agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni463Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-09-2009, 12:47   #301
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
Sevgili üyeler ve çok saygıdeğer okurlarımız.

EM1-EM2-EM3Bu ürünleride ne yazıkki Allah'ın bir lütfu ilk deneyenlerdenim ve deneyenlerle beraber çalışanlardanım.

Şimdi B5A da ve diğer bu türev ürünlerdede belirttiğim olay hep aynıdır ve aynı olacaktır.

Bu ürünleri ilk olarak Çanakkale ilinin Biga ilçesinde ve İzmir ilinin Bergama İlçelerinde ve Bursa ilinin M.Kemalpaşa İlçelerinde denemelerini yapmış ve parselasyonlu çalışmış bir amele Mühendis olarak ürünleri size anlatayım.

Ürünlerin Özellikleri

1-Tüm bakteri özellikli ürünlerde olduğu gibi bu ürünler her toprakta kolay kolay çalışmazlar. Uygun org. madde, uygun EC, uygun Ph gibi ortam ararlar bu yüzden Tıpkı B5A da olduğu gibi her bölgede aynı verimi ve etkiyi göstermezler.

2- Bakteri oldukları için toprakta olanı işler ve bitkiye kullandırırlar. Sonrada topraktaki ortam bitince ölüm muhakkaktır.

3- Bu sebeble bu ürünleri kullananlara biz uçmadık (B5A cılar gibi) ve dedikki her 3 yılda bir toprağa 4-5 m3 mutlaka hayvan gübresi kullanınız. Olması gerekende bu çünkü 3. yılın sonunda toprakta alınabilir besin maddesi bitiyorve ürün nakavt çalışmıyor.

4- Hastalıklara dayanıklılık olayına gelince sağlam kafa sağlam vücutta nasıl bulunursa sağlam ve dayanıklı bitkide üzerinde hastalık ve zararlı taşımaz ve bu ürünün bünyesinde zaten üste atılanda bacillus türevleri bulunduğundan böceklerdede bunun etkisi ile zarar veremiyorlar birazda dayanıklılık giriyor işin içine olay bitiyor.

5- Bakteri türevli tüm ürünlerin bünyesinde B4 ve B5 vitaminleri bulunmaktadır bu vitaminlerin en büyük özelliği fenomonik kokuları bozarak böceği yanıltması ve bitkiden uzaklaştırmasıdır. Yani bu ürünler böceği öldürmüyor kaçırıyor ve uzaklaştırıyor bu konudada mucizeimiş gibi yanılgıya düşmeyin.
Çünkü kemalpaşada yapmış olduğumuz denemede aşırı yağmurdan sonra hastalıkta zararlıda bitkinin başına bitmişti ve hemen görüldü ama kimyasal ilaçlardan sistemik kullanamadık çünkü bakteri ile çalışıyorsunuz üstü vazgeçelim derken altıda bitirirsiniz

Bu konuda günlerce konuşabilirim ama şimdilik bu kadar yeter. Bu bakteri konusu ve bakterilerle üretim insana kafayı sıyırtır çok uğraşmayın ama kullanın.

Arkadaşlar demişlerki madem faydalı neden kullanılmıyor. Ben bu soruya gülerim hatta kahkaha atarım: Çünkü ben bu arkadaşlara yeni bir ürün getirsem en az 3 sene deneme isterler seni hep tarlada isterler ve en ufak olumsuzlukta suçu sana bulurlar. 15 tane ÜNV. deneme yapsan adam yinede afedersiniz çok biliyorya hocalarımızdan banane kardeşim benim avluda deneyelim der alacağı ürün yıllık 5 litre ama sana 500 lt lik masraf yaptırmaya çalışır başarı görsede almaz birde hakaret eder banane der.

Onun için kullanılmıyor. Köylüye çiftçi diyen zihniyet devam ettikçede olmayacak.
Kusura bakmayın biz mühendislerin birbirimize güveni yokki çiftçinin ve köylünün niye olsun.

