agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni4825Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-09-2013, 21:11   #91
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Sahire Hanım o yaprak bitleriyle karıncalar dost olduğu için anlaşıyorlar.Onları taşıyıp getiren karıncalar zaten.Yanlış hatırlamıyorsam karşılığında bir salgı alıyorlardı
Maalesef sevgili yağmur, ortaklaşa bitkiyi bitirecekler. Araştırmalarım sonucunda organik tarımda önerilen şöyle tarifler buldum, Mine Hanımın tarifine benzer pek çok tarifler var...
ilginçtir hastalandığımızda bizlerin de kullandığı soğan sarımsak acı biber değil mi) Mucize çözüm olmasa da bitlerin hızını kesiyor gibi.
Word'e kopyalamıştım, paylaşayım:
PRATİK OLARAK HAZIRLANABİLECEK PREPARATLAR NELERDİR?
EV YAPIMI DOĞAL İNSEKTİSİTLER (Böcek Öldürücüler)
*ÖNEMLİ UYARI: Bu karışımlar toprak analizi yapılarak ve danışman tavsiyesinde ve kontrollü olarak kullanılmaktadır.
ALKOL SPEYİ: 1-2 fincan %70'lik isoprophyl alkol ¼ su ile karıştırılarak kullanılır. Seyreltilmemiş alkol kullanımı bitki için risklidir. Afitler,beyaz sinekler,tripsler ve unlu bite karşı kullanılmaktadır.Bir insektisidal sabunla karışımında prospektüs dikkate alınmalıdır.
SARIMSAK YAĞI: Zararlılar üzerinde repellent etki yapar. Mineral yağ veya saf sabunla karıştırıldığında etkili bir insektisit meydana gelir. Sarımsak yağ spreyinin aynı zamanda fungisit etkisi gözlenmiştir. Afitlerde,beyaz sineklerde etkilidir.
Spreyin hazırlanmasında 3 tane 28 gr'lık çok ince doğranmış sarımsak dişinin 2 çay kaşığı mineral yağ içerisinde en az 24 saat bekletmek gerekir.Yavaşça içerisine 1/2litre su ilave edilir. Karışımı sağladıktan sonra süzülerek kavanoz içerisine bekletilmek üzere aktarılır. Karışımdan 1-2 çorba kaşığı alınarak yarım litre su ile karıştırılır. Bu oran etkili olursa daha fazla su ilave edilerek uygulama yapılabilir.Uygulama tüm bitki yüzeyi ıslanacak şekilde yapılmalıdır. Yağa duyarlı olabilecek süs bitkilerinde uygulama kontrollü yapılmalıdır.
OTLARLA HAZIRLANAN SPREYLER: Aromatik otlardan elde edilen solüsyonlar bir çok organik yetiştirici tarafından kullanılmaktadır. Bu solüsyonlar repellent etki yapmaktadır.Bu amaçla Ssge,Tansy, Thyme gibi bitkiler kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalarda bazı kelebeklerin lahanadaki zararının ve yumurta sayılarının bu solüsyonlarla azaltıldığı belirlenmiştir. Ayrıca bu karışım yaprak yiyen zaralılara karşı kullanılmaktadır.
1-2 fincan taze yaprak 2-4 fincan su ile karıştırılır. Bu karışım bütün gece bekletilir.içerisine1/4 oranında temizleyici sıvı sabun karıştırılır. Sıvı sabun ilacın yapraklara yapışmasında ve yayılışında etkili olmaktadır. İlaçlamada bitkinin tüm aksamının ilaçlanması başarıyı etkilemektedir. Gerekli görülmesi halinde haftalık periyotlarla uygulama tekrarlanabilir.
