![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2012
|
5 adet lotus tohumunu su ile buluşturduğumdan bahsetmiştim, 5/5 filizlendi 1 tanesini su dolu bir kovaya koydum diğer 4 tanesi akvaryumda, umarım benim aç gözlü küçük canavarlar bitkinin filizini didiklemezler... Şimdilik tohumların suya bırakılmadan önceki hallerini ekliyorum, her biri özenle zımparalandı ![]() Şu anki tohumlardan açacak olan çiçeğin rengi sarı, diğer renkler yolda... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin, paylaşmak istediğiniz tohumdan nelumbo üretimi hakkında burada bilgilerin paylaşıldığı başlık bulunmaktadır. Paylaştığım sayfanın amacı, genel olarak konu dağılmadan kaynak bilgi vermek içindir. Tohumdan üretim için paylaştığınız aşamaları başlığında paylaşmanız daha uygun olacağı kanaatindeyim. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2012
|
Teşekkür ederim Sn. Nuri Murvet, konuya alakalı konu başlığından devam ederim. Bu konudaki mesajlarımında alakalı konu başlığına taşınmasını veya silinmesini görevli mod arkadaşlardan rica ediyorum... Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Lotus tohumunu ekmek için belirli bir dönem var mı? Evde 120 litrelik akvaryum içine ekeceğim ve akvaryum ısıtıcı ile suyun sıcaklığı sabitlenecek. Kasım ayı ekim için uygun mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Lotuslarda akvaryum kumu kullanabilirmiyiz nirmal toprak veya torf kullandigim zman su cok pis kokuyor ve kahve rengi oluyor toprakta balciga donusuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
Merhaba arkadaşlar ben de lotus tohumu aldım çimlendirmek için su an sudalar filizlenme olduğunda nasıl bir toprak karışımına ekmem lazım. Kil dediğiniz killi toprak mı yoksa sadece kil mi nerde bulabiliriz ? Ayrıca 8 tohumum var 8 ayrı saksıya mı ekmem lazım bunları 3lt lik mesela. Sonra bi kuvet veya leğen gibi derin yere koyup üzerini su dolduracağım kışı burda gecrecekler. Sonra hepsini de baharda acıcagım havuza koymayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Lotus (Nelumbo sp.) tohumunun ideal çimlendirme zamanı nisan ve mayıs aylarıdır. Nelumbo bitkisi kışlamaya, yani dinlenme sürecine ihtiyacı vardır. Tohumdan çıkışı, gelişip büyümesi ve kök rizomunun oluşması ile kendini kışa (Uykuya) hazırlar. Bu süreçte aşağı yukarı 6 aydır. Kasım ayı uykuya hazırlık dönemi, mart sonu nisan başı uykudan uyanma dönemidir. Bu süreç dışında uyandırılan nelumbo tohumlarında başarı ile büyütme şansı azalır. Tohumdan üretimlerde sorunlar yaşanmamsı için zamanlama çok önemlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
Teşekkür ederim artık çimlendirmiş bulundum eğer sorun yaşarsam baharda tekrar denerim yalnız öğrenmek istediğim bu aktarlrda satılan kil içine mi ekmeliyim sadece yoksa killi toprak mı ? Eğer aktarda satılan kilse orda satılan 200 gr kili ben 8 saksıya nasıl yetirtcem yani saksıya nasıl koymalıyım direk kil mi koyup saksılara ekicem ve su koycam yoksa kil ile dere mili kum filan mı karıştırıcam ? Killi toprak değil demi bu kesinlikle ? Kil yerine killi toprak kullansam bi farkı olur mu ? Düzenleyen bluemercan : 15-09-2013 saat 11:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2010
|
yardım edin noluur lotusum 4. yaprağını çıkarmak üzere ancak ilk ve 2. yaprağın kenarları kurumaya başladı. sebebi ne olabilir ve bu duruma nasıl engel olabilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2013
|
Sn. Nuri Murvet. Ders notu akıcılığındaki bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bu bilgileri bugün okudum. Tohumdan üretim zamanını bilmediğimden ekmiş bulundum. Şimdi 2. sürgünler geliyor. Bilgilendirmenizi bitkimde izleyeceğim. Emeğinize sağlık. Sevgiler saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
|
Hint lotusu (Nelumbo nucifera)
Hint lotusu (Nelumbo nucifera), Nelumbonaceae familyasına bağlı bir su bitkisi türü. Hint lotusu, günümüz Vietnam'ından Afganistan'a kadar uzanan geniş bir alanda hem süs hem de besin amacıyla yetiştirilmektedir. Hindistan ve Vietnam'ın ulusal çiçeğidir. Antik Mısır'da, bu bitki türü bilinmiyordu, daha sonraları Pers akınları zamanında bu ülkeye sokulmuştu. Eski Mısırlılar mavi nilüfer, ya da diğer adlarıyla "mavi lotus" ve "kutsal lotus" çiçeği olan Nymphaea caerulea'ya kutsal çiçek olarak inanıyorlardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2019
|
Bu bitki tohumundan aldım 5 adet. Sadece 2 tanesi filizlendi, diğerlerinde bir hareketlilik yok. Benim sormak istediğim bu bitkiyi ben açık alanda büyük bir kabın içine su doldurup büyütücem. Ben şimdi buna akvaryum kumu ve suyun arıtımı için su mercimeği alsam nasıl olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2020
|
lotus tohumu almak istiyorum yer önerisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
4 sene önce Aliexpress üzerinden satın almıştım ve gelen tohumlarda çimlenmeme sorunu olmamıştı. Tekrardan oraya bakabilirsiniz ama satıcı yorumlarına mutlaka dikkat edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2020
|
arkadaşlar, lotusum çiçek açtı. gecen sene kovada ekmiştim, sade yaprak yapmıştı, bu sene iki çiçek açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
Bence hemen çiçekleri dölleyin tohum yapsın tabi hibrit değilse |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2020
|
onu yapmamıştım, tohumlar çekirdeksiz boş çıktı. ama yeni çiçekler yolda, bu sefer döllerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2018
|
Tebrikler... Çok da güzel açmış. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |