![]() |
|
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
![]() bu başlığı görünce güldüm ![]() ![]() öyle ihtişamlıki kocaman bir masanın üzerini kaplıyor. bu kadar büyümesinin formülünü sorduğumda dotorun ona kullanması için verdiği demir haplarını gelişigüzel toprağa batırdığından bahsetti. şu ana kadar hiç edinmeyi düşünmemeiştim ama hafta sonu oraya gittiğimizde muhakkak çiçekten bir çelik alıp üreteceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar dediğim gibi bu hafta sonu kayınvalideme gittim. hemen çiçeğinin yanına değim yerindeyse çöreklendim. sağolsun kırmadı beni 2 adet çelik verdi. üstelik onun parlak mustafası çiçek bile açmış. uçlarında lila rengi minicik çiçekler vardı. şimdi sorum şu. ben o çelikleri suda bekletiyorum. acaba direk toprağamı ekeyim. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz bana? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
keske benim çiçek de arsız olsa, kayınvalidemin aylar önce getirdiği parlak mustafam hala aynı boyda, hiç büyümüyor, nasıl bir çiçektir anlamadım gitti... bahsedilen ilaçlardan bi şekilde temin etmeye çalışayım en iyisi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
19 Ağustos'ta ektiğim Parlak Mustafa'nın bugünkü hali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
maşallah, ben çok daha eski tarihli bir çelik diktim hala aynı, hala aynı! kökünü kontrol mü etsem acaba ? neden benimki hep aynı boyda yapma çiçek gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
Ben de bir ofisten parlak mustafa çeliği aldım. Yaprakları yapma gibi, çok diri görünüyor. Şu anda biraz küçük, resim eklemeyi becerebilirsem birkaç gün içerisinde ekleyeceğim. Büyüdüğünde tekrar sizlerle resmini paylaşmak isterim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
parlak mustafa'm
İşte arkadaşlar, bu da benim minik parlağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
bende 2 hafta önce diktim, yagmurda yedi, iyide geldi. şimdi mutlu, ben daha gür olması için üsten hep budicam, ozaman resim eklerim. bu çiçek insana başka bi huzur veriyor. çok rahat gürleşiyor onun rahatlıgının bende buraktıgı etkiden galiba. adını parlak lenavita koydum. herkeze kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2009
|
merhaba..Parlak mustafa çiçeğim deki sorundan bahsetmek istiyorum.Son bir haftadır bir kaç yaprağında kemirilmiş gibi delikler oluştu..Toprağında tırtıl **** solucan var zannedip değiştirdim ama bir şey çıkmadı..acaba bir hastalık mı? çok teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
buda bizim parlak mustafa
çok çabuk gelişti ama çiçek açmadı çeliğinden bir başkasına verdik onda gübre takviyesiyle çok sayıda çiçek açmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nurdan dalı kırmanız sadece görünüm açısından düzelme sağlar.Onu kemiren şeyi bulmanız lazım.Zararlılarla mücadele başlığından bilgi alabilirsiniz.Benim önerim sabunlu su yapıp saksının dibine gelmeyecek şekilde yapraklara püskürtün.Sonrada bir güzel musluğun altında yıkayın.Hatta mustafanız banyodayken odasınıda bir güzel ilaçlayın ![]() Pratik bilgi:saksıyı deliksiz bir poşete oturtun tam toprağın üstünden köklerin etrafını kapatacak şekilde bağlayın sonra ilaçlama ve yıkama işlemini yapın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Yeni Üye
|
çoook teşekkür ediyorum.hemen deniyeceğim.selamlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Benim parlak Mustafa'm yazdan bu yana çok büyüdü, balkondaydı. 1 ay önce yapraklarında kararma görünce üşüdüğünü düşünüp içeriye aldım. İçeriye aldıktan sonra kenarlardan hiç yeni filiz vermedi, sadece cılız şekilde ucları uzayıp duruyor. Sizce ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Mevsimden dolayı olduğunu düşünüyorum.Benimkilerde içeride birtanesi hiç yer değişmedi ama söylediğiniz gibi hem yavaş gelişiyor hemde uçları inceldi,yaprakları küçüldü.Eğer bulunduğu yer sıcaksa normale dönebilir.Birde gübre takviyesi yapmanızı öneririm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Şimdiye kadar hiç bir çiçeğime gübre kullanmadım. Tavsiyen varmı tubay? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|