22-07-2017, 22:50 | #91 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Atılgan; Tohumdan yetiştirdiğiniz patetes yumrularını mümkün olduğu kadar büyüdükten sonra gelecek yıl ekmeniz gerekiyor. Bu şekilde o yumrular yenecek büyüklükte patetesler verecek. Eski patetesler tohum verirken şimdiki pateteslerde pek tohum verme durumu yok. Ekmiş olduğum kırmızı patetesler çiçek açtılar. Ancak onlar da büyük ihtimalle tohum vermeyecek. Belki benim su verme durumum yeterli gelmediği için de olabilir bu durum. |
24-07-2017, 00:02 | #92 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Benimkilerde de çiçekler tutmadan dökülüyor gibi. Aşırı sıcaklardan olabilir. Ekim için biraz geç kaldım sanki. Bolca suluyorum havalar biraz serinleyince umarım işler deyişir. Yumru olarak Yukon Gold dikmiştim. Çok memnun kaldım. Hastalık böcek de olmadı. Alıntı:
Düzenleyen Atilgan : 24-07-2017 saat 00:05 Neden: resim eklendi |
|
24-07-2017, 01:30 | #93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Yukon Gold çok iyi çeşittir de yumruları nerden buldunuz? |
24-07-2017, 07:24 | #94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Bir arkadaşım Almanya dan tohumluk patates olarak getirmişti. |
24-07-2017, 07:30 | #95 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Doğu bloku ülkelerinden gelen Piton adlı biber bizim çarliston un kopyesi gibi. Büyük bir ihtimal yanlış tohum gönderdiler çünki piton anlatıldığı üzere oldukça uzun boğumlu ve kıvrık olmalıydı. Benim için artısı meyve renginin sarı değilde yeşil oluşu yanlız çarlistona göre daha iri ve kızardığında oldukça etli. Bu yıl aldığım tohumları seneye tekrar dikip hybrid olup olmadığına bakacağım. Düzenleyen Atilgan : 03-10-2017 saat 11:46 Neden: düzeltme |
30-07-2017, 21:15 | #97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Greek pepperoncini. Yunan lokantalarında verilen turşusunu çok severdim. Özel bir yapılış şekli varmı diye araştıracağım. Teşekkürler sayın bahcedenn |
30-07-2017, 21:20 | #98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Geçen yıl etkinlik dışı farklı bir kaynaktan edinmiştim. Resimlerinide paylaşmıştım. Etkinlikte paylaşılan acı antep biberinin biraz daha iri bir türü. Nedense ben ekince çokda büyük olmadılar. Düzenleyen Atilgan : 13-09-2017 saat 00:04 Neden: yazım hatası |
30-07-2017, 21:23 | #99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Yerli Afyon patlıcanı. Henüz tadına bakamadık ama ilk olgunlaşan oldu. Teşekkürler sayın muda |
30-07-2017, 21:24 | #100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Şeker otu oldukça büyüdü |
30-07-2017, 21:32 | #101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Comfrey ler çiçek açtı. Karpuzun çeşidi Moonbeam. Sarı etli yeni bir tür. Dr. Alan Kapuler tarafından Yellow Doll hybrid çeşidinden dihybridize edilmiş. Erkenci ve gece soguklarına kısmen dayanıklı. |
31-07-2017, 00:13 | #102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. Atilgan maşallah ürünleriniz bereketli olsun. Şeker otunun tadına baktınız mı , şeker oranı ne derecede ? Kurutup kullanma fırsatınız oldu mu .. Şeker oranı çok az geldi bize |
31-07-2017, 01:16 | #103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Early Moonbeam, çok iyi bir çeşit. Oldukça erkencidir. Burda sonbaharda ekiyorum. |
31-07-2017, 01:18 | #104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Hem erkenci, hem de benim gözlemime göre kuraklık dayanımı çok iyi. İlerde yapılacak bir ıslah için bu özelliği kullanılabilir. |
31-07-2017, 10:15 | #105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Yeşil yaprakları doğrudan yendiğinde çok tatlı ama tatlandırıcı olarak denemedik. Ben bir iki yaprak kurutup size geri dönerim. |
31-07-2017, 12:25 | #106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Hiç denemeyin bence. Kurutulunca tat çok ama çok azalıyor, yok gibi bir şey. Tatlandırabilmek için çok miktarda kullanmak gerekiyor. Piyasadaki stevia kurusu bizimkiler gibi gölgede kurutularak değil de çok farklı işlemlerden geçerek elde ediliyormuş. Ben bir büyük fincan çay için neredeyse bir çay bardağı kurusunu blenderden çekip küçük kese içerisine koyduktan sonra çay içine atıp tatlandırabilmiştim. |
09-08-2017, 13:50 | #107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Yukon Gold ların son hasadı süperdi. Anlaşılan diğer hasatları çok erken yapmışım. Neyse tecrübe ile öğreniyoruz. |
27-08-2017, 23:28 | #108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
3 haftadan fazladır bahçeden uzağım. Sağolsun arkadaşlar yardımcı oluyor. Salkım süs biberler kızarmış. Düzenleyen Atilgan : 27-09-2017 saat 12:04 |
12-09-2017, 11:57 | #110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Sayın bahcedenn in 2014-2015 etkinliğinde paylaşmış olduğu greek pepperoni ve golden greek pepperoni biberlerinde bir karışma olmuş sanki. Turuncu renkli olan oldukça acı. |
13-09-2017, 22:26 | #111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Sarı karpuz "Jonasik" |
13-09-2017, 22:29 | #112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Sarı karpuz "Moonbeam". Soğuk bir dilimi meyveli dondurma gibi. |
13-09-2017, 22:31 | #113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
"Bozeman" karpuzu biraz küçük kaldı. Düzenleyen Atilgan : 26-09-2017 saat 22:35 Neden: Ekleme |
13-09-2017, 22:44 | #114 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Karpuzlarda hiç bir izolasyon önlemi almadığım için tohumlarını paylaşamıyacağım. Aynı türden karpuzlarda farklı çekirdek renkleri oluşmuş. Buyük olasılıkla çapraz toşlaşma gerçekleşti. Hibritleşme olduğuna emin olursam farklı bir etkinlikte paylaşıma koyabilirim. |
26-09-2017, 22:19 | #116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Stocky Red Roaster benzerlerinin aksine güneş yanmasından etkilenmedi. Teşekkürler sayın birnefestoprak. Düzenleyen Atilgan : 27-09-2017 saat 11:58 Neden: ekleme |
08-10-2017, 16:17 | #118 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Tohumdan ektiğim patatesleri bugün topladım. Patatesler ufak ama seneye dikim için bir çoğu uygun. Beklediğim gibi renk cümbüşü oldu. İlk üçünün tadına baktım. Tatlı patates, kestane ve normal patates karışımı mükemmel bir tat. |
08-10-2017, 16:27 | #119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Bunlarda tohumdan ekilen adı belli ticari tohumlar. Mevsim biraz daha uzun olsa yemeklik patates boyutlarına ulaşırlardı diye düşünüyorum. Tatları ahım şahım deyil ama verimli oldukları için birde yumrudan dikmeye değer diye düşünüyorum. Ayrıca patates bekledikçe içindeki nişasta şekere dönüştüğü için tadı zamanla gelişiyor. |
30-10-2017, 18:23 | #120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
İspir kuru fasülyesini hasat ettik. Seneye daha çok dikebilecegiz. Teşekkürler sayın İsmail Kuzucu. Düzenleyen Atilgan : 05-11-2017 saat 21:51 Neden: yazım hatası |
|
|