Arıtmada ve diğer alanlarda kullanımıyla ilgili deney yapmadım ama bir zamanlar bu bakteriler yüzünden kafayı yemem konumuna gelmiştim. O çalışmalarımda şunu görmüştüm yaradan kendi yarattığı her şeyi tabiatta döngüye sokacak ve ekolojik dengeyi bozmayacak alternatifini yaratmış.Zaten sıkıntı en güzel şekilde yaratıldığı halde Ekolojiyi bozmaya çalışan insanda

Saygılar sunarım Bir garip kardelen

Zeolit55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2009, 14:21   #302
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Zeolit55,
Bu başlık altında yazdığınız için teşekkür ederim. Öncelikle açıkyüreklilikle yazmanızdan ötürü sizi kutluyorum. Keşke herkes sizin gibi açık yürekli olsa! Her ne kadar tüm mikrobiyal gübreleri suçlasanız da, ben size sadece EM adına yanıt vermek istiyorum. Diğer mikrobiyal gübrelerin kendi adlarına yanıt verme sorumluluğu kendilerine aittir.

Gelelim yazınıza: önce haklı olduğunuz yerleri belirteyim. Bu ürünlerin çalışması için toprakta organik maddeye gereksinim var! Nedeni de gayet basit: Her canlının yaşaması için besine, enerjiye ihtiyacı vardır. EM içindeki mikroorganizmalardan fototropik bakteriler, enerjilerini güneş ışınlarından ya da toprağın ısısından alırlar. Ama dediğiniz doğrudur. Toprakta organik madde yoksa, mikrobiyal gübreler de işe yaramaz. Bizler zaten bunu çiftçilerimize söylüyoruz. EM Bukaşi ve EM kompost ya da hayvansal gübre kulandırtmamızın nedeni de bu. Tabii ki tek nedeni bu değil. Toprakta humus da olması gerekiyor. Humusun yararlarına bu mesajda değinmeyeceğim çünkü sitenin çeşitli yerlerinde zaten anlatılıyor.

İkinci bir nokta: bakteriler ölürler demişşiniz. Bundan daha doğal bir şey olamaz! Evet, tüm canlılar gibi bakteriler de ölürler. Eğer toprağa bakteri atıp sonsuza kadar işe yaramasını beklerseniz, büyük bir hata yapmış olursunuz. Sizin kimlerle çalıştığınızı EM'yi kimden öğrendiğinizi gerçekten çok merak ediyorum. Size bir defa kullanın ondan sonra yıllarca başka bir şey yapmadan hep ürün alın diye taahhütte mi bulundular? Eğer durum böyleyse, çok yanlıştır. Ayrıca, EM'yi pek bildiğinizi de zannetmiyorum. Bizim sadece EM1 diye bir ürünümüz var. EM2 ve EM3 diye ürünlerimiz yok! Dünyada da EM2 ve EM3 diye ürün yoktur, satılmaz! Size kim böyle ürünler verdi. Şimdi ben de merak etmeye başladım. Piyasada taklitlerimiz olduğunu biliyorduk ama olmayan ürünleri de mi taklit ettiler acaba? Sonra biz EM1'i hiçbir zaman olduğu şekliyle (dormant haliyle) tarımda kullanmıyoruz! Mutlaka aktifleştiriyoruz. Aktifleştirmezseniz, yani EM1'den EMA üretmezseniz zaten hiçbir işe yaramaz! Acaba yaptığınız uygulamalarda da mı temelden hatalar var?

Böcek konusuna gelince ben hiçbir zaman EM, böcekleri öldürür demedim. Ancak kimyasal maddeler öldürür.

Satış konusunda yaşadığınız zorluklara ben de katılıyorum. Maalesef hiçbir şeyi satmak kolay değildir!

Yorum yazdığınız için tekrar teşekkür ederim. EM ile uğraşırken kimlerle çalıştığınızı bana özel mesaj atarak bildirirseniz çok sevinirim. Böylece ben de öğrenmiş olurum.

Tekrar tüm arkadaşlara seslenmek istiyorum. Bizim her bölgede EM'yi iyi bilen ve EM'nin felsefesini benimsemiş bölge bayilerimiz var. Bölge bayilerimizin dışında lütfen kimseyle temasa geçmeyiniz ve kimseden ürün almayınız. Saygılarımla.

Yetkili bayilerimizin listesi için tıklayınız:
EM (Etkin Mikroorganizmalar)

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2009, 19:22   #303
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Mutfak atıklarından kısa sürede EM ile kokusuz ve sineksiz EM Kompost üretmek için Bukaşi Kovası piyasaya çıkmıştır.

Eklenen Resimler
 
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2009, 13:16   #304
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
Bu ürünleri ilk olarak 2006 yılında oradad bahsettiğim gibi Çanakkale Bigada tanıştım.
Ürünü satan vatandaşı tanımıyorum ben Bigada Zeki abimiz vardı bizim İsmi Karasioğlu tarımdı oaradan başladık.
Ozaman siz piyasad varmıydınız bilmiyorum ama 3 yıl önce idi ve japonyada geldi diyerek başladılar satışa.