KIRMIZI TOZLAR: Karabiber, kırmızı biber, dere otu, zencefil'in hepsi capsaicin içerir. Böcekler üzerinde repellent etki yapmaktadır. Sentetik capsaicin arazide kullanılmak üzere üretilebilir. Yapılan bir çalışmada capsaicin'in 28gramının 1/25'i soğan bitkisi etrafına serpildiğinde Delia antuqua'nın koyduğu yumurta sayısının azalttığı belirlenmiştir. Delia radicum'un lahanada ve havuçta zararını da engellemektedir. Uygulamada havuç, lahana veya soğan sıralarına serpilerek uygulanabilir.Yağmur veya sulama sonrası uygulama tekrar edilmelidir.
DOMATES YAPRAĞI: Domates, patates ve tütün yaprakları zehirli alkoloid içerir. Bu toksinler suda çözünür ve iyice kıyılmış yapraklar suda bekletilerek ev yapımı ilaçlar elde edilebilir. Bu ilaçlar doğal düşmanları çekmede de rol oynar. Afit için kullanıla bilir. Aynı zamanda domates yaprak spreyi mısırda Heliothis zea'ya karşı etkili olmaktadır.yapılan çalışmalarda mısır bitkisi domates yaprak spreyi ile ilaçlandığında ilaçlanmayan mısıra göre heliothis zea'nın avcısı olan Trichogramma'yı çektiği görülmüştür. Bu solüsyonun hazırlanması için domates yaprağı iyice kıyılarak 1-2 fincan hazırlanır. 2 fincan su içerisinde bütün gece bekletilir. Süzülerek yaklaşık iki fincan su ile karıştırılır. Uygulama bitkinin bütün aksamını kapayacak şekilde yapılır.
TUZ SPREYİ: Pieris rapae ve kırmızı örümceklere karşı kullanılabilir.2 çorba kaşığı tuz ile 4.5 lt su karıştırılır. Karışım bitkiye uygulanır.
SARIMSAK SPREYİ: 1 adet sarımsak, 1lt su, 1 orta boy soğan, 1çorba kaşığı kırmızı biber, 1çorba kaşığı sıvı sabun karıştırılarak hazırlanır.sarımsak ve soğan küçük kesilerek karıştırılır. Su içerisine konularak 1saat beklenir. Bir saat sonra sabun ilave edilir. Karışım dolapta bir hafta bekletilebilir. Sümüklü böceklere karşı kullanıla bilir.
Gene aynı şekilde soğan sarımsak spreyi olarak yaprakları yiyerek zarar yapan böcekler için tarifler bulunmaktadır. Bu spreyin hazırlığı 4 kırmızı biber, 4 soğan, 2 baş sarımsaktan karışım hazırlanarak karışım sabunlu su içerisinde 24 saat bekletilir. Süzülerek üzerine 2lt. su ilave edilip uygulama yapılır. Serin şartlarda bu solüsyon 2 haftadan daha fazla süre bekletilebilir. Sarımsak spreyi patates böceği, kaphra böceği, cruciferalarda zarar yapan larvalarda ve nematotlarda etkili olmaktadır.
SABUN, SARIMSAK TOZU VE KIRMIZI BİBER: 2 çay kaşığı sıvı sabun yaklaşık 1lt' lik kavanoza konulur. Kavanozun ağzına ince bir tül gerilerek kırmızı biber ve sarımsak tozunun her biri ilave edilir. Su konularak ilave edilen kısmın kavanoza akması sağlanır. Bu ilacın pıhtılaşmasını önler. Tül kavanozun ağzından alınarak karıştırılır. Sabun, emici böcekleri,sarımsak kırmızı biber karışımı çiğneyici tipteki böcekleri uzaklaştırır. Bu karışımın dezavantajı yağmurla birlikte yıkanması ve yeniden uygulamaya ihtiyaç duyulmasıdır.

