24-06-2008, 20:42 | #61 |
Ağaç Dostu
|
Henüz nasıl gübreleyeceğime karar veremedim şu an 40 kadar varlar şimdilik organik ilerliyorlar, bir mikjtar deniz yosunu be B5A denemeyi düşünüyorum. Aslında tohum çok var elimde ama yıl sonuna yetişmez sera lazım diye düşünüyorum kış öncesinde koyacak yer sorunu yaşamamalıyım. Bunları yetiştirip bir göreceğim yetişirse belki kalanı da ekerim tabi satışa da çıkarmam gerekecek. |
25-06-2008, 04:10 | #62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
Bu bitkinin tohumdan yetiştirmede ne kadar inatcı oldugu söylenir durur. bugüne kadar 3 ayrı markanın tohumunu denedim. Çzellikle cok güvendigim Sperli beni hayal kırıklıgına ugrattı. Bir marka daha vardı o da tutmadı. Sadece Hirts gardens dan aldıgım tohumlar iyi çıktılar. Onlarin assagı yukarı hepsi çıkmıştı. Ben gittim hepsini öldürdüm. sonrasında Hirts TR ye satısı durdurunca bulamadım yenilerini. Gecenlerde Hirtsten siparis verdim gene, sorun kalkmış gönderimde. Hele bir gelsinler, bakalım ne olacak? |
27-06-2008, 03:28 | #63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
yeni tohumlarım geldi yaklasık 8 adet. Yarısını oksijenli sulu solusyonda yüzdürüyorum yaklaşık 4 saattir. Yeterlidir diyip birazdan ekeyim mi yoksa daha bekleteyim mi kararsiz kaldim. İlk kez oksijenli suda bekletiyorum tohumları haydi hayirlisi bu kez belki birşeyler dogru gider. |
04-07-2008, 16:04 | #64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
8. günde bir adet minik çimlenmiş steviam oldu. su an icin basarı yüzdem yüzde 12.5 6 temmuz itibariyle elde var 2. basari yüzdem yüzde 25 e çıktı Düzenleyen kuzen38 : 06-07-2008 saat 16:40 |
09-07-2008, 16:23 | #66 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
Alıntı:
oksijenli suda bekleyenler hiç çıkmadılar. digerlerinden toplam 3 adet çıktı. Yani 3/4 ü çıktı normal ektiklerimin. Evet torfta çimlendirdim. |
|
31-08-2008, 22:15 | #67 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 72
|
süper bir tatlandırıcı... 120 paketi 11 lira civarindaydı son aldıgımda... tüm diet yapanlara, diabetiklere, seker kullanmayanlara tavsiye ederim http://www.stevya.com.tr/Tr/ pişirip tatlılarda pastalarda da kullanabilirsiniz! |
02-09-2008, 00:06 | #70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
Şehir: Usa
Mesajlar: 307
|
bendeki stevialar tomurcuk bağladılar. acaba tohum olur mu? küçük bir saksıda yanyana duruyorlar. resim çekip ekleyeceğim |
02-09-2008, 02:07 | #71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
yaz bitti ben daha yeni becerdim. ne olur sonu bilmiyorum. tohumdan yetiştirdim. |
08-09-2008, 12:35 | #72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
Şehir: Usa
Mesajlar: 307
|
bu yeni çıkmış bir stevia fidesi |
08-09-2008, 15:17 | #73 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
Şehir: Usa
Mesajlar: 307
|
bunlarda çiçek açan tomurcuklar |
10-09-2008, 23:07 | #74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
Steviam en nihayetinde kendine geldi. epey zorlandıgımı belirtmem lazım. yaklaşık 8 adet tohumdan 6 sını yeşerttim. 2 tanesine bakamadım hastalandıgım icin onları ayrı yere koymuştum. 2 sini hediye ettim, ama onlarıda yetiştirememişler. bende 2 tane var şu anda. Evet tadı gercekten şeker-sakarin kıvamında. bir yapragını koparttım ıssırdım, sonra kalanını kuruttum. amacım çay içmekti. kısmet buguneymiş. ama heveslenmeyin koca yaprak bir yarım fincan çayı tatlandırmayı başaramadı. belkide ben bir şeyi yanlış yaptım. kışın nasıl olacak bilmiyorum, aynı saksıdan gelecek sene devam eder mi onuda bilmiyorum. |
26-09-2008, 04:33 | #75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
Acıkcası tadı şeker gibi olan ama çayınızı tatlandırmayan bir bitki bu. Sıcak suya kurutup attım, suyun rengini hafif degiştirsede tat konusunda bir degisim yok. Bu kadar heves ettik, büyüttük ama sonuc bu... |
20-10-2008, 09:11 | #76 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
|
Alıntı:
|
|
21-10-2008, 11:08 | #77 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
|
Selahattin bey! Bende tohumdan ikinci defa yeni ektim,deniyorum.Çok hassas bir bitki.Kolay gelsin. |
24-10-2008, 21:04 | #78 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2008
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 217
|
selahattin hocam o arkadaştan bende tohum aldım fakat tohumlar siyah ve yeşil karışıktı.benim araştırmalarımda ise yeşil olanların çimlenmesi çok zor gözüküyor.eğer sizden alıyorsa sizin bilgileriniz daha fazladır.yeşil tohumlar çıkarmı?ben bu aldığım tohumları viyöle ektim.şu an bekliyorum.evin içinde banyoda serin bir yerde duruyor.daha sonra bahçemdeki küçük seraya almayı oradanda saksılara almayı düşünüyorum.bu konudaki sizin düşünceleriniz nedir?teşekkürler... |
