Maşko (Tavuk Paçası)
1 Eklenti(ler)
MAŞKO (Selanik yöresine ait bir yemek olup "Tavuk Paçası" diyede adlandırılıyor...)
Malzemeler 1 adet tavuk küçüklerinden(1300-1500gr arası) 1 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı un ½ paket tere yağ Tuz Üzerine dökmek için 1 çay bardağı sirke, 6 diş dövülmüş sarımsak 50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Yapılışı Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu, dörde böldüğümüz soğan, tuz ve üzerine çıkacak üç parmak suyla haşlayalım. Piştikten sonra suyunu bir kenara ayırıp, tavuğun soğumasını bekleyelim. Soğuttuğumuz tavuğun kemiklerini ayıklayıp parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım. Unu yağda pembeleştirdikten sonra yeterince tavuk suyu ilavesiyle gevşetelim. Tavuk etlerini tencereye ekleyip biraz koyulaşana kadar kaynatalım. Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırdığımız sirke ilavesinde bulunalım arzuya göre….. — |
siz göçmnmisiniz
|
Evet,Dede tarafından ,büyük mübadele yıllarında istanbul'a gönderilmişler.
|
|
Bence değil, bunda pirinç, havuç, turşu yok.
Şartı da sarmısaklı sirkesi. Anneannem bunu baş etinden yapardı. Adına ise maçkulu derdi. |
Ellerinize sağlık.Üzerine birazda çekilmiş karabiberle kış akşamları çok güzel gider.Hem besleyici hem doyurucu
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024