agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-02-2012, 13:19   #1
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
Maşko (Tavuk Paçası)

MAŞKO (Selanik yöresine ait bir yemek olup "Tavuk Paçası" diyede adlandırılıyor...)

Malzemeler
1 adet tavuk küçüklerinden(1300-1500gr arası)

1 adet kuru soğan

3 çorba kaşığı un

½ paket tere yağ

Tuz

Üzerine dökmek için

1 çay bardağı sirke, 6 diş dövülmüş sarımsak

50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı

Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu, dörde böldüğümüz soğan, tuz ve üzerine çıkacak üç parmak suyla haşlayalım.

Piştikten sonra suyunu bir kenara ayırıp, tavuğun soğumasını bekleyelim.

Soğuttuğumuz tavuğun kemiklerini ayıklayıp parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım.

Unu yağda pembeleştirdikten sonra yeterince tavuk suyu ilavesiyle gevşetelim.

Tavuk etlerini tencereye ekleyip biraz koyulaşana kadar kaynatalım.

Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırdığımız sirke ilavesinde bulunalım arzuya göre….. —

Eklenen Resimler
 
yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 16:55   #2
Ağaç Dostu
 
macuroğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
siz göçmnmisiniz

macuroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2012, 13:58   #3
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
Evet,Dede tarafından ,büyük mübadele yıllarında istanbul'a gönderilmişler.

yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2012, 14:07   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
http://www.agaclar.net/forum/aperati...slar/26162.htm

İkisi aynı değil mi?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2012, 18:47   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Bence değil, bunda pirinç, havuç, turşu yok.
Şartı da sarmısaklı sirkesi.
Anneannem bunu baş etinden yapardı. Adına ise maçkulu derdi.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2012, 22:42   #6
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Ellerinize sağlık.Üzerine birazda çekilmiş karabiberle kış akşamları çok güzel gider.Hem besleyici hem doyurucu

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024