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2013, 21:18   #92
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Bu tariflerde ihtiyacım olurda kullanırsam diye arap sabunu arayıp bulmuştum.Umarım kurtulursunuz.Ben Neemazal kullanmıştım.

SAHIRE beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 20:15   #93
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Bugün sabah elime eldivenimi giydim, sarmısaklı acı biberli solüsyona pamuk batırarak bitli yaprakları sildim, bit sayısı çok artmış olduğundan mekanik mücadele yapayım dedim, bakalım başarılı olacak mıyım...Tabii 3 zakkum olduğundan bunu yapabildim - bu neemazalı soracağım, bakalım buralarda bulabilecek miyim.
Cicianne gurk oldu - Altında sadece bir yumurta var o da boş(Horoz olmadığından) Transa geçmiş gibi bir hali var, bi kalksa o yumurtayı alıvereceğim ama sanki folluğa yapışmış gibi...
Keltoş iyileşti sayılır- yarası kapandı ama tüyleri daha çıkmadı, diğerleri de onu aralarına kabul etmiyorlar. Bu bize zorluk oluyor, her akşam yakalayıp sepetine koyuyoruz. Geçen akşam sardunyanın dalları arasına saklanmış, zor bulduk da sepete koyduk.

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2013, 00:33   #94
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Keltoşa üzüldüm, hala yanlız zavallıcık. Neemazal'ı internetten almıştım ben. 2. kullanışımda etki etti. Gerçi ilkinde yaprak altlarına pek isabet ettirememiştim ondan 2. de kurtuldum bitlerden. Bu yaprak bitleri çok sinir bozucu.

SAHIRE beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2013, 20:29   #95
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
İşler güçler

Keltoş a ben de üzülüyorum, onu hep dövüp kovuyorlar. Şu alanı düzelttirdikten sonra daha büyük ve kullanışlı bir kümes yapmayı, eski kümesi de revir ve anaokulu olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz Ama burada daha gram yağmur yok ama havalar serinledi 3.duvarın temelini bitirmek üzereyiz. Yağmurlar başlayınca sürdürüp düzelteceğiz inşallah. İlerdeki bostan bozulacak zaten içinde az bir maydanoz ile pırasadan başka bir şey kalmadı. Düzeltilen alana yeni bostan yapacağım. Bugün 2 tane daha o kadı lokması/manas(beyaz kurt) tan buldum maalesef ve tavuklara verdim. Ağaçların diplerini derin çapalıyordum o arada buldum ve bahçenin değişik yerlerinde! Umarım çok fazla yoktur. Bu arada çapa işi 3-4 günümü aldı 35 ağacı çapaladım :yağmurlar başlamadan o kesek dokuyu kırıp toprağı havalandırmak iyi olur diye düşündüm.

Eklenen Resimler
 
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 15:21   #96
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2011
Şehir: adana
Mesajlar: 24
arazinizin etrafını örgü telle çevirmeniz çok güzel olmuş
imrestim
allah gönlünüze göre versin güle güle oturun hayıtlı olsun

SAHIRE beğendi.
celalsegmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2013, 21:07   #97
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Akşam, renkler, manzara

İş bitiminde ayı ve bu renkleri görünce paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler
 
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2013, 21:10   #98
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
9 canın biri gitti...

Bugün Saruyu yılan ısırdı, küçük bir yılandı. Acemiliğine geldi, ayağı şişirtti -
Tedavi: Yoğurt ve kantaron yağı, bol uyku ve akşama zıpkın gibi oldu

Eklenen Resimler
  
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2013, 21:21   #99
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Haberler

1-Köpeklerin yerini büyüttük.
2-Tavuklar büyüyor. Cicianne hala gurk. (yumurtlamamak için rol kesiyor da olabilir.)
3-Lavanta ve filbahri diktim.
4-Sanırım bir kaç biber yiyebileceğiz.
5-Teras duvarını bitirdik, biz de bittik
6-Hala yağmuru bekliyoruz.
Not: O beyaz kadı lokması denen kurtlardan maalesef ben kazdıkça çıkıyor, bulduklarımı tavuklara veriyorum. Bu durumda dip kazan çektirmemiz mantıklı geliyor. Bakalım komşumuz yapabilecek mi...

Eklenen Resimler
     
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2013, 14:51   #100
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
Bugün Saruyu yılan ısırdı, küçük bir yılandı. Acemiliğine geldi, ayağı şişirtti -
Tedavi: Yoğurt ve kantaron yağı, bol uyku ve akşama zıpkın gibi oldu

Ay kıyamam. Zehirli değilmiymiş yani yılan? Ya da küçük olunca öldürmüyor mu? Bana ilginç geldi ondan soruyorum Sahire hanım.