2. Husus: Bu tür ürünleri satanlar ve anlatanların hepsi her derde deva gibi anlatıyorlar kastım oydu ve bu ürünlere hiç karşı çıkmadım sadece beni yalan yere yapılan pazarlama hataları sonucu oluşturulan yanlış imajlar üzer hepsi okadar.
Zaten açıkça bildiriyorum bu ürünler zararlı kötü kaka demiyorum.
Siz Sayın doğasever sevgili forum dostum; Beni yanlış değerlendirerek lütfen yazınızı kaleme almayınız. Ben kötü demedim her zaman bakteri risktir dikkat edin dedim. Çaya çorbaya limon gibi her derde deva değildir ve her toprakta çalışmaz dedim.
NEDEN BUNU SÖYLEDİM
Öncelikle insanlar bizim dediğimizin %50 sini anlıyor ve o anladığıyla % 20 sini başkasına aktarıyor. Ondan ona devam ediyor ve en son kişide tam tersi olay oluyor.
Bunun sonundada yanlış uygulama yapılıyor bu sefer ürün kötü imajı yerleşiyor ve bu imaj bir kere yerleştimi bu iş biter bir daha ağzınızla kuş tutsanız satamazsınız onun için çok satmak yerine ürünü benimsetmek esası olsun ve sonuçta kısa vadede değil uzun vadede devamlı kazanın diye sölüyorum yoksa benim ne EM den ne de diğerlerinden 5 krş çıkarım yokki ürünü ballandırıyım veya kötüleyim saygılarımla.

Zeolit55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2009, 15:16   #305
Ağaçsever
 
gangava's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 81
Sayın Doğasever; ''EM tüketiciye gittiğinde dormant haldedir (bir çeşit uyku hali) ve melas ve su ilave edilerek 30-35 derece C’de yaklaşık 7 gün aktifleştirilmelidir.'' Bunu sizin yazılarınızdan kopyaladım.
Yani bizim satın aldığımız üzerinde EM1 yazan ürünü kullanmadan önce aktifleştirmemiz mi gerekiyor ? Bilgilendirirseniz memnun olurum.
( Not:Bir de Em Kompost yapımı için merakla Bukaşimin gelmesini bekliyorum. )

gangava Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2009, 18:05   #306
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Gangava
Sizin icin boyle bir durum soz konusu degil. Merak etmeyiniz lutfen. Bukasinizde en son konustugumda gonderilmisti. Bugun yarin elinize gececektir. Saygilar. Sizin aktiflestirme yapmaniza gerek yok.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2009, 22:41   #307
Ağaçsever
 
gangava's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 81
Sayın Doğasever, bukaşi bugün elime geçti. Teşekkür ederim.

gangava Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 02:26   #308
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Geribildiriminiz için ben teşekkür ederim Sn Gangava,
Kullandıktan sonra gözlemlerinizi bizimle bu başlık altında paylaşabilirseniz çok seviniriz. Saygılarımla.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gangava Mesajı Göster
Sayın Doğasever, bukaşi bugün elime geçti. Teşekkür ederim.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2009, 01:37   #309
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
EM Kompost Kovaları

Sn Agaçlarnet üyeleri ve misafirler,

Satın alacağınız her EM Kompost kovası için Yeşil Adım firması yurdumuz çöl olmasın diye adınıza bir ağaç dikmekte ve sertifikasını da size yollamaktadır. Sizlerin de bu kovalarla mutfak atıklarınızdan üreteceğiniz kompost ile bol bol bitki veya ağaç yetiştirmenizi ve atmosferden biraz daha fazla karbon emilimi sağlamanızı umarım. Ve belki bu kadar önemli başka bir nokta da mutfak atıklarınız dağlar gibi yığılan ve çevreye kötü kokular ve sinekler saçan, aynı zamanda yerüstü ve yeraltı sularını kirleten vahşi çöplüklere gitmemiş olacaktır. Daha fazla bilgi için linke tıklayınız. Japonya'da 1 milyon kişi bu kovaları evlerinde kullanmaktadır. Saygılarımla.

www.yesiladim.com

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 14:07   #310
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Meyvelitepe'nin küçük deneyi

Sn Agaclarnet üyeleri,

Sn Meyvelitepe'nin küçük deneyini okumanızı tavsiye ederim.

http://meyvelitepe.typepad.com/meyve...bir-deney.html

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 22:01   #311
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Aslında deney küçük gibi gözüküyor ancak sonuçları ve önemi büyük.

