03-02-2012, 13:19 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Maşko (Tavuk Paçası)
MAŞKO (Selanik yöresine ait bir yemek olup "Tavuk Paçası" diyede adlandırılıyor...) Malzemeler 1 adet tavuk küçüklerinden(1300-1500gr arası) 1 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı un ½ paket tere yağ Tuz Üzerine dökmek için 1 çay bardağı sirke, 6 diş dövülmüş sarımsak 50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Yapılışı Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu, dörde böldüğümüz soğan, tuz ve üzerine çıkacak üç parmak suyla haşlayalım. Piştikten sonra suyunu bir kenara ayırıp, tavuğun soğumasını bekleyelim. Soğuttuğumuz tavuğun kemiklerini ayıklayıp parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım. Unu yağda pembeleştirdikten sonra yeterince tavuk suyu ilavesiyle gevşetelim. Tavuk etlerini tencereye ekleyip biraz koyulaşana kadar kaynatalım. Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırdığımız sirke ilavesinde bulunalım arzuya göre….. — |
03-02-2012, 16:55 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
siz göçmnmisiniz |
04-02-2012, 14:07 | #4 |
agaclar.net
|
|
29-05-2012, 22:42 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Ellerinize sağlık.Üzerine birazda çekilmiş karabiberle kış akşamları çok güzel gider.Hem besleyici hem doyurucu |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|