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2013, 20:43   #101
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Ay kıyamam. Zehirli değilmiymiş yani yılan? Ya da küçük olunca öldürmüyor mu? Bana ilginç geldi ondan soruyorum Sahire hanım.
Araştırdığım kadarıyla bütün yılanlar zehirli ama dereceleri var. Ölümcül derecede zehirli yılanlar maalesef Türkiye' de de var ama az, çoğu yılan az zehirli kategorisinde.
Bu yılanın 3 katı büyüklüğünde bir yılanı kediler daha küçükken yakalamışlardı , ben de burada yazmıştım Bu çok küçüktü, solucanın hormonlusu gibiydi sabah bahçede baktım Saru bir şey ile oynuyor : bir yavru yılan. Kendisini nasıl ısırttı , ben de bilemedim .( rakibi hafife aldı) ayağı çok şişince anladım ben de ısırıldığını
Yoğurt verdim , kantaron yağı sürdüm. Uyudu. Akşamüstü hoplamaya başladı. Bugün de çok iyi, ben bahçede çalışırken sürekli ayağıma dolandı durdu, ben kazma kürek çalışıyorum; o benimle oynadığını zannediyor, bazen bezdirecek derecede insan canlısı sırnaşık bir şey

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2013, 20:50   #102
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Çok geçmiş olsun Saru'ya. Bizim burda da oluklu kertenkele var, insanlar bazen yılan sanıp öldürüyor (yasak olmasına rağmen). Etrafta da bir sürü kedi var fakat daha bir tane bişey yakaladıklarını görmedim. Tembeller.

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2013, 22:18   #103
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Ben de oluklu kertenkeleyi ilk sizden duyup öğrenmiş oldum Buralarda görürsem tanırım artık Ama daha önce hiç görmedim. Kediler yavruyken en hareketli döneminde oluyor. Yaşlandıkça durgunlaşıyorlar. Sabahları kuvvetli mama veriyoruz, akşam ise çok hafif ve ya bazen hiç. Avlanıyor akşamları iki kafadar, menüleri o kadar geniş ki

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2013, 20:05   #104
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Thumbs down Sarumuz kayboldu

Dün sabah yok oldu , umarım döner.

Eklenen Resimler
  
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2013, 20:07   #105
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Kışlık odunumuzu hazırlıyoruz

Eşim kesiyor, ben istifliyorum...

Eklenen Resimler
 
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2013, 20:12   #106
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Kuşlardan kalanlar

Kırlangıçlar da geliyorlar... Olan incirleri ve kuşlardan kalanları tek tük yiyoruz, küçük ama lezzetli! Bir sabah köpeklerle gezerken gördüm : yere düşenleri de bir kaplumbağa yiyordu.

Eklenen Resimler
 
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 13:17   #107
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
çatı onarımı

Çatıda akan yerler vardı, yağmurlar başlamadan yaptıralım dedik. Ancak çatı tahminimizden kötü durumdaymış, umulmadık büyük masraf açtı. Alttaki yalıtım malzemesi komple çürümüş, ayrıca kiremitler çıta konulmadan yapılmış! Bu yüzden hep kaymış. Çatı baştan yapılıyor gibi bir şey oldu, tüm kiremitler kaldırılıyor, yalıtım serilip, çift çıta konuluyor. Kırık kiremitler vs. aktarılıyor. Böylece sapasağlam bir çatı olacak.

Eklenen Resimler
 
h_dogan, Kiraz, cemo ve 17 kişi beğendi.
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 13:23   #108
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
küçük bir kısım sürüldü.

Duvarların arası sürüldü. Düzeltme yapabilmek için de toprak aldık. Bu toprak bana kalırsa güzel bir toprağa benzemiyor. Kumlu ve taşlı , sadece rengi bizim topraktan farklı ;sanırım demir oranı fazla. Bu bir kamyon toprağa 200 lira verdik. Bulabildiğimiz bu oldu.

Eklenen Resimler
 
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 21:05   #109
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Kışın rahat edersiniz umarım. Saru'dan haber var mı?

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 10:09   #110
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Maalesef sevgili yağmur, Saruyu hiç bir yerde bulamadık. Burada köpeklerle arkadaştılar. Ama eğer dışarı kaçtıysa (tellere rahatlıkla tırmanabiliyorlar) burada serbest dolaşan köy köpekleri ona zarar vermiş olabilir Bütün köpekleri aynı sanıyordur.

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2013, 19:11   #111
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Küçük Nöbetçimiz

Köpekler bekçiliği öğreniyor. Bu gece Apollo nöbetçi.
Yavruların çok birarada kalmaması gerekiyor artık. Ayrılıp kendilerine güven oluşturmaları gerekiyor. Ama günde 1 saat oynuyorlar.

