![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu.
|
Sn sevil.,bunlar bulbil denilen yaprak koltuk soğanıdır. bir tür yavru soğandır.ana bitki yeşil kaldığı sürece bu soğancıklar da beslenir, hatta küçük kökçükler verir. Bu koltuk soğanlarını olgunlaştıktan sonra tohum gibi muamele edip uygun şekilde ekerseniz, yeni bitkiler dolayısıyla irileşmiş yeni soğanlar elde edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
bende benimkileri eklemek istedim Mart ayında Almanyadan aldığım Starlight Zambaklarını 10. Mart tan itibaren ektim balkonda kendi hallerini aldılar arada bir sıvı gübre verdim hem çok çabuk geliştiler hemde bol miktarda tomurcukları var dört gözle bekliyorum. Henüz açılmamış zambaklarımın resimlerini koyuyorum. Açınca onlarıda ekleyeceğim birde Starlight Zambak ait internete resim buldum onuda ekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Lilium, bu sene zambakların renkli olanlarından almıştım. Sanırım mart ayında dikmiştim, pek gelişme gösteremedi. 2-3 cm uzadı, yapraklar kuru gibi sanki. Dün çıkardım baktım, köklenmemiş bile, nedeni nedir anlamadım, acaba yardımcı olabilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım fotoğraftakilerden bahsediyorsun, 1- soğanınızın iriliğini bilmiyorum 2- toprağını anlayamadım, torf mu, yanlız hayvan gübresimi 3- soğanı aldığınız da durumu neydi Bir de kök tarafından bir fotoğrafı olursa daha iyi bir şeyler söyliyebilirim, martta ekmişsiniz iki ay olmuş ekeli, ekim için geç bir tarih, sanırım onlar bitişirken siz sökmüşsünüz. Soğanlı bitkilerinizi yeşil yapraklı iken, hiç bir zaman sökmeyiniz, yaprakları kuruduktan sonra sökünüz, Örneğin kendi hatanızdan veya fazla sulamadan yaprakları çürüdü, zamanı değilse sökmeyiniz, suyunu kesiniz yeterlidir. Biraz daha ayrıntılı bilgi verirseniz sanırım daha iyi yardımcı olabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1-Soğan iriliği hakkında bir ceviz büyüklüğündeydi diyebilirim, belki biraz daha iri, ama bereler vardı pullarını biraz kopardığım için küçüldü. Daha sonra bir fotoğraf koyarım. 2- Toprağı humuslu toprak diyebilirim, ormandan getirmiştim. 3-1.cevapta söylediğim gibi biraz bereliydi pullarını koparmıştım. Soğanları tam olarak 9 martta elime geçmiş asya lale'den almıştım, o tarihte satılıyordu, yani sökmedim. Yaprakları fazla sulamadan çürüme olduğunu sanmıyorum. Çünkü yaprakları açmadan kuruyor gibi. (Aynı tarihte komşumun diktiği zambaklar 25-30 cm oldu.O torfa dikmişti.) Bir sorun olduğunu düşünerek çıkarıp baktım kök oluşmamış. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lalezar ben yanlış anladım galiba, siz yukarıda fotoğraflarını koyduğunuz yeni bitişmekte olan soğanları söktüğünüzü anladım, yanlışmı anlamışım. Eğer benim anladığım doğru ise, yeşermekte olan soğanın sökülmesi yanlış dediğim onlardır. Soğanda çürüme yoksa mutlaka köklenecektir, bazen daha geç adapte olabilir, bazen daha geç kök sistemini kurabilir, Ama çürümedikten sonra mutlaka köklenir. Kök fotoğraflarınıda koyarsanız daha iyi bir şeyler söyliyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
|
Evet onları söktüm ama yapraklarındaki kurumalar yüzünden çürüdümü diye merak ettim de o yüzden söktüm. (Çünkü lale soğanlarında aynı durumu yaşadım. Yapraklar yeşil dururken soğanlar çürümüş haberim yok.) Hâlâ köklenmemiş olması normal mi? Nasıl bir toprağa dikmeliydim? Torfa dikmek doğru mu? Bir tane de bahçeye dikmiştim. Onun gelişimi güzel, bahçe toprağına mı dikmeliydim? Ne çok soru sordum, kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Ağaç Dostu
|
Lilium candidum'da bu farklı Alıntı:
Söküm ile dikim arasında dört ay gibi bir süre soğanlar depoda durabilmektedir, bu safhada kökler kurumaktadır. Lilium candidum kök sistemini yani köklerini her yıl yenilemektedir, sökümünü yaptığımız soğanların köklerini kesiyoruz zaten, soğan yeni sezonuna yeni kökleri ile başlıyor. Sökümü yapılmasa dahi soğanlar bir sonraki yıla yeni kökleri ile başlıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
Merhaba,arkadaşlar, benim de bir tane zambağım açtı , hiç kokmuyor ama çooooook güzeldir..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Süpriz...
1 ay kadar önce Koçtaş'dan aldığım Ceylan Sardunyanın saksısını değiştirirken içinden minik beyaz bir soğan çıktı. Bende ayrı bir saksıya diktim ve merakla beklemeye başladım. Acaba ne çıkacak diye? Bir hafta -10 gün kadar önce kendini gösterdi ve hızla boy attı, ama yinede ne olduğunu kestiremedim. Şimdi 10-12 cm. boya ulaştı. Artık eminim o bir; LİLİUM. Görüntüsü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
Benimkilerinde bazıları çiçek açtı.Bazıları ise hala tomurcukta.Eylems sendekiler muhteşemler gerçekten.Bende de bu türden var ama hala boy atıyor bu gün baktım dipte tomurcukları var ama daha çok küçük.Umarım seninkiler kadar güzel açar benimkilerde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
tolgahann, bu sarı aynı bende olandan, ama benimki sadece bir tane çiçke verdii ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
lilium, hem de bayağı yetişkin çiçek sapı var , bakalım çiçekleri ne renk olacak , bize haber vermeyi unutmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili callypso,benimde turuncu olan sadece bir tane çiçek verdi.Daha doğrusu 4 tomurcuktan 3 ünü attı kendiliğinden.Keşke tomurcuğu kesmeseydiniz, bitki zaten besleyebileceği kadar çiçek bırakıyor.Bir arkadaşımdan duyduğuma göre lilium soğanının dış katmanlarından başlayıp her katmanı sarımsak dişi gibi ayırarak eksekte oluyormuş.Bu sene beyazlarla bende deneyeceğim.Bakalım sonuç ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Bunlar sanırım lilium değil ama zambak herhalde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
İsmini merak ediyor, öğrenebilmek için çiçek açmasını bekliyordum. Adı da pek güzelmiş, yanıt için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Sayin merakli sizin zambaginiz day lily diye gecen gun zambagi bilimsel adi hemerocallis. Not:ingilizce klavye kullanmamdan oturu turkce harfleri yazamiyorum hepinizden ozurdilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Geçen kış saksıda ve açık balkondaki zambaklarım fazla yağmurdan dolayı çürüdü ![]() Düzenleyen manolya : 05-06-2009 saat 09:51 Neden: fotoğraf düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Eylems; Sizi tebrik ederim ne kadar güzel görünüyorlar. Kokusu da muhteşemdir eminim. Benim de 5 tane soğanım vardı ama sadece biri açtı ve kokulu değildi. Nazar değmesin sizinkiler muhteşem görünüyorlar. İleride yavuralarına sıcak bir saksı ararsanız beni hatırınıza getirin ne olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|