![]() |
|
![]() |
#1291 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2015
|
Tamam tesekkur ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Nereden bakarsan bak bir aydır capcanlı durduklarına göre beyaz katlı kalanchoelerim tuttu sanırım ![]() Diger pembe olanı ise torfa dikili, güzel bir saksı harcı hazırlayıp torftan çıkartmak istiyorum ama kaybetme korkusuyla elimi süremiyorum. Sizce bahsettiğim işlemi şu günlerde uygulamam doğru olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
Benim kalanchoe'm de bu. Bütün yaprakları kurudu. Budadım. Ama sanırım bitki canlanamayacak kadar çok zarar görmüş. Yine de bekliyorum. Belki toprağım da yanlıştır. Sizler nasıl toprak kullanıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Yeni Üye
|
Kalansolar sıcağı sever mi yani benim evim çok sıcak da kalansolarimin yaprakları yumuşadı sanirsam sıcaktan oldu. Çünkü suyu fazla veriyorum. Tek etken sıcaklık kalıyor geriye. Yumuşayan yaprakları nasıl eski haline getirrim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2015
|
Merhabalar Apartmanda kapı dışarı edilmiş toprağı kuruluktan çatlamış fakat inatla yaşamaya çalışan bir çiçek buldum (aslında aylardır orda duruyordu dayanamadım su vermek için içeri aldım) dalları eğri büğrü her tarafa doğru uzamıştı. çiçeği eve getirdim baktım yaprakları falan temiz ve sulu fakat toprağı kupkuru çatlak baktım ortasında bir gövdesi var gövdesi hariç bütün dallarını kopardım dalların düz kısımlarını altlardaki yapraklarını alıp üstü yapraklı biçimde bir kavanoz musluk suyunun içine koydum. (kök salacak tekrar ekeceğim niyetiyle) gövdenin durumu yukardaki resimden daha kötü sadece Y şeklinde kısacık dımdızlak bir gövde kaldı. (bitki katili mi oldum yoksa) sonra bitkinin toprağını komple bi kaba boşalttım havalandırmak için evirdim çevirdim muhabbet kuşum var adı KONT ![]() onun kakalarını toplayıp toprağın içine koydum kökü biraz daha dibe yerleştirip toprağını yeniden doldurdum ve suladım. nasıl bakılır nasıl edilir bilmiyorum bu çiçeğin adı ne diye google da aradım bu sitedeki "bu bitkinin adı" ne sayfasını buldum o sayfadan bu bitkinin kolonşe bitkisi olduğunu anladım. sukulentler kolonşe sayfasının yani bu konunun sonuna kadar göz gezdirdim en son mesajda benimkinin şimdiki haline yakın bir kolonşe gördüm ![]() yarın inşaAllah büyük ve güzel bir saksı alıp bu zavallı bitkiyi ve kopardığım dallarını yeni toprakla birlikte ekeceğim. bu terkedilmiş bitkinin aşama aşama fotoğraflarını da çekip bu siteye koyacağım ona ikinci baharını yaşatacağım inşaAllah. siteniz sayesinde evde yetiştirilen ağacımsı bitkilere merak sardım benjamin çok güzel bomsai de güzel ama küçük bana nasıl bir ağacımsı bitki önerirsiniz. bu gariban çiçek için bir öneriniz var mı. ben budadığım dalların yapraklarını apartmanın bahçesine yarım yarım gömüp filizlendirmeyi kalanlarını da büyük saksımda ağaç gibi yetiştirmeyi düşünüyorum. bakalım ne olacak. macera başladı. ![]() bu arada baktım kont da geldi yaprakları yiyor. sevdi kerata ıspanak gibi bişey. ona da verdim biraz yesin ölmez inşaAllah. Düzenleyen patlakhaber : 15-04-2015 saat 02:01 Neden: resimden sonraki eklemeyi yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bildiğim kadarıyla çok su sevmiyorlar. hafta bir kez su verirseniz daha iyi olur. ben öyle yapıyorum. kalanchoem hala ilk geldiği günkü gibi duruyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Yeni Üye
|
Yanlış yazmıştım suyu fazla vermiyorum yazmaktı amacım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Ağaç Dostu
|
güneş görmeyecek şekilde, ışık alan bir yere, dışarı çıkarıp biraz takip edin belki iyi gelir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Yeni Üye
|
AA evet direk güneş aliyordu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
Benim kalanchoe'm yeni yaprak girişiminde. Umarım bozulmaz ve gelişimine çiçek açıncaya kadar devam eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
selam arkadaşlar 4 renk kalanchoe oldu çok mutluyum 2 renk eksik biri çok canlı pembe ve beyaz öyle arsız bir çiçek ki bu sade yaprağını bile toprağa ek tutar aslında adana ağaçların altına peysaj olarak ekilebilir çok gösterişli bir çiçek bol çiçek açması için fazla yaprak olmamalı ben alt yaprakları az alırım ve çiçekleri bitmeye yakın kopartıp saksı dibine koyarım o çiçekler toprağa deydi k çe 1 ay kalır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-01-2015
|
merhabalar benm kalonchoem cok uzun ve dallarinda kök gibi şeyler çıktı bunun nedeni nedir. yardimci olursaniz sevinirim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Yeni Üye
|
Merhabalar kalansolarimdan kopardigim yapraklari toprağın üzerine öylesine koyuvermiştim şuan yapraklarda kok olusmus hatta birinde küçücük yaprak gibi birşey ver ben onlari ekmeli miyim yoksa o şekilde durmalı mi bir sure. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2015
|
kalanchoe çoğaltma yardımı!