Ben seneye bahçede kesinlikle EM kullanacağım.10 kg bukaşi istemiştim ama bukaşi üretilemedi.

Bukaşi yerine en iyisi EMA kullanmak

Sn.Dogasever yeni EMA da durum nedir?

------------------------------------

MeyveliTepeye teşekkürler.

Belki bu dönem olmaz ama gelecek dönem farklı karşılaştırmaları-deneyleri de bekliyoruz.

Örneğin kadife çiçeğinin olduğu ve olmadığı adalar.

Leonarditin olduğu ve olmadığı adalar ...gibi.

Teşekkürler MeyveliTepe

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 11:22   #312
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Denizakvaryumu,
Kısa bir süre sonra otomasyon Bukaşi üretimine geçileceği için şu anda manuel olarak düşük miktarlarda üretim hem ekonomik değil hem de uzun zaman alıyor. O yüzden bukaşi temin edilemedi.
EMA üretimi ve satışı devam ediyor. EMA yerine daha uzun ömürlü ve kaliteli 'Akira' adıyla yeni ürün için başvuru yapıldı. Ruhsat bekleniyor. Saygılarımla.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 13:57   #313
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Sayın doğasever EM'in Mikro organizma kombinasyonlarında Em ürinlerine göre farklılık
yaratılan uygulamalar nelerdir.

Benim düşüncem EmA 'yı daha uzun ömürlü yapmama İlaveten içeriğini buğday kepeğine veya topladığım ot kurularını öğüterek oluşturacağım materyele EM'i emdirerek uygun ortamda kurutarak daha sonra oluşturacağım kompost ve Fermantasyon uygulamalarında aktifleştirici olarak kullanarak EM'in kullanımı daha ekonomik hale getireceğim bu konuda yardımlarnız olabilecek bilgiyi bizimle paylaşırmısınız, şimdiden teşekkürlerimi sunarım sevgiyle kalın Saygılar..

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 16:07   #314
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Epsody
Yine her zaman ki gibi doğru yoldasınız.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 16:16   #315
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Sayın doğasever YEŞİL ADIM'ın Kovaları elime geçti ,ilgilerinize sonsuz teşekkürler.

Sorularıma cevap yazmamışsınz;bekliyorum saygılarımla..

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 15:27   #316
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Epsody
Doğru yolda olduğunuzu belirterek sorunuza yanıt vermış olduğumu zannediyorum. Farklı uygulamalarda farklı mikroorganizmaların kullanımına girmem forum ortamında doğru olmaz diye düşünüyorum. Bunu bireysel iletimimizde ele alabiliriz. Ancak, ikinci paragrafta bahsettiğinizi biz zaten yapıyoruz. Bukaşi kovasının içinde gelen EM aşılama materyali de sizin bahsettiğiniz şekilde üretilerek hazırlanmıştır ve gerek kovada gerekse sizin diğer yöntemlerle kompost üretimlerinizde rahatlıkla kullanılabilir. Saygılar.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2009, 17:09   #317
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-01-2009
Şehir: Antalya - USA/Orlando
Mesajlar: 22
Sn Doğasever,
Uzun süredir başlığı takip etmekteyim ki konuyu zaten yabancı kaynaklardan araştırmaktaydım. Birkaç gün öncede Ankara ofisinizle temas kurarak bir miktar EMA talep ettim, çok ilgilendirler. Ayrıca teşekkürler. Henüz elime ulaşmadı ama sormak istediğim konu, bazı kaynaklarda insanların kendi üzerinde de aktif olarak kullandıklarını okudum. örneğin, sinüzit sorunu olanlar sinüslerine spreyliyorlar vs. Bu konularda biraz daha bilgi vermeniz mümkün mü? Genel anlamıyla bakınca EM ile yapılabilecek faydalı şeylerde sınır yok gibi; neden bizde faydalanmayalım!?
teşekkür ederim

hrnsyrk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2009, 09:54   #318
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Sayın doğasever açıklamalarına minnettarım.

Açıklamalarında sorularıma konu dışı cevapları özelime iletirsen çok memnun olurum.

