![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Cenoz , Nilüferler derin suyu (en az 60-70 cm.) ve güneş ışığını ve aydınlığı severler. Aldığınızda yapraklar sağlam mıydı? Kovaya diktim diyorsunuz. Herhalde sadece toprak içine dikmediniz? Sadece su içine de batırmadınız değil mi? Nilüferler saksıları ile birlikte suya gömülürler. 1/2 humus + 1/2 bahçe toprağı onların sevdikleri topraktır. Eski tip toprak saksılar nilüferler için idealdir. Bu saksılar, suyu yan yüzeylerden de alarak bitkiye iletirler. Yeni tip plastik nilüfer saksıları da bulunmaktadır. Siz nasıl yaptınız? Ayrıca nilüferler salyangozların çok sevdiği bitkilerdir. Salyangoz yaprağı yemiş olabilir mi? Mantari bir hastalık da muhtemel. Eğer yaprak komple çürüyerek (yaprağa dokunduğunuzda sulu gelir) eridiyse bu nedenle de olabilir. Ama kuru ve sarı ise besin maddesi eksikliğinden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Aynı problem bende de var.Nilüferlerimi aynı yerden aldım ve problemde bir haftadır var.Yapraklar kuru değil.Çürüyorlar.Önce sarı lekeler oluşuyor,sonra tamamı sararıp çürüyor.Bunun bir çözümü var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2007
|
nilüferler kovadamı yoksa bir kova içinde havuzdamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
aldığımda daha yeni filizleniyordu yaprakları yoktu içinden çıkan kili ve bahçe toprağını karıştırıp öyle diktim Gördüğüm kadarıyla salyangoz yok ilk önce yaprağın üstünde ufak koyu yeşil bir nokta olarak başlıyor ardından o nokta büyüyor sora yaprak eriyor ardından sapı erimeye başlıyor Ne yapmam yardım ederseniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Sn Cenoz, 1- Lekeli yaprakları koparıp imha edeceksiniz. 2- toprağı değiştireceksiniz.(Bu sırada köklere dikkat edin: çürüme, kararma ya da yumuşama var mı? Belki bir böcek ya da bir kurt da görebilirsiniz...) 3- saksısını çamaşır suyu ilave edilmiş sıcak su ile sterilize edeceksiniz. 4- yeniden dikim yapacaksınız. 5- dikim sonrası yarı yarıya oksijenli su ile karıştırılmış musluk suyunu kullanarak bolca sulayacaksınız (ya da bir küvetin içine batırarak bu suyu iyice emmesini de sağlayabilirsiniz.) 6- bu suyu süzüp akıtacaksınız. 7- su kovasını da çamaşır suyu ile dezenfekte edeceksiniz. 8-temiz bir su dolduracaksınız. Ve nilüfer saksınızı bu kovanın içine koyacaksınız. bu işlemlerden sonra gözleyin ve bildirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
sayın sukranayalp ilgilendiğiniz için teşekkür ederim birşey daha sormak istiyorum ben yer problemi yüzünden bir saksının içine 3 tane nilüfer dikmiştim bu bir problem çıkarırmı cevabınız için şimdiden teşekküeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Henüz küçük oldukları için bu seneyi böyle geçirebilirler. Geliştikçe yerin dar geldiğini siz de farkedeceksiniz. O zaman farklı kaplara alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
agaclar.net
|
Bir küçük not, çamaşır suyunu sıcak su ile değil, soğuk su ile kullanınız. 35 derecenin üzerinde çamaşır suyundaki klor bozunur, etkisini yitirmeye başlar. Geriye sadece işlevsiz bol koku kalır. Kullandığınız toprak için nasıl hijyen sağlarsınız konusunu ise e-derginin mart sayısında "Evde, Bitkilerimiz İçin Hijyen" başlıklı yazıdan öğrenebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kare içerisinde bir bütün olarak, tam boy çiçek görünmeli ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2007
|
Sayın müjgan..nilüferler tam istediğim yerlerde çiçek açmıyorlar..bazen..havuza ayagımı sokarak resim elde etmeye çalışıyorum...aslında bende çok üzgünüm..5 ayrı renk nilüferim sürekli çiçek açıyor ama..ben bir türlü düzgün resim çekmeyi beceremiyorum..üstelik sanırım makinamda...pek öyle sanat fotoğrafları çekecek özellikler yok..yanlız şu varki...usta bir fotoğrafçı kardeşimiz..renk renk açan nilüferler ve koilerimle iyi resimler alabilirler...koilerim..inanınız..çok hayran olunan..japon..sitelerindeki kadar güzeller...üstelik..çok iyi beslendiler..solucanlar..pazı yaprakları..bulgur..pirinç..arı kelebek..ölüleri..milyonlarca sivrisinek larvası..salyangoz..ister inanın ister inanmayım komşuların domates salçası yaparken attıkları domates çekirdekleri...karpuz...ki..koilerin çok sevdikleri..bir yiyecektir..üzgünüm..iyi..fotolar sunamıyorum..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Sizin havuzunuz kadar olmasada yaklaşık 60 cm derinliğinde 1,5 m3 civarında bir hacim var sanırım. Nilüfer başlığında 21 no da fotosuda var hatta. Sizin kadar iyi bakamasamda koi de besliyorum ama bu ilk kışları kışın ne olacaklar bilemiyorum. Kalın bir buz tabakası oluşuyor. Sizin havuzun fotograflarını ara sıra inceliyordum. Geçen haftaki çeşme tatilinde Karaburun'ada uğrayınca aklıma siz geldiniz. Yollar zorlu olsada güzel bir yerde yaşıyormuşsunuz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
