![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Benim zıpcıktılarım 2 hafta önce ilk çiçeklerini vermişti, şimdi ikinci tura başladılar süper görünüyorlar. Umarım yaz sonuna kadar hiç durmadan açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bennur umutsuzluğa kapılmayın dememin nedeni vardı ![]() Kışın annemin pembe zıpçıktılarından birkaç soğanı kendime almıştım. Toprakta nereden bulaştıysa yonca soğan(lar)ı varmış. Aslında yoncayı da çok sevdiğim için bir süre ellemedim, bunlar kardeş kardeş geçinirler diye işin ucunu bıraktım. Zaten balkonda yer darlığı kaderi; her gördüğümüzü de yetiştirelim derdinden, hemen her saksıda bir kardeş bitki daha olmak zorunda kalıyor. Ben zıpçıktılarım gelişecek derken bir de baktım yoncalar saksıyı işgal edip zıpçıktıları yok etmeye başlamışlar. Geçenlerde radikal bir karar alıp, içim acıyarak da olsa bütün yoncaları söküp attım ve zıpçıktı soğanlarını yeniden diktim. Tabii zamansız oldu ama başka çarem kalmamıştı. Şimdi soğanlar yeniden toparlanıp yeşermeye başladı. Kimbilir belki bir-iki çiçek gösterirler bana ![]() Bu açansa, Coyote'nin geçenlerde siparişle getirttiği değişik renkli diye beklediğimiz soğanlardan biri. Zaten sadece ikisi tuttu gibi görünüyor. Diğeri ne renk açacak beklemedeyiz. ![]() Bu zıpçıktılar dayanıklı çiçekler, hiç belli olmaz ne yapacakları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili Maki01,zıpçıktının nihayet zıplayabilmesine sevimdim.Darısı benim sümbülteberlerle tavuskuşu orkidelerinin başına.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Kaybettik
|
Eklerim Maki01 ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim .K Hiç araştırma bende var.Geçen yıl ayırdım verecek insan bulamadım. Pazar günü bahçeme gidiyorum(kısmetse) ne durumda olduğunu bilmiyorum ama kurduğunu da sanmıyorum. Berduray arcılığı ile sana bilgi veririm. benim Bodrum'da internet düzenim yok. sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar zıpçıktılar çocukluğum çiçeklerinden, onları görünce içimi neşe kapladı.Beyaz, pembe ve mercan rengi zıpçıktılarım olsun istiyorum, çünkü sabah 11den akşama kadar balkon güneş içinde. Bir haftadır onlardan bulmaya çalışıyorum fakat, ne Karşıyakada pazarda, ne de Hisarönünde bulamadım, bana yardımcı olabilir misiniz? Düzenleyen acemifüsun : 06-08-2009 saat 22:35 Neden: yalnış ifade |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Ben sizden alabilirsem Sayın Sevim.K.'ya iletirim efendim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Ne nemek Berduray , Zaten izin almadan seni ortak ettim bu işe. Ama her başlıktaki mesajların okadar içten ve paylaşıcı ki,Bodrum olduğu için aklıma sen geldin. İstediğin zzzzıpçıktı olsun geçen yıl başka bir saksıya ayırmıştım onu olduğu gibi sana veririm. Sevgi bağından sevgi eksik olmasın. Hep böyle kal.... Üzerlik tohumu arıyorsun başlığa bak... Düzenleyen hozat : 06-08-2009 saat 23:10 Neden: cümle eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Kaybettik
|
Yaşasııınnn gecenin flaş haberini aldım ![]() ![]() ![]() İlahi berduray beyaz zıpçıktı diye feryat eden benim saksıyı alan sensin. Bu işte bir terslik var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Sevim .K Anlamadığım bir şey var,merak ettim. Zıpçıktılar, gönderilen fotoğraflarda olduğundan büyük görüntü veriyor. Benim beyazlar o kadar büyük değil. Acaba saksı küçü mü geliyor? Siz 10 tane diyorsunuz, benimki açtığı zaman çiçekten yaprağını göremiyorsunuz ama dediğim gibi çiçekleri küçük oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hozat, fotograf makinasında makro modu seçince yakın çekim yapabiliyorsun. Çiçeklerimiz o nedenle bu kadar büyük. Beyaz zıpçıktı hiç görmedim ama pembelerin çiçek çapı 4-5 santim gibi. Bende 2 saksı Mutlu Bey'den pembe zıpçıktı var. Bir kere zıplayabildi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki01, Eğer halâ yaşıyorsa sana da beyaz zıp.ç göndereceğim. Birde sakız sardunya talebin vardı biryerlede okumuştum, onlarda benden olsun. ferfoje çiçekliğine güzel yakışır. Mesela bende bir sakız türü var, şimdiye kadar gönderilen fotoğraflarda rastlamadım. Çiçekleri küçük ama çok yoğun,hiç durmadan açıyor. Resmi var ama kücük bir karede. Becerebilirsem göndereyim, bunun bir de beyazı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1245775593 Benim emektar zıpçıktım gerçi en çiçekli zamanında yakalıyamadım ama tomurcuk tomurcuk görülüyor. Sevgili Hozat benim pembişlerim de öyle kocaman değil ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler sevgili hozat... Sevgili SevimK'da aranmalarıma dayanamayıp sardunya çeliği yolladı ama kargoda perişan olmuşlar. Sabah yine baktım, köklenen olmayacak gibi. Seneye zıpçıktılarımız pembe- beyaz açacak ![]() Sevgili SevimK, zıpçıktıların çok güzel ve sağlıklı. Lütfen tomurcuklar açınca da paylaş bizimle. Ne çok tomurcuk var üzerinde. Yüreğinize , ellerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Kaybettik
|
Çok sabırsızsınız maki01, hiç umut yok dediğiniz çelikler tutarlar, büyümeye başlarlar. Direk güneş almayan aydınlık bir yerde dursunlar. Toprağı kurudukça su verin. Öyle her dakika tepelerine dikilip "hadi büyü" demeyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Kaybettik
|
Aaaa yaz başında beyaz zıpçıktı arayıp durdum. Bir tane soğan var veya henüz bölünmeyecek kadar az soğan var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SevimK, Yarın uygun başlıkta fotoğraflarını yayınlarım ![]() Zıpçıktı soğanları Ağustos'ta dikilir mi ? Bu arada soğan için uygun olam terim dikmek değil mi? Ekilmez, dikilir yani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=maki01;476050]Çok teşekkürler sevgili hozat... Sevgili SevimK'da aranmalarıma dayanamayıp sardunya çeliği yolladı ama kargoda perişan olmuşlar. Sabah yine baktım, köklenen olmayacak gibi. Sardunya kadar arsız bitki nadir bulunur, kır çeliği daldır öyle yani, endişelenmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|