Em'in içindeki mikro organizma kombinasyonlarının aktifliğinin nelere bağlı olduğu ve onu pasif duruma nelerin soktuğunu bilmek bakımından uygulamalarımızda olumsuzluklara meydan vermemek için bilinmesi vahim olan birleşik organik atıkların ne zaman baskın mikro-organizmaların faaliyetleri ile kontrolüne girerek bitkilere yararlı durumdan zararlı olan toksin oluşumunun bilinmesi uygulayıcıların açısından önem taşımaktadır.

Organik bileşikli atıkların EM'le aktif edilmeden önce,nasıl bir işlemle pasterizasyon veya sterilizasyon işlemine tabi tutularak malzemelerimizin saflaştırılarak içinde istenmiyen zararlı unsurların temizlenmesi ile daha sonraları çıkacak olumsuzluklar önüne geçebiliriz.Cevapların için teşekkür eder.Ramazan bayramını kutlarım saygılarımla..

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2009, 11:35   #319
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn hrnsyrk,

Sorunuz için teşekkür ederim.

Ancak maalesef bu konuda benim herhangi bir tavsiyem olması mümkün değildir çünkü bu insan sağlını ilgilendiren bir konudur ve EM Türkiye'de sadece mikrobiyal gübre olarak lisanslıdır. EM-X adlı ürün ise, dünyada ve AB'de ferahlatıcı içecek olarak lisanslıdır ve sağlıklarını korumak ya da yeniden sağlıklarına kavuşmak isteyen kişilerce tüm dünyada içecek olarak kullanılmaktadır. Bunu yanı sıra, EMA ve EMA ile üretilen probiyotik içecekler de Avrupa ve Amerikada probiyotik içecek olarak lisanslıdır ve yüzbinlerde kişi tarafından sağlık alanında kullanılmakdır. Bu kişiler bu probiyotikleri, sadece sinüzit için değil, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, alerji, astım, cilt rahatsızlıkları (üzerine spreyleyerek) ve diğer birçok çözümsüz hastalık için kullanmaktadırlar. Ama yine üzerine basarak tekrarlıyorum. Ben kimseye böyle bir kullanımı önermiyorum ve yasal olarak da öneremem çünkü ne bu ürünler ilaçtır ne de benim doktor diplomam vardır. Saygılarımla.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hrnsyrk Mesajı Göster
Sn Doğasever,
Uzun süredir başlığı takip etmekteyim ki konuyu zaten yabancı kaynaklardan araştırmaktaydım. Birkaç gün öncede Ankara ofisinizle temas kurarak bir miktar EMA talep ettim, çok ilgilendirler. Ayrıca teşekkürler. Henüz elime ulaşmadı ama sormak istediğim konu, bazı kaynaklarda insanların kendi üzerinde de aktif olarak kullandıklarını okudum. örneğin, sinüzit sorunu olanlar sinüslerine spreyliyorlar vs. Bu konularda biraz daha bilgi vermeniz mümkün mü? Genel anlamıyla bakınca EM ile yapılabilecek faydalı şeylerde sınır yok gibi; neden bizde faydalanmayalım!?
teşekkür ederim

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2009, 13:28   #320
Ağaç Dostu
 
Savaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 326
Galeri: 131
Sayın Dogasever,

EM BUKASHİ KOMPOST KOVALARININ KULLANIMI
başlıklı yazıda,

"Fermantasyon bittiğinde kapağı açtığınız zaman atığınızın kokusu ve görünümü turşu gibiyse kullanıma hazırdır." ifadesi var. Bu ifadenin altında görünen kompost toprak renginde değil. Bu haldeyken bitkiler için nasıl kullanabilirim? Balkonumdaki saksılardaki toprağı boşaltıp torakla karıştırsam, bu kompost toprakta çürümeye neden olmz mı? Resimdeki görüntüye göre sanki yeşil atıklar henüz topraklaşmamış gibi. Diğer bir sorum da, bu şekilde elde edilen kompostta kahverengi malzeme yok. O halde bu kompostun c/n oranı dengede midir? Son olarak da şu sorum olacak: elde edeceğim bu kompostu kahverengi ve yeşil malzemelerle birlikte sıcak kompost yapımında kullanabilir miyim?

Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2009, 02:10   #321
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-09-2009
Şehir: Izmir
Mesajlar: 6
Sayin Savas

Oncelikle ilginize tesekkur ederim.

