agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Subtropikal İklim Meyveleri
(https)

Beğeni Düzeni93Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-05-2014, 07:40   #61
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2007
Galeri: 22
Sayın Taşlıbahçe Sabahleyin işe gitmeden önce baktığımda 2 tane daha uyanmıya başlıyan var onlarla beraber 5 adet çimlenmiş olacak .
Gönderdiğin zivzik narı köyde bahçede çok güzel boy attı ortama hemen uyum sağladı.Çelikler biraz daha güçlenince siyahların birtanesi hemen yollayacağım.Köyde aşıladığım siyah nar hemen hemen 1 karış olmuştur.Onunla beraber 6 adet.

Taşlıbahçe ve sonkez beğendi.
serdar1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2014, 09:50   #62
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
Galeri: 2
Sayın serdar1, dilediğiniz zaman yollayabilirsiniz, ben düşündüğünüzden çok azı çimlendi diye düşündüm ve onu merak ettim. Bu arada sevindim zivziğin boy atmasına; toprağa kavuşmasına. Benim toprağa diktiğim zivzik de neredeyse iki katı boylandı.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2014, 23:32   #63
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

siyah nar aşısı

Eklenen Resimler

Eski 09-06-2014, 07:32   #64
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

Kabuk altı çoban aşı yöntemiyle aşılanan siyah nar aşı şı sorunsuz şekilde tuttu. Yarma aşı yöntemiyle yapılan ise tutmadı, nar aşılarında en iyi yöntem kabuk altı çoban aşı yöntemi.

Eski 20-06-2014, 20:36   #65
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

Siyah nar aşı sı son yağmurlardan sonra oldukca gelişmiş vaziyette 1-2 fidana daha aşılamak varmış

Eklenen Resimler

Eski 23-06-2014, 18:05   #66
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

Siyah nar çeliklerin den bir tanesi çiçek açacak .Açacak olan çiçek dişi nar çiçeği tipinde, burada yerel narlardan tozlaşma yöntemiyle nar ın çiçeğinin meyveye dönüşmesini sağlayacağım, herhalde ilk saksıda siyah narı ben yetiştireceğim.

Eklenen Resimler

Eski 04-08-2014, 23:01   #67
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

Siyah nar çeliklerinden yetiştirdiğim fidanlar, 3 adedi 1 metre ye yakın boylandı seneye toprakla buluştuğunda 5 ağaçtan oluşacak siyah nar bahçem olacak.

Eklenen Resimler

Eski 25-08-2014, 12:46   #68
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

Siyah Nar

2014 Mart ayında Dal çelikle çimlendirilen şimdi benim boyumu aşmış olan siyah nar fidanı. İlk defa Çelikle çimlendirdiğim bir ağaç 5 ay gibi kısa sürede 1metre 70 cm boya ulaştı. Ayrıca Bir dalını tekrardan çimlendirmek için pet şise ile çimlendirmeye aldım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen serdar1 : 25-08-2014 saat 13:33
Eski 20-11-2014, 11:03   #69
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-08-2014
celik

Merhaba Serdar Bey, ben de siyah nara çokmerak sardim. Acaba siyah narlarinizdan çelik gongonderebilir misiniz? Ben de evde tohumdan meyve aağacı yetistiriyorum. Ancak yerişen ağaçların kaliteli oolmamasindan korkuyorum. Asilamayi da bilmediğimden, çelikle yetiştirmek istiyorum.

mezinoglu beğendi.
Hazsal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2015, 10:13   #70
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Selamlar,bahçemde 4 adep bulunan hicaz,devedişi,keben ve katırbaş narın tam ortasındaki boşluğa bir adet siyah nar dikme arzusundayım,nereden temin edebileceğim konusunda yardımınız olursa çok sevinirim,teşekkürler

mezinoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2015, 20:41   #71
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Tekrar selamlar nihayet bu hafta siyah narıma kavuşacağım.Şimdi sormak istediğim bir soru var yardımlarınızı bekliyorum. Kısıtlı bir alan içerisinde 6 farklı cins nar dikmiş olacağım zaman içerisinde tozlaşma vesair durumlar bu narların kendilerine münhasır özelliklerini bozar mı? Şimdiden teşekkürler...

mezinoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2016, 08:54   #72
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-04-2016
Serdar bey kolay gelsin maşallah çalışmaların çok harika benimde adanada bahçem var bir kaç çeşit nar var bu siyah nar çubuğundan bir tanede olsa bizlere göndermen mümkünmü acaba sizinde bir hatıranız olsun bizlerde saygılar

kizzuwatna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2016, 20:17   #73
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kizzuwatna Mesajı Göster
Serdar bey kolay gelsin maşallah çalışmaların çok harika benimde adanada bahçem var bir kaç çeşit nar var bu siyah nar çubuğundan bir tanede olsa bizlere göndermen mümkünmü acaba sizinde bir hatıranız olsun bizlerde saygılar
Hemşerim merhaba,

Özelden size msj attım. Yardımcı olmak isterim.

madatruk01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2016, 19:03   #74
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Merhaba dostlar...
Daha önceki konularda belirtiğim gibi bir bitki veya ağacı ararken öncelikle çevremize veya Ülkemiz genelinde araştırmak gerekir. Adıyaman'da süprizlerle karşılaşmak mümkün. Ben yaşadım Örnek; Hünnap, yabani Goji Bery ve şimdide Siyah nar. İşin ilginç yanı ise uzun seneler önce buralarda yetiştirildiği. Hünnapların yerini biliyorum 50km uzaklıkta ağaçları görmedim ancak meyvelerini yemek nasip oldu. Yabani Goji bery ise tadı acımtrak. Siyah nara gelince geçen hafta meyveli ağacını gördüm. İş yerinden bir dostumun babasının bahçesinde. Üzücü olan ise tek kök kalması.Ağaç bir evin kapı girişinde şuanda ev boş ve tavuk yetiştiriliyor.Nar ağacının gövdesini tamamen kapatan bir başka ağaç türü olan yöresel ismi Dağın ağacı olan bir ağaç. Arkadaşım zor bela 3 adet çelik aldı onları evde köklendirme hormonu kullanarak köklendirmeye aldım. Dileğim aralık ayına kadar ağacın sağ kalması şayet çelikler tutmasa ordan yeni çelikler alabilirim. Ben biraz şanslıyım işim gereği sürekli değişik bölgelerde dağlık bağ bahçelik yerleri görmek nasip oluyor.Evliya Çelebi misali geziyoruz. Benim daha önce Temin ettiğim siyah narlar bu yıl yoğun çiçek açmalarına rağmen iklidenmi, sıcaklardanmı veya Aşırı rüzgarlardanmı tek çiçek kalmadı. Nasipse önümüzdeki yıllarda bakacağız Saygılarımla

Eklenen Resimler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2016, 15:07   #75
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2007
Galeri: 2
Sayın Samsunlu55 biraz teesüfle yazacam. ( Bende samsunlu olarak ) İlk mesajlarda siyah narın arkasında zeytin ağacı var herhalde samsunda yetişmez diye yazmışsınız. Samsunda Zeytinlik mahallesi diye adlandırılan mahalle eskiden tamamı zeytinlik ağaçlarıyla kaplıymış. Nenem ve Annem çocukluğunda bu ağaçlardaki zeytinlerden yediğini, o ağaçların arasında oynadıklarını hatırlıyor. Şimdi samsunda tekli tüklü değişik yerlerde zeytin ağacı görebiliyoruz. Ama bir çoğu artık meyve vermiyor. Bu arada zeytinlik mahellesinde artık tek bir zeytin ağacı yok. Belediye geçen yaz yeniden samsuna zeytinlik ağacı dikmeye çalışıyor. Proje olarak. Okullarda da zeytin fidesi dağıtılmıştı. Tabi Samsunda o eski mevsimler kalmadı oda ayrı bir konu. Yalnız benim umudum var. Şu mevsim kaymalarından. Bir bakmışız 30 sene sonra samsundaki zeytinler verirken egede zeytinler vermez olur. Bellimi olur. 3-4 sokak aşağımızda tanıdık bir arkadaşım bahçesinde zeytin ağacı 12 yıldan sonra bu sene meyve verir oldu. Bence siyah nar denenebilir.

tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2019, 21:39   #76
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
benim nar

merhaba dostlar.
Uzun uğraşlardan sonra geçen yıl ilk ve tek ürünü aldık.Burda mevsim kurrak geçtiğinden Narlar tam gelişmedi ve olgunlaşmadı. Dış görünüşü tuturduk hayırlısı iç görünüşünde.
Saygılar

Eklenen Resimler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2020, 22:47   #77
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Bu siyah nar için yardımcı olabilecek varmıdır acaba?Bir süredir arıyorum ama satılmıyor.Çeliklerinden gönderen olursa çok sevineceğim doğrusu.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025