Eklenen Resimler
 
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2013, 19:15   #112
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Dün 3 portakal 2 limon diktik. Tüm gün uğraştık. İnşallah tutar

Eklenen Resimler
 
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2013, 19:19   #113
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Yeni kümesin temellerini atıyoruz. Öteki revir ve anaokulu olarak yola devam edecek. Tavuklar büyüyünce temizliği kolay ve daha büyük kümes şart oldu

Eklenen Resimler
 
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2013, 19:28   #114
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
çoooook çalışıyoruz çooook

Aldığımız toprağı yayıyoruz. Traktörle dağıttırdık ama hiç düşündüğümüz gibi olmadı, tepelik çukurluk yamuk yumuk kaldı. İş başa düştü : kazma, bel ve tırmık üçlemesi ile sebze dikilebilecek hale getirdik. Daha bir aşağısı var. Böyle giderse ucuz traktör peşine düşeceğiz. 60 m2 yeri düzeltmek 3 günümüzü aldı.

Eklenen Resimler
 
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2013, 20:21   #115
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Smile Çalışanlar ve tembeller

çiftlikten enstantaneler

Eklenen Resimler
    
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2013, 09:29   #116
Ağaç Dostu
 
TaşevliBahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 892
Sn SAHIRE ,

Bahçenizdeki gelişmeleri adım adım izliyor ve çok büyük keyf alıyorum.

Anladığım kadarıyla sürekli bu bahçede yaşıyor ve zaman geçiriyorsunuz .Başladığınız ve hedeflediğiniz işlerin çok çabuk bittiğini görüyorum. çoğu zaman bahçeye vakit ayırmak benim için sorun olduğundan , planladığım ve başladığım işlerin bitimi bir yıl sonraya kalabiliyor.

saygılar.....

TaşevliBahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2013, 13:31   #117
Ağaç Dostu
 
bay tömürcek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: Sakarya-Denizli
Mesajlar: 2,979
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
Tavuklar büyüyor. Cicianne hala gurk. (yumurtlamamak için rol kesiyor da olabilir.)
Ablacım bahçendeki gelişmeleri büyük zevkle takip ediyorum ne olursa, ne yaparsanız fotoğraf ekle olur mu bu güzelliklerden mahrum kalmak istemiyorum Cicianne gurk oldu demek ki negüzel hintlerin bu avantajı var işte Yumurta bulup yatırmanızı tavsiye ederim sahire abla sıcaklar geçti artık şimdi tam zamanı civciv çıkarmanın. Kış gelene kadar da kendilerini toparlarlar ve seneye erkenden yumurtaya gelir piliçler Kümesi de büyütüyosunuz bana kalırsa bu fırsatı kaçırmayın derim iyi günler

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2013, 19:55   #118
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe Mesajı Göster
Sn SAHIRE ,

Bahçenizdeki gelişmeleri adım adım izliyor ve çok büyük keyf alıyorum.

Anladığım kadarıyla sürekli bu bahçede yaşıyor ve zaman geçiriyorsunuz .Başladığınız ve hedeflediğiniz işlerin çok çabuk bittiğini görüyorum. çoğu zaman bahçeye vakit ayırmak benim için sorun olduğundan , planladığım ve başladığım işlerin bitimi bir yıl sonraya kalabiliyor.

saygılar.....
Evet, sürekli buradayız. Sabah 8 de bahçeye çıkıyor, akşam 8 e doğru giriyoruz. Tabii arada molalar var İki kişi azimle çalışıyoruz. İlk geldiğimizde çabuk yoruluyorduk. Bir iki kazma sallasak her tarafımız kopuyordu Şimdi de yoruluyoruz ama daha çok iş halledebiliyoruz.
İki gündür bahçedeki ağaçları toparlıyoruz. Kesilmiş yığın halinde ağaçlar vardı 4 yığın halinde 2 sini toparladık. Kışlık odun olacakları kesip yığıyoruz. Kalan ince dalları da üst üste yığıyoruz ya da telin zayıf kısımlarına yığıyoruz. Bir de odun sobası alırsak, kışın yakacağız.
Bu arada tele yığdığım dal/yaprak karışımının zamanla çürüyüp humuslaşacağına inanıyorum, çünkü toparladığımız yığınların altı çok güzel yumuşak humus olmuş
Böylece tarlayı açıp (üzerindeki yığınları kaldırıp) sürdürmeyi hedefliyoruz.
Sonra ağaç dikeceğiz. Yarısı zeytin yarısı badem düşünüyoruz. Ama henüz net karar veremedik. Zeytin meyve tutumu az oluyormuş burada. Kimisi de domat zeytin şahane olur, doğru dikilirse diyor.
Bademde Texas ve non pareil önerdiler ama araştırdım, sanırım fernandes ve feraguel daha uygun. Çünkü burda kuş var, karga var, sincap var ince kabuklu bademi bize bırakmazlar