Fermantasyonunu tamamlayan EM Bukashi Kompost geleneksel komposttan farkli olarak salamura olmus goruntusundedir ve asidik olmasindan dolayi direk bitkilere kesinlikle uygulanmamalidir. Oncelikle olgunlasmasi gereklidir ve bunun icin toprakla temasi en dogru yontemdir. Olgunlasma surecinde 7 ila 10 gun arasinda notr hale gelir, ama organik atiklarin tamamen topraklasmasi yaklasik 20 – 30 gun alir. Bu konuda http://yesiladim.com/bukashi.asp alternatifler kullanimlari / olgunlasma yontemleri bulunmaktadir. Saksi topraginiz – uygulama yontemini yukaridaki linkte goreceginiz uzere- EM Bukashi Kompost un humuslasmasina yardimci olur ve daha saglikli bitkiler yetistirmek icin topraginizi zenginlestirir.

Kucuk bir bahcem var, genelde cok planli ekim yapamiyorum, bazi seyler son dakikaya kalabiliyor, asagidaki kullanimlari her durumda ihtiyacimi karsiladigi icin pratikte en cok uyguladigim yontemler, sizinle de paylasarak sorulariniza yanit vermek istedim;
1. Naranciye kasalarinin icinde ust toprak hazirlamak ve bahcemdeki agaclara, sebzelere ve ciceklerimine – saksi cicekleri de dahil - vermek. Yeni fidan dikeceksem de fidanin dikelecegi cukura hazirda olan bu ust topraktan ilave edebiliyorum,
2. Fermantasyonu bitmis kompostu hazirda olan bitkilerimin koklerinden 20 – 30 cm uzaga kucuk cukurlar acip – bikac avuc gibi – gommek. (Agaclarin izdusumunun disina 60 – 70 cm ara ile yine bikac avuc gommek)
3. Ayrica bahce atiklarim icin de 120 lt kompost ureticisi sicak kompost yapiminda surekli kullanimda, partiye bir kova fermantasyonu tamamlamis EM bukashi kompostu – azot- ilave ettigimde kompostun sicakligi 60- 65 C buluyor. Bu durumda karbon ve nem oranini dengelemek icin extra kahverengi ilave ediyorum ve ozellikle nemini cok sik kontrol ediyorum. Ayrica kovalardan cikan bukashi sivininin bir miktarini da tamburun icine yani geleneksel kompost partime ilave ediyorum. Rengi ve dokusuyla cok daha zengin bir kompost elde ediliyor.
4. Bitki koklerinden uzakta actigim kucuk cukur var, seyahat ya da yogun donemlerimde cukura gomup gerektiginde ya da zamanim oldugunda buradaki topragi kullaniyorum,

Eksik ya da tam net olmayan bisey var ise lutfen haberleselim,

Saygilarimla

Yesiladim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2009, 17:10   #322
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-09-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
Em1

Sayın; Kümes 14

Kendim izmirde yaşıyorum, turgutluda 50 dönüm zeytinliğim var, hobi 5 dönüm olarak başladığım zeytinlik 50 dönümlere ulaştı...Tesadüfen internette dolaşıyor iken Etkin mikroorganizmlarla ilgili bilgiye ulaştım ve beni bu foruma itti...yazılarınızı ve ürünü dikkatlice okumaya çalıştım..Şimdi benim yaşadığım soruna gelince; son yıllarda zeytin ağaçlarında başlayan kuruma hastalığına benim bahçem de de 20 ağaçda görüldü ve bir kısmı kurudu, köklerden yeni filizler çıkıyor ama çevrede ki arkdaşların söylediğine göre onlarda verimli bir şekilde büyümediğini hastalığın devam ettiğinin söylediler.HAstalık ağaçda önce dal uclrından başlıyor ve köke kadar gidiyor.Bunca emek verip da gözünün önünde yok olması çok acı birşey...Sitede okuduğum göre limon ağaçlarında benzer sorun çözülmüş gibi görünüyor..Aynı durum zeytin ağaçlarına da uygulanabilir mi? uygulanırsa ne şekilde uygulamam doğru olur? bu konu ile ilgili bir yanıt verebilirseniz çok sevinirim...Zeytin bahçemi filtre ve gübre tanklı damla sulama ile suluyorum...

Teşekkür ederim...

