![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Taşlıbahçe Sabahleyin işe gitmeden önce baktığımda 2 tane daha uyanmıya başlıyan var onlarla beraber 5 adet çimlenmiş olacak . Gönderdiğin zivzik narı köyde bahçede çok güzel boy attı ortama hemen uyum sağladı.Çelikler biraz daha güçlenince siyahların birtanesi hemen yollayacağım.Köyde aşıladığım siyah nar hemen hemen 1 karış olmuştur.Onunla beraber 6 adet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Sayın serdar1, dilediğiniz zaman yollayabilirsiniz, ben düşündüğünüzden çok azı çimlendi diye düşündüm ve onu merak ettim. Bu arada sevindim zivziğin boy atmasına; toprağa kavuşmasına. Benim toprağa diktiğim zivzik de neredeyse iki katı boylandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Siyah nar çeliklerin den bir tanesi çiçek açacak .Açacak olan çiçek dişi nar çiçeği tipinde, burada yerel narlardan tozlaşma yöntemiyle nar ın çiçeğinin meyveye dönüşmesini sağlayacağım, herhalde ilk saksıda siyah narı ben yetiştireceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Siyah Nar
2014 Mart ayında Dal çelikle çimlendirilen şimdi benim boyumu aşmış olan siyah nar fidanı. İlk defa Çelikle çimlendirdiğim bir ağaç 5 ay gibi kısa sürede 1metre 70 cm boya ulaştı. Ayrıca Bir dalını tekrardan çimlendirmek için pet şise ile çimlendirmeye aldım. Düzenleyen serdar1 : 25-08-2014 saat 13:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2014
|
celik
Merhaba Serdar Bey, ben de siyah nara çokmerak sardim. Acaba siyah narlarinizdan çelik gongonderebilir misiniz? Ben de evde tohumdan meyve aağacı yetistiriyorum. Ancak yerişen ağaçların kaliteli oolmamasindan korkuyorum. Asilamayi da bilmediğimden, çelikle yetiştirmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2013
|
Selamlar,bahçemde 4 adep bulunan hicaz,devedişi,keben ve katırbaş narın tam ortasındaki boşluğa bir adet siyah nar dikme arzusundayım,nereden temin edebileceğim konusunda yardımınız olursa çok sevinirim,teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2013
|
Tekrar selamlar nihayet bu hafta siyah narıma kavuşacağım.Şimdi sormak istediğim bir soru var yardımlarınızı bekliyorum. Kısıtlı bir alan içerisinde 6 farklı cins nar dikmiş olacağım zaman içerisinde tozlaşma vesair durumlar bu narların kendilerine münhasır özelliklerini bozar mı? Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2016
|
Serdar bey kolay gelsin maşallah çalışmaların çok harika benimde adanada bahçem var bir kaç çeşit nar var bu siyah nar çubuğundan bir tanede olsa bizlere göndermen mümkünmü acaba sizinde bir hatıranız olsun bizlerde saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2013
|
Alıntı:
Özelden size msj attım. Yardımcı olmak isterim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu.
|
Merhaba dostlar... Daha önceki konularda belirtiğim gibi bir bitki veya ağacı ararken öncelikle çevremize veya Ülkemiz genelinde araştırmak gerekir. Adıyaman'da süprizlerle karşılaşmak mümkün. Ben yaşadım Örnek; Hünnap, yabani Goji Bery ve şimdide Siyah nar. İşin ilginç yanı ise uzun seneler önce buralarda yetiştirildiği. Hünnapların yerini biliyorum 50km uzaklıkta ağaçları görmedim ancak meyvelerini yemek nasip oldu. Yabani Goji bery ise tadı acımtrak. Siyah nara gelince geçen hafta meyveli ağacını gördüm. İş yerinden bir dostumun babasının bahçesinde. Üzücü olan ise tek kök kalması. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Samsunlu55 biraz teesüfle yazacam. ( Bende samsunlu olarak ) İlk mesajlarda siyah narın arkasında zeytin ağacı var herhalde samsunda yetişmez diye yazmışsınız. Samsunda Zeytinlik mahallesi diye adlandırılan mahalle eskiden tamamı zeytinlik ağaçlarıyla kaplıymış. Nenem ve Annem çocukluğunda bu ağaçlardaki zeytinlerden yediğini, o ağaçların arasında oynadıklarını hatırlıyor. Şimdi samsunda tekli tüklü değişik yerlerde zeytin ağacı görebiliyoruz. Ama bir çoğu artık meyve vermiyor. Bu arada zeytinlik mahellesinde artık tek bir zeytin ağacı yok. Belediye geçen yaz yeniden samsuna zeytinlik ağacı dikmeye çalışıyor. Proje olarak. Okullarda da zeytin fidesi dağıtılmıştı. Tabi Samsunda o eski mevsimler kalmadı oda ayrı bir konu. Yalnız benim umudum var. Şu mevsim kaymalarından. Bir bakmışız 30 sene sonra samsundaki zeytinler verirken egede zeytinler vermez olur. Bellimi olur. 3-4 sokak aşağımızda tanıdık bir arkadaşım bahçesinde zeytin ağacı 12 yıldan sonra bu sene meyve verir oldu. Bence siyah nar denenebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu.
|
benim nar
merhaba dostlar. Uzun uğraşlardan sonra geçen yıl ilk ve tek ürünü aldık.Burda mevsim kurrak geçtiğinden Narlar tam gelişmedi ve olgunlaşmadı. Dış görünüşü tuturduk hayırlısı iç görünüşünde. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Bu siyah nar için yardımcı olabilecek varmıdır acaba?Bir süredir arıyorum ama satılmıyor.Çeliklerinden gönderen olursa çok sevineceğim doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|