Merhabalar, ölmekte olan kalanchoeyi canlandırdım; bu şekilde büyüdü. küçük dal olan parçayı kesip çoğaltabilir miyim diye düşünüyorum ama cesaret edemiyorum. dalından kesip bekletme yöntemiyle mi yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Ağaç Dostu
|
Ben kalanchoeleri güneşe koyduğumda Yapraklar hemen yumuşamaya ve yanmaya başlıyor, daha sonrası ne olur bilemiyorum, cesaret edip daha ileri gidemedim bugüne dek ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2015
|
Alıntı:
bilen kimse yok mu? ne yapmalıyım, küçük olan dalı kesip farklı bir saksıya ekmeli miyim iyi büyümesi için? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Alıntı:
Sayın Saraswati, kalanchoenizi çoğaltmanız için iki usul var. Dediğiniz gibi dalından keserek dikebilirsiniz, kolayca tutar. Diğer usul de herhangi bir sağlıklı yaprağı dala bitiştiği yerden koparın, bir-iki gün yaprağı açıkta bekletin sonra yaprağın sapını toprağa çok derine gömmeden batırın, toprak kurudukça sularsınız. Zamanla köklenip filizlenir. Kolay gelsin... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Ağaç Dostu
|
kalanchoemun eski çiçekleri kurudu, yeni çiçekler vermeye başladı. yapraklarını da tazeledi. benim eski yaprakları temizlemem mi gerekiyor? kuruyan çiçekleri de tohum olursa belki diye koparmıyorum ama olur mu bilmiyorum ![]() ne yapayım ben şimdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Ağaç Dostu
|
artık tohum olacaktıysa da olamaz. eve geldiğimde zaten çoktan ablam tarafından koparılmışlardı. çiçekleri görünmüyormuş... çiçeklerime yaptığı da ilk değil. daha 7-8 ay öncesinde de sulamıştı çiçeklerimi sağolsun (!) ama bir hastalığa karşı yaptığım ilaçlı suyla... bi tane daha var dostlar başına. o da vitaminli suyumu dökmüş, bu su ne biçim olmuş böyle diye... güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Ağaç Dostu
|
Güneşe alıştırınca zarar görmez deniyor, eski sayfalarda da okudum fakat ben kalanchoeleri güneşe nasıl alıştıracağımı hala anlamadım gitti. Lusoari'den mart sonunda aldığım tam 9 tane kalanchoe fidelerim var, 5i bir, 3ü bir saksıda, kalan bir tanesi ayrı saksıda şuan. Bitlenmişti, bende geçen hafta autumn joy'da deneme yaptığım üzere kalanchoeyide İlaçladım (muhabbet kuşumun bit ilacıyla) İlacı sıkarak 20 saniye sonunda bitkiyi yıkadım, gölgede yapraklar kuruduktan sonra mutfak camının iç kısmına koydum bakalım güneşe alışma olayımız nasıl son bulacak. Yaklaşık 2 saattir cam arkasında güneş alıyor. Çarşamba günü sarı ve uçuk pembe renklerinde katlı açan iki çelik daha edindim, suya koydum bekliyorlar. Doğrudan toprağa daldırmaya cesaretim yok, umarım suda çürümeden kök yaparlar. Hiç bu kadar çok ve bu kadar çeşitli kalanchoelerim olmamıştı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk birkaç gün (mesela 3 gün) sadece sabah ya da akşam güneşinde 1 saat bekletip, tekrar güneş görmeyen eski yerine alınır. İkinci birkaç gün (mesela 3 gün daha) sadece sabah ya da akşam güneşi gören yerde sürekli tutulur. Bu süreç tamamlandıktan sonra artık bitki güneş gören kalıcı yerine alınabilir ama yine de mümkün olduğunca yakıcı öğlen güneşinden korunmalıdır ki bu korunma ihtiyacı güneş bitkileri için bile gereklidir... Bilmem açıklayıcı oldu mu sevgili hira ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Ağaç Dostu
|
Evet havai köklenme olmuş, eğer çoğaltmak istiyorsanız kesip toprağa daldırabilirsiniz ama çoğaltma isteğiniz yoksa herhangi bir şey yapmanıza lüzum yok, bu normal bir durumdur, öylece kalabilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Ağaç Dostu
|
Köklere zarar vermekten korkmanıza pek gerek yok aslında zira bu bitkiler, herhangi bir dalını kırıp alelade şekilde toprağa daldırsanız dahi hızla köklenirler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2015
|
Alıntı:
Kolonşem hakkında durum bildiriyorum; çiçeğim yaşıyor fakat bitlendi. (toprağı sularken suyun üstüne minicik beyaz hareketli birşeyler çıkıyor.) sanırım bim den aldığım bitki gıdasından oldu. 1 kapak koydum ama çok etkili demek ki. fısfısla sularken suyun üstüne çıkıyorlar ya bende musluğun altına biraz tutup taşırmayı deniycem. bir de yaprakların altına yuva yapıyorlarmış herhalde bütün yapraklarını sabunlu suyla sileceğim. inşaAllah. çiçek yaşıyor hepinize selamı var. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|