Batuhan demir

bulonce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2009, 17:33   #323
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sayın Batuhan Bey,
Evet ağaclarınıza EM uygulayabilirsiniz. Sulama suyuna 1/1000 oranında (1 ton suya 1 litre) EMA uygulayabilirsiniz. Ayrıca, Ağaçlara da yapraktan EM5 + EMFPE (%50 + %50 oranında karıştırılmış) ve 1/500 oraninda klorsuz suyla seyreltilmiş) sıvı gübre spreyleyebilirsiniz. Spreylemeyi haftada bir defa yapınız lütfen. Bir hafta yukardaki EM5+EMFPE karışımını sepreyleyiniz ondan sonraki hafta ise EMA (1/500 oranında klorsuz suyla seyrelterek) spreyleyiniz. Kasım ayına kadar devam ediniz. Ondan sonra da seneye ilkbahardan itibaren yeniden aynı uygulamaya devam ediniz. Ağaçlarınızdaki kuruma durup da yeniden büyüme başlayınca, uygulamaları önce 15 günde bire sonra da ayda bire indirebilirsiniz. Bu arada hasta olan ağaçlarınıza hiçbir kimyasal madde uygulamayınız. Eğer mutlaka uygulamanız gerekiyorsa da, mümkünse EM uygulamasıyla bir hafta veya 10 gün aralı uygulamaya özen gösteriniz.

En azindan geride kalan agaclarinizi kurtarabilecegimizden hic kuskum yok!

Manisada ürünlerin temini için EM Agriton Limited (Ankara) fırmasından Alper Akman Beyle gorüşünüz lütfen. (cep tel: 0532 4040077)

İyi günler dileğiyle hoşçakalınız.


Düzenleyen Dogasever : 26-09-2009 saat 17:43 Neden: eksik
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2009, 22:58   #324
Ağaç Dostu
 
Savaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 326
Galeri: 131
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yesiladim Mesajı Göster
Sayin Savas

Oncelikle ilginize tesekkur ederim.

...Saksi topraginiz – uygulama yontemini yukaridaki linkte goreceginiz uzere- EM Bukashi Kompost un humuslasmasina yardimci olur ve daha saglikli bitkiler yetistirmek icin topraginizi zenginlestirir.

Eksik ya da tam net olmayan bisey var ise lutfen haberleselim,

Saygilarimla
Ben de sizin ilginize teşekkür ediyorum. Hemen bir soru sorarak anlamış mıyım, test etmek istiyorum. Benim balkonda narenciye kasası kullanmak için uygun yer yok. Balkon önümüzdeki bahara, neredeyse küçük ölçekli bir sera ya da çiftlik olmak üzere. Bahçem de yok. Bu nedenle, geniş ve irice bir saksıyı toprak doldursam ve elde edeceğim EM Bukashi Kompost'u bu saksıdaki toprağa gömsem uygun olur mu?

Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2009, 12:25   #325
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sayin MeyveliTepe'nin yazılarını beğeniyle okumaya devam ediyoruz. "MeyveliTepe Hareketi" örnek çalışmalarına devam ediyor. Herkesin bu yazıyı okumasını öneririm.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2009, 14:52   #326
Ağaçsever
 
selmaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2009
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 37
Sayın Doğasever 5. bölüm dahil "MeyveLİ Tepe Hereketi" hepsini okudum. Tek kelimeyle muhteşem. Söyleyecek söz bulamıyorum.

selmaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2009, 15:18   #327
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Gerçekten de öyle Selma Hanım. Bu muhteşem bir hareket ve bence insanoğlu ile doğanın barışması için yeni bir kıvılcım diyebiliriz. Doğa bize en iyisini ve sağlıklısını bolca verecek şekilde donatılmıştır. Önemli olan biz insanların buna saygı göstermesi ve bu donatıyı, müthiş mekanizmayı bozacak davranışlardan kaçınmasıdır. İnsan doğanın bir parçasıdır. Resmin tamamını görmek için insan vücudunun kimyasal olarak analiz edilmesi yeterlidir. Topraktaki elementlerin aynısı, benzer oranlarda insan vücudunda da mevcuttur. Yani insan toprağın bir aynasıdır diyebiliriz (teolojik açıdan bakıldığında topraktan yaratıldığımız da söylenebilir ancak ben işin ilahi kısmına şu anda pek girmek istemiyorum!). Evet, Sevgili MeyveliTepe, doğadaki bu müthiş mekanizmayı kullanarak harika işler yapmıştır. Doğada yaşamda kalmak için müthiş bir yaşam mücadecelesi olduğu gibi, harika yardımlaşma örnekleri de sergilenmektedir. Örneğin, Meyvelitepe'nin sebze adalarında birbirleriyle uyumlu bitkiler, kendileri için olduğu kadar birbirleri için de yaşamaktadırlar. Çünkü sistemin bir bütün olarak refahı her birinin refahı anlamına da gelecektir. Birinin köklerinden salgıladığı biyolojik maddeleri diğeri kullanmakta, biri diğerlerine kol kanat gererek zararlı böceklerden korumaktadır. Yine aynı sebze adalarının toprağındaki mikro yaşama baktığımızda, mikroorganizmalar, birbirlerini koruyan, kollayan ve besleyen türden yani Yararlı Mikroorganizmalar türündendir. Bu tür mikroorganizmalar hem bitki kökleriyle hem de birbirleriyle uyum halinde yaşamaktadırlar. Birinin sentezlediği biyolojik aktif maddeler, doğal hormon ve antibiyotikler, enzimler; hem diğer türler hem de bitkiler tarafdından da kullanılmaktadır. Kısacası, müthiş bir ekolojik denge, sistemin bütününün varlığı ve sağlığı için kurulmuştur. Sonuç ise, birlikte varoluş ve birlikte zenginleşme! Ve bol ve sağlıklı ürünler! (Yazının en çok beğendiğim yanlarından biri de Sn MeyveliTepe'nin "bayram patlıcanlarını" konu komşu ve tanıdıklara dağtımasıdır. Bahçesinde bitkiler ve mikroorganizmalar arasındaki bu güzel yardımlaşmaya tanıklık etmiş olan Sn MeyveliTepe'den de zaten böyle güzel bir sosyal davranış beklenirdi. Bizler de doğadaki bu büyük ekolojik dengenin birer parçasıyız ve bu dengeye uygun davrandığımız takdirde, toplumda kavgaların, zıtlaşmaların azalacağını; savaşlara ve tahribata dayalı askeri açıdan baskın olan bir toplumsal sistemden; dostluk, kardeşlik, yardımlaşma, birlikte varoluş ve zenginleşmeye dayalı bir düzene geçeceğimizden hiç kuşkum yok! Toplumumuzda MeyveliTepe Hareketini izleyenlerin çoğalması dileklerimle...




Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selmaa Mesajı Göster
Sayın Doğasever 5. bölüm dahil "MeyveLİ Tepe Hereketi" hepsini okudum. Tek kelimeyle muhteşem. Söyleyecek söz bulamıyorum.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2009, 15:36   #328
Ağaçsever
 
selmaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2009
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 37
"Doğa bize en iyisini ve sağlıklısını bolca verecek şekilde donatılmıştır. Önemli olan biz insanların buna saygı göstermesi ve bu donatıyı, müthiş mekanizmayı bozacak davranışlardan kaçınmasıdır. Topraktaki elementlerin aynısı, benzer oranlarda insan vücudunda da mevcuttur. Yani insan toprağın bir aynasıdır diyebiliriz (teolojik açıdan bakıldığında topraktan yaratıldığımız da söylenebilir " Sayın Doğasever, farklı bir bakış açısı. Toprak ve bitki ne istiyor kendi kurallarımıza göre değil toprağın yapısını bozmadan bitkiyi buluşturmak. Meyveli Tepe bu işi biliyor.

selmaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2009, 16:03   #329
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Haklısınız. Tabii ki bu doğa bilgisi ve sevgisine dayanır ve MeyveliTepe'den bu konuda öğrenecek çok şey olduğu da aşikardır. Söz konusu doğa olunca insanların koyduğu kuralların işe yaramadığı apaçık ortadayken, bazılarının bunu görmek istememesi düpedüz cahilliktir, aymazlıktır ve küçük hesaplar peşinde koşmaktır. Saygı ve sevgiyle kalınız.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2009, 20:09   #330
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Arkadaşlar, aman fazla abartmayalım Benim bilmediğim ve öğrenmem gereken o kadar çok şeyim var ki. Yaptıklarımızı "meyvelitepe hareketi" diye adlandırmak da haddimizi aşar. Bizimkisi koca denizde bir damla, küçük keşifler, bilgi kırıntıları, belki bu kırıntıları birleştirip biraz yorumlamak. İşe yarıyacak bir şeyler düşünüp uygulamak, bunların başkalarınca da yorumlanıp uygulanması ve işe yaraması elde edebileceğimiz en büyük mutluluklardan.

TCM beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024