17-04-2008, 09:10 | #61 |
Ağaç Dostu
|
Troya, çok şekerler. Beyaz bir kalanchoe'den rastgele kırılmış bir dalı ekmiştim geçenlerde. Bu sabah minik minik yapraklar gördüm üzerinde, pek mutlu oldum. Çiçeklendiğini de görmek için sabırsızlanıyorum. |
20-04-2008, 15:13 | #62 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç gün önce yazmıştım, ektiğim beyaz kalanchoe dalı tuttu diye. Bu arada kırık olan saksısından dolayı bir de saksı değişimine uğradı garibim. Çıkardığı minik yapraklarıyla beni mutlu eden beyaz kalanchoe dalı bu : |
03-05-2008, 10:17 | #63 |
Ağaç Dostu
|
#94 numaralı mesajımda ilk (yeni ekmiş olduğum) hallerini görebileceğiniz kalanchoe çelikleri tuttular ve de büyüyorlar. Birincisinin kırmızı olduğunu tahmin ediyorum, ikincisinin ise beyaz olduğundan eminim . İşte çeliklerin son halleri: |
03-05-2008, 16:28 | #64 |
Bitkisever
Giriş Tarihi: 01-07-2007
|
Bu da bendeki; şeker gibi pembe pembe açtı. |
11-05-2008, 17:39 | #66 |
Bitkisever
|
Bir de sarıkızım var |
11-05-2008, 22:25 | #67 |
Ağaç Dostu
|
Ceromaya; ikisi de çok güzel. Ben de bu arada bugün kalonşem ile gerçekleştirdiklerimi anlatıp düşünce almak istiyorum. Daha önce fotoğrafını eklediğim pembe katmerli kalonşemin çiçekleri geçti. Üzerinde kurumuş halleri ile kötü görünüyordu. Kıymayarak tüm kurumuş çiçekleri 2-3 parmak altlarından kestim. Kestiğim tüm çubuk ve kuru çiçekleri (kuru çiçeklerin altındaki sapların yeşil olmasına dikkat ettim. Hatta bazılarında yaprak bile vardı.) başka saksıya diktim. Ne dersiniz diktiklerim yeniden yeşerir mi? Yoksa çok mu saçma bir şey oldu? |
12-05-2008, 20:14 | #69 |
Bitkisever
|
Buket hanım; ben bu konuda uzman değilim ama mantık yürütürsem bunların bir çiçek sapı olduğunu düşünüyorum. Çiçek sapından üretim yapılabiliyormu bilemiyorum. Ben kendi yöntemimi söyleyeyim; sarıkızımın kalınca bir dalını köke yakın yerinden kesip yanına diktim ve tuttu. Aslında çoğaltımı çok kolay çiçekler, asla sizi üzmüyorlar Haftada bir su veriyorum, öğleden sonra sürekli güneş görüyorlar, arada bir de çiçek açan süs bitkilerine uygun sıvı besin takviyesi yapıyorum. |
16-05-2008, 15:25 | #74 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
Sevgili ErtanGM Kalanşolarınıza imrenerek baktım.Koza koza çiçekler vermişler size..ne kadar güzel. Benim de bi kalanşom var ama daha bebek. İşyerinde kat görevlimiz anaçtan ayırarak yapmış bana bu saksıyı.Rengi de söylediğine göre kırmızıymış.Ama "gölgede kaldığında çiçekleri kızarmıyor,sarı kalıyor "diyor.Sanırım tam olgunlaşamıyor,onu anlatmaya çalıştı. Kalanşomu pencere kenarında büyütmeye çalışıyorum.Çiçeğin bakısı kuzeyde,sabah güneşi görüyor.Bu yeterli mi? Bu kadar küçücük bir bitkinin bana çiçek vermesi (tomurcuklarının da 2 aydan önce açmadığını düşünürsek) sanırım 1-2 seneyi bulacak benim için |
16-05-2008, 15:27 | #75 |
Yeni Üye
|
bu da benim bıdık.... |
20-05-2008, 09:10 | #76 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2008
|
Merhaba, ben de aranıza yeni katıldım. Kırmızı bir Kalanchoe'm var. Yapraklarında yırtıklar var. Sanki kuş yemiş gibi. Ne yapabilirim? yardımcı olur musunuz lütfen? |
22-05-2008, 16:21 | #77 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
Kafam Karıştı şimdi,
Arkadaşlar bende dün bir tane aldım bu çiçekten üstü tomurcuklu sanırım sarı açacak ama benim kafam karıştı şimdi.Birisi bu çiçeğin yazın ve kışın bakım şartlarını anlatabilirmi?Şimdi ben İzmirde yaşıyorum buna göre kışın dışarıdamı kalmalı,su ve ışık isteği nedir,yazın evdeni dışarıdamı kalmalı ışık,su gübre isteği...vs.??? |
22-05-2008, 18:35 | #78 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili burcind öyle kompleks birşey değil bakımı yaz kış hele de İzmir'de balkonda durabilir. Ben balkonda bırakıyorum çok soğuk olursa poşet geçiriyorum. Her sene coşuyorlar bu sene de harikalarKaktüsler ve succulentler için kullanılan bitki besini veriyorum ayda bir. Ne de olsa bir succulent. Güneş seviyor,su isteğini siz belli süre sonra kendinizce ayarlarsınız yaprakları diri olmalı. Çelikle çok kolay üretiliyor,toprağına biraz çakıl taşı veya dere kumu ekleyip,saksının dibine de çakıl taşı döşüyorum. Bence saksının altının delik olup olmaması da fark etmiyor. Umarım karışıklık geçmiştir |
