Cicek actiysa tohimlarini toplayin.Baharda yine ekersiniz.
|
Maalesef çiçek açmadı.Ben de çiçek açmasını bekliyorum.
|
Minik yapraklı bodur fesleğen tohumu arıyorum. Elinde olan arkadaşlar paylaşırlar mı acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar;
Nevsune Hanımın göndermiş olduğu feslenğenlerim çimlendi ve sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyorlar. Eklenti 24307 Bu sene baharat tohumlarım Nevune Hanımcığımdan gelmişti ;) Kendisine bir kere daha teşekkür ederim. Sevgiler ;) |
Merhaba arkadaşlar kuruyan Fesleğen yapraklarınızı atmayın onları da özellikle acılı ve bulgurlu yemeklerde kullanabilir veya çayını içebilirsiniz :)
|
fesleğen makarnaya süper lezzet katıyor
|
1 Eklenti(ler)
|
sweet basil - tatli feslegen en cok bilinen turu olmasina ragmen bri suru cesidi var.
Ben ayciceklerinin altinda domateslere yakin yetistiriyuorm. Biraz golge istiyorlar. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_basil_cultivars http://rareseeds.com/seeds/Herbs |
Sayın YorkerJenny,
Domates altında -yakınında yetiştirilen fesleğenin domatesin aromasını değiştirdiği okumuştum. Bu sene denemek istedim ama fesleğenleri geç ektiğimden (gerçek ilk yapraktalar) henüz domateslerin altına taşıyamadım. Acaba aromasında fark yaratıyor mu? Fark edebildiniz mi? |
1 Eklenti(ler)
Benim minik fesleğenim de bu ve yanında da onun fanatik hayranlarından Sütoğlum.;)
|
Benim de top fesleğenim var gölgede duruyor hergün azar azar suluyorum gayet keyifli.
|
benim fesleğenim sizinkine benzemiyor
arkadaşlar benim fesleğenim sizinkine hiç benzemiyor
10 cm civarında,ne açık yeşil ne kapalı yeşil ama daha çok kapalı yeşile benziyor yaprakları 1 cm civarında çoğu daha küçük nane gibi kokuyor sent bir gövdesi var |
fesleğeninin fotoğrafını ekleyebilirsen belki daha çok yardımcı olunabilir...
|
1 Eklenti(ler)
Bir saksıda iki çeşit fesleğen, nerden geldiğini bilmediğim anason ve ipek çiçeği fidelerim.
Eklenti 40470 |
mert1998 yaprak rengi kapalı yeşil değil de koyu yeşil olmasın sakın.Evet resmini ben de merak ettim.Ama tarife bakılırsa küçük yapraklı fesleğene benziyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bordo fesleğenlerim. tohumdan yetiştirdim. Gerci henüz bir bordoluklarını göremedim ilk çıkan yapraklar harici ama neyse:)
|
1 Eklenti(ler)
Baharda pazardan aldığım fesleğenin tohumlarını bahçeye serptim. Artık çıkmayacak derken bir kaç fidenin olduğunu gördüm.:p
|
1 Eklenti(ler)
bordo feslegenlerim. epey çiçeklendiler.
|
1 Eklenti(ler)
Ne dersiniz son dönemleri mi? seneye gene açar diye düsünüyorum ama belki kışı geçirir bu şekilde. Bildigim seneye evin bir çok yerine dikecegim.
|
Alıntı:
|
İklimsiz, tohum aradığını yazmışsın.Eğer bulamadıysan yardımcı olabilirim.Gerçi mesaj tarihin biraz eski ama yine de yazayım dedim. Bir fesleğen fanatiği olarak çevreme ne kadar yayarsam o kadar iyidir diye düşünüyorum. Ayrıca makarna sosuna çok yakıştığı doğru, ama kimse tarif etmemiş. Ben kabukları soyulmuş domatesleri ince doğrayıp zeyinyağında sarmısak+fesleğen+tuz ile pişiriyorum. Sonra sıcakken peynir rendelenmiş makarnanın üzerinde servis yapıyorum. Arkadaşlar makarna partisi için evden çıkmıyor:rolleyes:Şikayetçi miyim? Tabii ki hayır! :D
Not: Todor yazdığın salata sosunu mutlaka deneyeceğim çünkü bu tip şeylere çok meraklıyım. Arkadaşlar fesleğenle ilgili bildiniz bu tip tarifler varsa esirgemeyin lütfen. |
Parm usulü patlıcan (Fesleğenli)
http://img20.imageshack.us/img20/6213/indextx8.jpg
-4 iri patlıcan -1/2 kg domates -250gr mozarelle peğniri (her hangi peynir olabilir) -2 yumurta (ben 1 kullanıyorum) -rendelenmiş parmesan -biraz un -sıvı yağ - fesleğen - tuz -karabiber Uzunlamasına dilimlenmiş patlıcanları unladıktan sonra sıvı yağda kızartıyoruz.Kağıt havluda yağını almayı unutmayın. Daha sonra olgun domates ve fesleğenli sos hazırlıyoruz. Kabukları soyulmuş domatesler ve fesleğen yağ ilave edilmeden katı sos haline gelenedek pişirilmeli. Tuz ilave edilerek,tabiiki :). Kare bir fırın kalıbına yağ sürüyoruz. Daha sonra dibine az sos dökülüyor. 1 kat patlıcan diziliyor. Üzerine tuz ve karabiber katılmış yumurta sürülüyor. Daha sonraki aşamada ince mozarelle dilimleri, sonra yeniden sos döküyoruz. Üzerine de rendelenmiş parmesan. Malzemeler bitene kadar, bu sırayla katları yapıyoruz.En son kata daha çok peynir rendesi dökülmeli. Fırında 140-150 derecede 30 dakika pişirilmeli. Tarif alıntıdır http://www.carina-forum.com/carina/i...p?topic=5834.0 |
1 Eklenti(ler)
Benim top fesleğenimden düşen bir tohum, çelikle çoğalttığım bir başka bitkimin yanında çimlendi. Hızla büyüdü ancak top fesleğene hiç benzemiyor :( Nasıl oldu bu iş acaba..
Eklenti 48458 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da benim bordolar. Güneş gördükleri sürece renkleri koyulaşıyor.
|
Saksıda yetişen küçük yapraklı hoş kokulu fesleğen yenir mi yenmez mi?
(Ben yıllardır saksılardaki fesleğeni yenir diye bilip; sos filan yapıp makarnada kullanıyorum. Çocuklarım da bayılıyorlar) |
Alıntı:
|
Fesleğeni salataya değil de Napolitan Spagetti yapmak için kullanıcam. Maretlerde çok az miktardaki fesleğeni 2.5 tl den satıyorlar. Bu arada napolitan spagetti çok güzel ve mideyi rahatlatıcı bir özelliği var. Denemenizi tavsiye ederim.
|
Bütün mesajları okudum iyice kafam karıştı..
Bende top feslegen var..Bir ay kadar önce fide olarak almıştım.Kapalı yerde devamlı güneşte duruyor vede az suluyorum ama boyuna büyümesi devam ediyor. Gölgeye alsam dahamı iyi gelişir acaba. |
1 Eklenti(ler)
Şubat ayında ektiğim fesleğenim hiç gelişmiyor:(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024