24-10-2008, 22:46 | #79 |
Ağaç Dostu
|
Evet o tohumlarda bana ait. Ancak şurası var ki o tohumlar Paraguay'dan gelen tohumlar bize de o şekilde geldi yani. Yine de size fazla fazla gelmiş olması gerekiyor. Ben bir tutam ektim 40 det kadar çimlendirmiştim, çoğunuda iş yoğunluğumdan kaybettim ancak bahara yeniden üreteceğim ve yetiştreceğim. Korunaklı bir yede olurlarsa kıştan etkilenmezler sera ****** iyi fikir yinede düşük sıcaklıklara maruz kalmazsa iyi olur. |
12-11-2008, 10:51 | #80 |
Ağaç Dostu
|
Şeker Otu
Selehattin bey şeker otunun yapraklarından 5 adedini çayımın içine attığım halde çayım tatlanmadı.Acaba mamül haline getirilmeden kullanıldığında etki sağlanamıyor mu? Açıkçası doğal haliyle bir fayda saylayamayınca bu bitkiye ilgim azaldı... |
19-11-2008, 17:45 | #82 |
Ağaç Dostu
|
Bu sorunu bende yaşadım. Sanırım bu birazda şekerden alışık olduğumuz tattan kaynaklanıyor. Zira şeker pancarındaki şekerde yemeklere kattığımızda tatlandırmayacaktır. Şeker otununda karistalize edilerek veya yemeklerde tat alabileceğimiz forma dönüşmesi gerekiyor. Aksi halde beklentilerinizin ötesinde bir sonuçla karşılaşabilirsiniz. |
20-11-2008, 00:44 | #83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
ben kuruttuktan sonra bildigimiz süzgecte toz haline getirdim onu rendeler gibi. Ama tadi bildigimiz şekerden çok uzak oluyor malasef, ayrıca otun degisik bir kokusuda çaya siniyor. Açıkcası malasef benim açımdan beklentilerin çok ötesinde tam bir hayal kırıklıgı oldu. hatta acaba satsammı bu bitkiyi diye düsünmeye başladım |
29-12-2008, 12:46 | #85 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
Şehir: Usa
Mesajlar: 307
|
benim otların yaprakları havalar sıcak iken şeker oranları düşüktü, havalar soğumaya başladıktan sonra yaprakları acayip şekilde tatlandılar, küçük bir olay anlatayım; babam tatlıyı çok sever ama sağlık ve yaşının verdiği kısıtlamalardan dolayı fazla yiyemiyor, geçen hafta babama bir tane stevia yaprağı vergim ağzında dişleriyle hafif hafif ısırarak emdi. ve babam tatlı ihtiyacımı karşıladı manasında - bu yaprak kesti beni dedi ) cebime bir kaç tane daha yaprak koydum, aradan 3-4 saat geçti tekrar yaprağın tadına baktım, şeker oranı azalmıştı sebebini bilmiyorum, bu bitkinin bir şekilde şekerinin alınma yöntemi vardır. başka birşey daha anlatmak isterim. yine yapraklardan 10-15 tane cezvede kaynattım, çok şekeri çıkmadı ama rengi yemyeşil oldu. aslında tadı bana göre azdı ama halam şeker oranı tam bana göre dedi. Yorumlar sizlerin ) Düzenleyen cagatayyucel : 20-02-2010 saat 14:37 Neden: çıkmadı yerine çıktı yazmışım |
04-02-2009, 08:41 | #86 |
Ağaç Dostu
|
Şeker otunun eczanelerde satılan toz halinde olanlarından kullandım. Tadı diğer tatlandırıclar gibi demirli gibi veya acımsı değil. Normal şeker tadına çok yakın. Anneannem diyabet hastası ona da gönderdim. Özellikle tatlılarda çok sevdiğini söyledi. Ben allerjik yapıda bir insanım ama bana bir yan etkisi olmadı. Eczanelerde stevya olarak satılıyor toz hali 100'lük paketler halinde. Fiyatı en son aldığımda 14 tl idi. Bitki olarak yetiştiremeyenler için uygun olur sanırım. http://www.stevya.com.tr/Tr/ Bu sitede de tanıtımı var. Saygılar... |
23-02-2009, 17:46 | #87 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
|
Stevia'yı kurutmadan denediniz mi? |
27-04-2009, 14:33 | #88 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2008
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 217
|
yetiştirme bilgileri
Arkadaşlar uruguayda yetiştirilen stevia için bazı sitelerden bulduğum bilgi ve resimleri ekliyorum.umarım yeni başlayanlara yardımcı olur.saygılar.. Bir tepsi içine torf ve kum karışımı konur.olgun tohumlardan alınıp tepsi üzerine serilir.üzerine ince bir tabaka torf ve kum karışımı konur.bir şişe yardımıyla düzeltilir.6-8 hafta düzenli 10-15cm den sprey sulama yapın.toprak kuru olursa tohumlarda ölme olabilir.bitki yaprakları 10-15cm olunca başka bir saksıya şaşırtma yapman gerekir.güney cephesinde olursa daha iyi olur.sulama eksik olursa yaprakları aşağı doğru sarkar.geçirimi yüksek gübreli toprağı sever. |
27-04-2009, 14:35 | #89 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2008
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 217
|
devamı |
27-04-2009, 14:38 | #90 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2008
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 217
|
diğer resimler |
Etiketler |
rebiana (stevia) |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|