bakalım benim kovada nilüferim ne zaman açacak habire yaprak çıkarıyor çiçek yokdaha ohhh oda memnun hayatından bu arada nilüfer havuzum nasıl bir kova ve birde leğenden ibaret altını kovanın ağzına göre kestiğim leğeni kovanın ağzına sayın preacox tan aldığım würt denen illet bir yapıştırıcıyla yapıştırdım , biraz sıra dışı birşey oldu ama hem kovada hem terasta nilüfer anca bukadar oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ephesos,sizin kadar becerekli birisi bu havuzu tamamlar ![]() ![]() Saygılar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Dilek Hanım ne yaparsınız eğer apartmanda yaşıyor ve bir doğa manyağı iseniz saksı manyak çalışıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ephessos, inanılmaz bir yaratıcılık. sizi tebrik ediyorum. İnşallah nilüferlerinizi de görürüz. Nilüferlerinizi ne zaman yerleştirdiniz ? Ben nisan gibi yerleştirdim. Çiçek açmaya başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Buket Hanım 45 gün oldu daha habire yaprak çıkarıyor ilk zamanlar yapraklar küçüktü şimdi daha iri ve daha etli yapraklar açması yakındır kanımca. Bu arada kovamda sadece bir tane nilifer var palmiye nerkezinden aldım jaymes branden türü kırmızı yani artı ro su kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Bu konuda tamamen acemi olmama rağmen, ben de bahçeme nilüfer havuzu yaptım ( daha önce nasıl yaptığımı anlatıp bir yerlere fotoğraf eklemiştim.) İçerisinde bir kök nilüfer ile 2 tane koi var ( sinekler için), güneşli saatlerde nilüferlerin açık olduğunu güneş gidince veya üzerine gölge vurunca nilüferlerin kapandığını farkettim. O nedenle kova, leğeninizi güneş alan bir yere yerleştirirseniz sanırım daha iyi olacak. Ayrıca leğendeki suda sinek üremedi mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Her gün 8 saat güneş alıyor o yüzden azdı zaten , hiçsinek oluşmadı ama bazen güvercinler banyo yapmaya çalışıyor üstündeki korkuluklara bağladığım poşet rüzgarda salınarak nilüferimi güvercinledende koruyor , sanırım benim leğen kova koiler için biraz küçük kaçar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2007
|
Daha öncesinde bu konuyla ilgili soru iletmiştim ancak bilgi verebilen çıkmamıştı. Yaklaşık beş yıl önce bir dergide nilüfer bonsaisi yapıldığını görüp hayran kalmıştım. Benzer bir şeyi yakında Cnbc-e'de yayınlanan Güney Kore filmi Boş Ev'de(Bin Jip) gördüm. Muhtemelen küçük yetişmeye yatkın türler mevcut. Bu tam olarak bonsai değil belki ama en azından küçük mekanı olanlar için ideal bir durum. Daha fazla bilgisi olan varsa iletebilirse sevinirim. Allah'tan nilüferimi Yalova'da anneme emanet etmişim; Ankara'da insan olmak da zor, nilüfer olmak da! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Nilüfer'den bonsai olabileceğini inanın hiç tahayyül edemiyorum, bonsai konusunda forumda oldukça bilgili arkadaşlar var, umarım onlar bu konuda bilgi verirler de biz de yeni bir şey öğrenmiş oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Kanımca nilüfer bildiğimiz bonsai işlemlerine tabi tutularak o hale getirilemez ![]() rasimdeki nasıl elde edilimiş bilmiyorum ama küçük formda nilüferler olduğunu duymuştum, bilgisi olan arkaş bilgisini bizimle paylaşsın lütfen , bende merak içindeyim. Büyük ihtimal klonlanmış birtürdür , bende çok merak ettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Güzel görünüyor. Özellikle yaprakları çok sağlıklı benim nilüferime güvercinler çok zarar veriyor yapraklar çok gevrek hemen kırılıyor güvercinler inatla benim nilüferinb havuzunu banyo olarak kullanmaya devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
açıcak açıcak azkaldı çok sabırsızım ![]() not: yapraklar sararmış falan değil güneşin yansıyan ilk ışıklarının bu açıdan kırılması sarı rengi yansıttı sadece sonresmi az önce çektim.Her gün güneşle birlikte uyanırım da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Harika ..Bende düşünmeye başladım balkonuma ama güneşi 1e 2 ye kadar alıyo abalkonum..Siz şu ana kadar neler yaptığınızı bizim gibi yeni başlayanlara anlatabilirmisiniz şimdi başlasak neler yapmalıyız?Mesela suyunu hiç değiştirmek gerekiyormu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
nilüfer |
|
|