![]() |
|
|
|||||||
| Reklam | |||
|
|
![]() |
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Satılık, yoğun kokulu, katmerli nergis soğanı ve lale soğanı
15 yıl önce kimden aldığımı hatırlayamadığım bir adet DOUBLE DAFFODİL ERLİCHEER türü nergis soğanını hobi olarak ürete ürete artık her yıl 300 adet kadar satabilecek duruma geldim.Bu nadide nergislerin ülkemizde benden başkası tarafından üretildiğini sanmıyorum. Soğanlı bitkilere ilgi duyanların bu nefis nergis türünü edinmelerini öneririm.İlk bakışta fiyatı biraz pahalı gibi gelebilir,ama ben bu fiyatı tesbit ederken yurtdışı fiyatlarıyla da uyumlu olmasına özen gösterdim..Kaldı ki;böyle nadide çeşitlere bir kere bir bedel ödenir ama yıllarca farklı bir nadide çeşide sahip olmanızın hoşluğunu yaşar,onları bahçenizde baştacı edersiniz. Bu nergislerin çiçek vermeme gibi bir sorunu yoktur.. İkiz çiçek verme özellikleri: Nergis 2 yıllık bir soğanda 8 çiçek sapı verebilmeleri: Nergis Saksıda olmamak şartıyla -30 derece soğuk iklimlere dahi dayanıklıdır.. Ülkemizin her yöresinde rahatlıkla yetiştirilebilir.. Önemli: Nergis Şubat sonu veya mart ayı içinde çiçeklenirler..Her çiçek sapında 5-20 adet kadar yaban gülü büyüklüğünde nefis kokulu katmerli çiçekler oluşur.Bakınız: Nergis Bakımı zahmetsizdir.. Ayrıca çiçeklerini gölgede kurutup vazonuzu süsleyebilirsiniz: Nergis Ayrıca yine Çanakkale'de zeytin fidanlığımda sarı-kırmızı lalelerim var. Ürünün adı :(Double Daffodil Erlicheer) türü Nergis Özellikleri :Beyaz,katmerli,çok güzel kokulu,ortalama 50-70 gr ağırlığında,2 yaşında,hastalıksız nergis soğanı. Nergis fotoğraflarım: agaclar.net - View Single Post - Nergis agaclar.net - View Single Post - Nergis agaclar.net - View Single Post - Nergis agaclar.net - View Single Post - Nergis agaclar.net - View Single Post - Nergis agaclar.net - View Single Post - Nergis agaclar.net - View Single Post - Nergis agaclar.net - View Single Post - Nergis Bendeki nergislerin Double Daffodil Erlicheer türü olduğunu kanıtlayan yabancı siteler: Daffodil Erlicheer - Van Bourgondien PlantFiles: Picture #1 of Double Narcissus, Double Daffodil 'Erlicheer' (Narcissus) Narcissus 'Erlicheer', Daffodil 'Erlicheer', Tazetta daffodil 'Erlicheer', Double daffodil 'Erlicheer' - Shoot Double Daffodil Erlicheer - K. Van Bourgondien & Sons Nergis soğanları: agaclar.net - View Single Post - Nergis ve lale soğanı satışı... Benden nergis satın alan bazı üyelerin fotoğrafları ve görüşleri: 2011 yılında satın alan üyeler: Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis 2012 yılında satın alan üyeler: Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Nergis Birim Fiyatı:Bir adet nergis soğanı 5 Tl'dir.Lütfen fiyatı abartılı bulmayın..Yurtdışında da bu nadide nergisin fiyatı bu civardadır..Örneğin aşağıdaki sitede 5 adet nergis 12.99 dolardır; yani tanesi 5 Tl civarında: Jackson & Perkins Aşağıdaki sitede 3 adedi 10 dolar; yani tanesi 6 lira: http://www.littlebitofnature.com/Mul...affodils_.html Yine aşağıdaki sitede tanesi 2.54 Euro; yani 6 lira: Narcissus (Daffodil) Erlicheer Bulbs Nergislerde en az 3 adet satış yapılacaktır, Teslim koşulları :Lütfen siparişlerinizi nisan mayıs haziran 2012 tarihlerinde iletiniz ve bedellerini en geç haziran sonuna kadar aşağıdaki hesap numaralarından birine yatırınız.Soğan sökümünü, soğanlar iyice kuruduktan sonra yapıyorum ve genelde bir aksilik olmazsa temmuzun ilk haftasında ARAS kargo ile gönderiyorum.Gönderdiğim soğanların saklanması kolaydır..Üstü açık bir mukavva kutuda veya bir file içinde evinizin en serin,güneş görmeyen havadar bir köşesinde dikim zamanı olan kasım ayına kadar saklayabilirsiniz.. ............................ Sarı-kırmızı lalelerin 50 adet fiyatı 15 Tl'dir. Sarı-kırmızı lalelerim: agaclar.net - View Single Post - Lale Kargo ücreti 10 Tl'dir.İsteyenlere alıcı ödemeli kargo ile gönderilir. Şehir :Biga/Çanakkale Eposta :kygnad@mynet.com Telefon : 0542 597 8901 1-Banka hesap no:Adnan Kaygan Türkiye İş Bankası-ŞARKÖY şubesi -Şube kodu:1590 Hesap no:6198 İBAN: TR 050006400000115900006198 2-POSTA ÇEKİ HESAP NO: 8710186 (Adnan Kaygan) Düzenleyen pria : 29-04-2012 saat 20:36 Neden: Bilgi ilavesi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
Double daffoldil erlicheer türü nergislerin ekimi, bakımı, dikkat edilecek hususlar:
Yıllardır edindiğim tecrübe ve gözlemlere göre nergis yetiştirirken dikkat edilmesi yararlı olan hususlar şunlardır: 1-Soğanları erken ekmeyiniz..En ideal ekim zamanı,ekim ayı ortalarından kasım sonuna kadar olan zamandır.Gündüz sıcaklıklarının 10-15,gece sıcaklıklarının da 6-8 derecelere düştüğü zamanlar uygundur.Ilıman bölgelerde sıcaklıkların düşmesi beklenmelidir.Mesela, Ankara için ekim ayı ortaları, İzmir için kasım sonları, aralık başları) 2-İmkanınız varsa ve nergis çiçeklerinin çok daha fazla koku salgılamasını istiyorsanız onları bahçenize,güneş gören,tercihen çok güneş alan,rüzgara kapalı bir noktaya ekiniz.Kesinlikle sonbaharda yaprağını dökmeyen ağaçların altına veya gölgesine ekmeyiniz..Nergislerinizi tek tek ayrı yerlere değil, daire şeklinde toplu bir şekilde ekiniz.. 3-Bahçeye ekiyorsanız, kışın yağmur sularının uzun süre birikmediği,geçirgen,aşırı suyu süzen bir alanı seçiniz..Ekmeden önce toprağı bel küreğiyle 20-25 santim kabartarak torf veya yanmış koyun gübresi ile karıştırınız..Eğer bahçe toprağınız ağır killi, yapışkan bir toprak ise kum çakıl, hayvan gübresi, yaprak çürüntüleri karıştırarak gözenekli, geçirgen duruma getirebilirsiniz.. İmkanınız varsa, soğanların irileşmesi ve çiçek veriminin artması için organik potasyum kaynağı olan odun külü ve organik fosfor kaynağı olan kemik unu takviyesi yapabilirsiniz.... Eğer yeterli bilginiz yoksa, kimyasal katı ve sıvı gübreleri göz kararıyla, bol bol kullanmayınız.. Ayrıca, Ankara gibi çok şiddetli don olaylarının görüldüğü yerlerde, soğanların ekili olduğu bahçe toprağının üzeri iri odun talaşı veya kuru yapraklarla 5 santim kadar kalınlıkta örtülerek malçlama yapılmasında yarar vardır.. 4-Bahçe için ekim derinliği 7-8 santim,dikim aralığı ise 15-20 santim yeterlidir. 5-Saksılara ekiyorsanız derin ve büyükçe saksıları tercih ediniz ve soğanları derine gömmeyiniz.Soğanın tepesi hafif gözükecek şekilde, saksı kıyısına yakın bir şekilde 10-15 santim aralıklarla sıralayarak ekmeniz yeterlidir.Saksı toprağı için iyi toprak+torf+ koyun gübresi veya hazır saksı topraklarını tercih ediniz,az miktarda koyun gübresi koymanız yararlıdır.Saksı toprağını hazırlarken eğer imkanınız varsa orta boy bir saksıya, iri, gösterişli çiçekler için 1 çay kaşığı kemik unu ve soğanların irileşmesi için bir kahve fincanı odun külü koyup karıştırarak besin takviyesi yapabilirsiniz.. Bu nergis türünün bahçe toprağında -30 derecelere kadar dayandığı belirtiliyorsa da, saksılara ektiyseniz, Ankara gibi -15-20 derece donlu günlerde saksılarınızı ya kapalı bir balkon içine alınız, ya da saksılarınızı bir sera naylonuyla geçici olarak örtünüz.Saksıları altlıktan sulayınız,fazla sulamadan,fazla gübreden kaçınınız.Özellkle nergisler aşırı azotlu ortamı sevmezler..Soğanlarınızın daha büyük olması için potasyumlu, daha iri ve güzel çiçekler vermesi için fosforlu gübreleri topraktan veya yapraktan verebilirsiniz.. Çiçek açımına yakın zamanlarda susuz bırakmayınız.Çiçek açımından bir hafta önce su vermeyiniz. 6-Çiçekleri kesmezseniz yerlerinde 20-30 gün dayanırlar..Çiçek tomurcukları patlamaya başladıktan sonra susuz bırakmayın ve çiçeklerin daha uzun süre dayanabilmesi için eğer hava sıcaklığı 20-25 derecelere çıkarsa saksılarınızı aşırı güneş ışığı altında bırakmayınız ve gölge bir yere alınız.. Kesip vazoya alırsanız suyunu günde en az bir kere değiştirip,kalorifer peteği gibi sıcak noktalardan uzak tutunuz.Ayrıca, vazonuza koyduğunuz çiçeklerin saplarının ucundan 2 günde bir 2-3 milimetre kesiniz.En önemlisi,yatmadan önce vazonuzu dışarıya, balkona çıkarınız.. 7-En önemli nokta:Martta çiçekler geçtikten sonra, ''tamam bunların işi bitti'' deyip, saksılarınızı gölge yerlere aktarmayınız.. bakım,sulama işine yapraklar kendiliğinden iyice kuruyana kadar devam ediniz..Hatta, bir miktar yanmış hayvan gübresi takviyesi de yapabilirsiniz..Haziran ayına kadar bol güneşli bir yerde durmaları, onların gelecek yıl çiçek hazırlığı yapmasını sağlayacak ve soğanlar irileşecektir..Saksılarda nergis yaprakları iyice kuruduktan sonra saksılarınızı,serin ve gölge bir yere alınız..Kasım aralık aylarında ilk filizler görünene kadar serin bir noktada olmaları yararlıdır..İlk filizler gözükmeye başlayınca güneş gören bir noktaya alınız.. Yine, nergislerini bahçeye ekenler, çiçekler geçtikten sonra sulamaya hazirana kadar devam etmeli, yapraklar kendiliğinden kuruyana kadar yaprakları asla kesmemelidir.. 8-Soğanları 2 yıl sonunda,en çok 3 yılda bir söküp yavrularını ayırmanız gerekir..Temmuz başlarında söktüğünüz soğanları ekeceğiniz zamana kadar kadar gölge,serin,rutubetsiz,havadar bir yerde;bir mukavva kutu içinde bekletiniz. İri soğanları 10 15 santim arayla ayrı, yavru soğanlarınızı da 7-8 santim arayla ayrı bir saksıya ekmeniz iyi olur.. Hepinize saygı ve selamlarımla.. Ayrıca aşağıdaki yazılarımı okuyabilirsiniz: Nergis Nergis Önemli: Nergis Düzenleyen pria : 06-04-2012 saat 16:56 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
Nergis soğanı
Saygıdeğer forum üyeleri.. 2010 ve 2011 yıllarında nergis soğanlarımdan yiğit666, akon, Hocam100, m eroglu33, limon, nuzel, kar-topu, yıldıztozu, Hülya, SEDENOZ, Tura, fsuzen, itir al, Benol Hazarolu, farezya, tarık kahraman, florya, uzman16, Smyrna, lipres, hekimc, verdoque,turkishmojo, MİRBE, Işılay, sempe, DagAlasi, mumunal, kasap.94, kuros, bettyycim, gçakar,mguncan, jamak, Kiraz, üzüm, Bülent Turan, EMİNE1, ECRİN KERİM, alanur, FİRUZAN, kopshtar, zsakura, 77brc77, oguz11, farezya, trida, Suna, neşride, loveflower, feriha,nılgun_dogan, smnunal, trilye, mukadderss, ertwist, denizakvaryumu satın aldılar.. Herbirine gösterdikleri ilgi için bir kez daha teşekkür ediyorum.. Bu yıl yine nergislerle ilgili yorum ve fotoğraflarınızı bekliyorum..Sizleri memnun görmek beni de mutlu edecektir.. Nergislerin ekimi, bakımı vasair konularda her zaman bana sorular sorabilirsiniz..Telefon edebilirsiniz.. Yalnız, ufak bir ricam var: bu satış başlığı her yıl silinip yeniden açıldığı için, yazdığınız değerli mesajlarınızın, yorumlarınızın ve fotoğraflarınızın silinip ziyan olmaması için lütfen mesajlarınızı aşaüğıdaki ''nergis'' başlığına yazınız: Nergis Düzenleyen pria : 17-03-2012 saat 23:49 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Nergis soğanı satışı