22-05-2008, 22:22 | #79 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
23-05-2008, 12:17 | #81 |
Yeni Üye
|
Arzu Hanım, Kalanchoe'yu tam olarak nasıl çeliklediğinizi anlatabilirmisiniz? Yapraktan mı, yeni gelen daldan mı,çiçeğin sapından mı..nereden alıyorsunuz çelikleri? Benim yeni aldığım kalanchoe'ların üzerinde hiç yeni dal yok.Birsürü yaprak ve birsürü çiçek var.Nasıl çelik alacağımı bilemedim.Bir de üzerinde çiçek olduğu için çelik almaya çekindim aslında. |
23-05-2008, 13:46 | #82 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Arzu Kırlangıç : 23-05-2008 saat 14:45 |
|
27-05-2008, 13:30 | #83 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2008
|
******, Hem forumda hem de çiçek bakımı konusunda çok yeniyim..Buralarda o kadar çok şey öğrendim ki öncelikle herkese teşekkür ediyorum,çiçeklerim bakımımı(sizin tavsiyelerinizi) çok beyenmiş olmalılar ki çok çok güzel gelişiyorlar Kalanchoelerimin çiçekleri solmaya başladı artık ve bazı şeyler sormak istiyorum. Önceki yazılarda kuruyan çiçeklerin saplarından kesilmesi gerektiği yazıyor,2 kalanchoem var,kırmızı olanının kuruyan her çiçeğini ayrı ayrı kestim,sarı olanına ise hiç dokunmadım..Ve şunu gördüm ki sarı olanında daha çok yeni tomurcuk çıktı.Ama sarıyı artık böyle solgun görmek istemiyorum,sarı bıcır kalanchoemin önceki hali Resim ve şimdiki hali Resim böyle..Şİmdi sorum şu: çiçek dallarını aşağıdaki resimdeki numaraların hangisinin gösterdiği yerden kesmeliyim? Resim Bu konudaki tavsiyelerinizi merakla bekliyorum..Yardımınız için şimdiden teşekkürler Düzenleyen daffodil_dr : 28-05-2008 saat 06:53 |
30-05-2008, 20:32 | #84 |
Ağaç Dostu
|
Bence 1 numara ile göstermiş olduğunuz kısımdan budamanız yeterli olur . Ben öyle yapıyorum . Yeni yaprak ve devamında tomurcukları oluşuyor . Daha toplu bir formda durmasını istiyorsanız 2 numaralı yerdende kesmenizin bir sakıncası olmaz . Her iki şekildede yaprak ve tomurcukları olacaktır . |
31-05-2008, 10:56 | #85 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2008
|
Çok teşekkür ederim sevgili ErtanGM, bu konuda ne kadar tecrübeli olduğunuz belli oluyor, bugün bir daha baktım resimlerinize, uzuun bir ıslık çaldım ve öyle bakakaldım, mmmükemmel görünüyorlar. Nasıl açtırabildiniz bir saksıda bu kadar çok çiçeği, tebrik ediyorum! Tavsiyenize uyacağım Bazılarını 1 numaralı yerden bazılarını 2 numaralı yerden kesmeyi düşünüyorum çünkü sarı olanı çok biçimsiz. Ayrıca 128. msjda söylediğiniz gibi bunları ziyan etmeyip dikmeyi düşünüyorum. Bunun için ne yapmalıyım, 2 numaradaki yaprakların 3-5mm üstünden kestiğim dalı öylece diksem olur mu yoksa böyle kestikten sonra 1 numaralı yaprağın altında kalan fazla sapı da keseyim mi? Çok karışık oldu sorularım biliyorum ama en doğrusunu yapmak istiyorum Bir de nsl bakıyorsunuz Kalanchoelarınıza merak ediyorum, sıvı besin falan kullanıyor musunuz? |
01-06-2008, 12:46 | #86 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Merhaba, yeni hediye edilmis bir kalanchom var ustunde kucucuk bir cicegi var fakat yapraklar kahverengimsi buradakiler gibi yesil degil.Saksı topragı azalmıs. 2 aydır kapalı camekanlı bir yerde duruyordu ama simdi o bolge cok sıcak oldugu ıcın balkona aldım. Acaba saksı degistirmelimiyim?? Balkonda durabilirmi? gunes istermi? ne kadar zamanda bir sulanmali? Cok acemi oldugum icin bu bilgilere ihtiyacım var. Pesin tesekkurlerimle |
02-06-2008, 10:48 | #87 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim daffodil dr . Eğer budadığınız çiçeğinizi çelikle çoğaltmayı düşünüyorsanız çeliklerin 7-8 cm olması gerekiyor. Ben 15 günde 1 sıvı besin veriyorum . Balkonda sabah güneşi gören yerde duruyorlar . Toprağı kurudukça suluyorum . Buda yeni açan pembem; |
04-06-2008, 21:02 | #90 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2007
|
Benim kalanchoelerim amacini astilar bu sene. Bir nevi evsizler yurdu oldu. Ucuncuye evsahipligi yapiyor |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|