenti(ler)
Bu gün bahçeye hızlıca bir ziyarette bulunduk.
Brokoliler bize hoş bir sürpriz yaptı. Baş tutmaya başlamışlar. Eklenti 662733 Pırasalar da neredeyse yenecek kıvama gelmişler. Eklenti 662734 Karnabaharların de gelişimi güzel ancak, henüz baş tutan yok. Eklenti 662735 Havalar serinleyince, enginarların gelişimi de hızlanmış. Etrafa dökülen pancar tohumları, her yerden adeta fışkırmışlar. Eklenti 662736 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024