2012 yılında da sanırım 300 adet kadar nergis soğanı satışa koyacağım..Fazla da olabilir.. Soğan taleplerinizi yine her yıl olduğu gibi nisan mayıs ayları sonuna kadar rezerve ediniz ve en geç haziran ayı sonuna kadar ilk mesajımdaki posta çeki veya İş Bankası hesaplarından birine bedelini ödeyiniz.. Soğanları yine her yıl olduğu gibi temmuz ayının ilk haftasında teslim edeceğim inşallah.. Saygılarımla.. Düzenleyen pria : 01-02-2012 saat 19:39 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Merhaba Sayın pria, ben 5 adet DOUBLE DAFFODİL ERLİCHEER türü nergis istiyorum. Kargoyu alıcı ödemeli kargo olarak verilmesini rica ediyorum. Nergis ücretini ise sizin belirttiğiniz şekilde en geç haziran ayı içerisinde posta çeki hesabınıza yatırınca yine size yatırdığıma dair bilgi vericem. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
|
Tamam sayın wellness..liste başındasınız bu yıl.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın pria, geçen bahçeye birileri girmiş. Neyim var neyim yok götürebildiklerini yanlarında götürmüş götüremediklerini de telef edebilmek için elinden geleni yapmış. O nadide nergislerde nasibini almış. Çok üzügünüm. Soğanları o kadar da çoğaltmıştık. Mecbur sıraya girecegiz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Sarı-kırmızı lalelerin 50 adet fiyatı 15 Tl'dir. Tam olarak anlayamadım.50 adet almak zorunda mıyız fiyatı nasıl?açıklarsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sayın hberbul..nergisleri en az 3 adet..sarı-kırmızı laleleri ise genelde 50 adetten az göndermiyorum.. Alan kişilerin ödediği kargo ücretine değsin diye düşünüyorum.. Ama 3 adet nergis aldıysanız yanında da 10 adet lale olsun derseniz,tanesi 30 kuruştan yine olur.. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
adnan bey benim aldıklarım saksıda hafiften çıkmışlar. bi iki sorum var size? 1- bunlar her yıl yavru yapıyorlar mı? 2- sizden aldıgımız boyuta kaç sene de ulaşırlar? 3 bi de hibrit değil bu nergisler öyle hatırlıyorum!! |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sayın akon.. -Bunlar her yıl muntazaman yavru yaparlar, fakat diğer bazı nergis türlerindeki gibi aşırı sayıda yavru olmaz pek..Benim 15-16 yıllık tecrübeme göre şunu ifade edeyim; benden satın aldığınız soğanlar ancak 2 yılda o iriliğe ulaşırlar..Böyle iri bir soğanı ektiğinizde o yıl oluşan 2-4 yavruyu ilk yıl ana soğandan ayıramazsınız, yavrular genelde ana soğana yapışıktır..ayırayım derken soğanları ziyan edebilirsiniz..En iyisi, böyle iri bir soğanı ikinci yıl söküp yavrularından ayırmaktır..İkinci yıl çiçek verebilecek 1-2-3 adet iri soğan , çiçek vermeyecek küçük birkaç yavru da alabilirsiniz..Ben genelde ortalama olarak 2 yılda bir 1 veya 2 iri soğan alabiliyorum..Ortalamam bu.. Bu biraz da sizin bakımınıza, güneşli bir ortamda olmasına, iyi bir toprakta yetişmesine bağlıdır. -Yavru soğanlar benden aldığınız boyuta ikinci yıl ulaşırlar..Ama..çiçek açtıktan sonra ''tamam bunun zamanı geçti'' deyip saksıyı gölge bir yere alırsanız, haziran sonuna kadar bakıma devam etmezseniz veya çiçekten sonra yapraklarını keserseniz soğanlar küçük kalır..küçük soğanların çiçeği de küçük olur.. -Bu türün ben ''tazetta'' türü nergislerden elde edilmiş bir melez olduğunu düşünüyorum.. Bu nergisin en güzel yönü, çiçek veriminin çok, bakımının kolay olması,soğuklara dayanıklı, her türlü iklimde yetiştirmeye uygun olmasıdır..yoğun kokulu, gösterişli ve katmerli çiçekleri ise övgüye ve beğeniye layıktır.. -Siz benden satın aldığınız soğanların bakımını bu yıl ihmal etmezseniz, seneye her soğanın dibinden 2-4 adet çiçek alabilirsiniz.. - Sizlere ben en iri soğanları gönderiyorum..fakat, benim satışa koymaya gönlümün razı olmadığı daha küçük soğanların da bazıları çiçek verebiliyor..tabi..bunların çiçekleri iri soğanlar gibi gösterişli olmuyor..mesela ben bu daha küçük soğanlardan İstanbul'da 3 saksıya 15 adet ektim..sanırım bunların 9-10 tanesi açacak.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