Eklenen Resimler
 
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2013, 20:08   #119
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Ablacım bahçendeki gelişmeleri büyük zevkle takip ediyorum ne olursa, ne yaparsanız fotoğraf ekle olur mu bu güzelliklerden mahrum kalmak istemiyorum Cicianne gurk oldu demek ki negüzel hintlerin bu avantajı var işte Yumurta bulup yatırmanızı tavsiye ederim sahire abla sıcaklar geçti artık şimdi tam zamanı civciv çıkarmanın. Kış gelene kadar da kendilerini toparlarlar ve seneye erkenden yumurtaya gelir piliçler Kümesi de büyütüyosunuz bana kalırsa bu fırsatı kaçırmayın derim iyi günler
Ciciannenin gurkluğu kendi kendine geçti, şimdi yumurtluyor 8. yumurtada : 12. yumurtada yeniden gurklamasını bekliyorum O zaman, seni de dinleyerek, altına çilli köy tavuğu yumurtası koyasım var , tabii komşum verirse.
Bugün beni siyah horoz gagaladı bu arada ,ee tabii ben alıştırdım, çağırdığımda geliyor ve ben bulduğum kurtları ona gösteriyordum, o da yiyordu. Bugün de ağaçları kaldırdığımız yere çağırdım , ama o eşofmanımdaki deliği böcek sandı ve beni gagaladı:Kötü bir niyeti yoktu yani...Zaten biz nerede çalışırsak orada bitiyor tavuklar, herhalde insan yanında daha rahat oluyorlar: Gık gık gık diye eşelenip duruyorlar

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2013, 20:58   #120
Ağaç Dostu
 
bay tömürcek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: Sakarya-Denizli
Mesajlar: 2,979
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
Ciciannenin gurkluğu kendi kendine geçti, şimdi yumurtluyor 8. yumurtada : 12. yumurtada yeniden gurklamasını bekliyorum O zaman, seni de dinleyerek, altına çilli köy tavuğu yumurtası koyasım var , tabii komşum verirse.
Bugün beni siyah horoz gagaladı bu arada ,ee tabii ben alıştırdım, çağırdığımda geliyor ve ben bulduğum kurtları ona gösteriyordum, o da yiyordu. Bugün de ağaçları kaldırdığımız yere çağırdım , ama o eşofmanımdaki deliği böcek sandı ve beni gagaladı:Kötü bir niyeti yoktu yani...Zaten biz nerede çalışırsak orada bitiyor tavuklar, herhalde insan yanında daha rahat oluyorlar: Gık gık gık diye eşelenip duruyorlar
Altına yumurta koymayınca bir müddet sonra tavuklar kalkıyor. Çilli tavukları bende çok severim bu seneki iki horozu da çillilerden bırakıcam ayırdım damızlıkları Komşu verir belki ama tavuklar vericek mi bide o var Bu aylarda tavuklar pek yumurtlamaz tüy dökerler ve havalar da soğuduğu için vücutları yağ üretmekle meşgul olur, erken tüy düzenler yumurtaya gelebiliyor şuan sadece 2 tavuğum yumurta yapıyor onlarda ilk tüy çıkaranlar diğerleri hala ye iç yat modunda

Ablacım şaka maka horozlara dikkat et insana çok alıştıklarında kötü saldırıyorlar. Normalde insandan kaçarlar ama elle beslemeye alıştırınca kaçmıyorlar ve saldırıyorlar büyüyüp tavukları sahiplenince bu da bazen göz kulak gibi ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor. Birazcık korkutun kış mış deyin yani çok başıma geldi ordan biliyorum besle kargayı oysun gözünü atasözünü hatırlattı bana horozlarım çoğu kez

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
bahçe, çiftlik, emek, mutluluk, organik


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024