![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Dah-lia son olarak soğanın büyüklüğü ne kadar olmalı. Sümbül soğanı kadar mı ? Yoksa lale soğanı kadar mı . Bir daha alırken yanılgıya düşmek istemiyorum.Benim aldığım soğan ceviz büyüklüğünde bile değildi. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Alıntı:
aşağıdaki resimdekinden işte. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar beyaz zambak (lilium candidum) ekim zamanı ağustos sonu başlar, ekim ayına kadar ekersiniz daha sonra veya daha öncede ekilir, Fakat onun yeşerme dönemi ekim kasımda başlar, Küçük soğanlar çiçek açmaz onlar bir sonraki yıl gelişimleri iyi ise açarlar,lilium candidum aşırı suyu sevmez, fazla sulanırsa hastalanırlar gelişimleri iyi olmaz,veya cürürler, Çapı 5 cm olan soğanlar ağustos sonu gibi ekilirse haziran başında çiçek açarlar. Lilium candidum konusunda her konuda yardımcı olurum herkeze SELAMLAR SAYGILAR Düzenleyen Lilium : 11-09-2009 saat 17:16 Neden: cümle düzeltme |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Alıntı:
Saygılar, sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Dolmalık biber dediğiniz tohum oluşumudur, daha da şişerler bir ceviz büyüklüğünü alırlar, alttaki resim gibi olduğu dönemde tohumları alıp çimlendirebilirsin. ![]() Çiçeği biten soğanlar Bir sonraki yıl tekrar çiçek açarlar. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üç yılda bir söküp kardeşleri ayırabilir gübresini toprağını değiştirebilirsin. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
|
Yok.Hayır şimdi sökmeyin. Şu anda yeşil yapraklar soğanı ve yavrularını beslemeye devam ediyor. Hafif hafif sulamaya devam edin. yeni soğan ve yavrular irileşir ve gelecek yıl soğuklama (vernalizasyon) isteği tamamlanınca (sonbaharda dikince, ilkbaharda ) yeni çiçeklerini verecektir. Belki yavrularda çiçek verecektir. |
|
|
|
![]() |
|
|