teşekkürler adnan bey. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Merhaba Adnan bey, katmerli, kokulu nergislerin çocukluktan kalma ayrı bir yeri vardır bende. Dedeciğim köyden gelirken yanında büyükçe bir sepeti olurdu. İçinde büyük binlik bir şişede taze süt,sepetin dibinde samanlar içinde taze yumurtalar,vb olurdu.Sepetin en üstünde ise kocaman bir demet bağdan toplanmış nergisler . O kokuyu asla unutmadım. En sevdiğim,beni en etkileyen çiçektir nergis. Geçen yıl belediyenin çiçek satış yerinde kokulu nergisleri görünce almıştım.Şimdilerde yeniden filizleniyorlar,sonucu birkaç ay sonra göreceğim. Saksıdan çıkarmamıştım. Sizin katmerlileri kaçırmak istemem. Bahçem olmadığı için fazla alamıyorum ne yazık ki. 3 adet DOUBLE DAFFODİL ERLİCHEER ayırırsanız sevinirim. Sağlıkla kalın. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sayın Dansel.. Bütün bitkiler, bütün çiçekler güzeldir..ama dediğiniz gibi kokulu nergisler daha bir güzel, unutulmaz ve vazgeçilmez çiçek.. Benim de , (özellikle bir site yöneticisi iken) ekmediğim, dikmediğim, görmediğim bitki ve çiçek kalmadı sayılır..artık zeytin ve meyve fidanlarımla uğraşıyorum..çiçeklere fazla bir zamanım da yerim de yok..ama çoğu çiçekten kolaylıkla vazgeçtiğim halde bu bendeki nergislerden asla vazgeçemedim..ölene kadar da onları baştacı edeceğim.. Rahmetli dedeniz de nergislere aşıkmış..Allah nur içinde yatırsın.. Valla benim de bir kızım var..herhalde ondan son arzum, benim mezarımı bu nergislerle donatması olacaktır.. İzmir yöresindenseniz merhum dedenizin nergisleri Karaburun'un o güzel kokulu nergisleridir.. Fakat, benim nergislerin çok daha farklı bir tür olduğuna tanık olacaksınız seneye inşallah.. Listenin 3. sırsındasınız.. Selam ve saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Çukurovadanız Adnan bey. Heyecanla bekleyeceğim. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba sn.pria, Bende 3 adet DOUBLE DAFFODİL ERLİCHEER almak istiyorum, ayırabilirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
Sayın pria 6 adet Double daffoldil erlicheer türü nergislerden almak istiyorum. Ödemeyi şimdi yapmamın bir sakıncası var mı? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-11-2011
|
Sn Pria, Geçen sene nergis satışlarını kaçırdığımda üzülmüştüm. Bu sefer erken davranıp Sipariş listesinde yer alayım dedim. Küçük balkonum olduğundan 3 adet Double daffoldil erlicheer nergis bana şimdilik yetecektir. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
Sayın pia, tedirginliğimi anlamışsınız. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2011
|
Merhaba! Mümkünse sarı - kırmızı lale soğanı 50 adet. 3 adet Double Daffodil Erlicheer istiyorum. Zamanı gelince özelime yazarak hatırlatırsanız sevirim. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sn. Pria Merhaba Ben de 6 adet Double Daffodil Erlicheer rica ediyorum. Beni de sıraya dahil ederseniz memnun olurum. Sanırım 12. sırada olacağım. Ödeme zamanı geldiğinde de özelime yazarak hatırlatırsanız sevirim. Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Ben de bu sıralar soğanlı bitkilere sardım Ne buluyorsam topluyorum, bu kokulu tür hoşuma gitti, sümbülteber, frezya, amaryllis derken eh 3 adet de bu güzellerden olsun. Benim evim de balkonum da küçük ancak sığıyorlar. ![]() Ödemeyi hemen yapsak nasıl olur, forumdan başka bir satış için de ödeme yapmaya çıkacağım bu ara çıkmışken yatırayım parayı, iş benden çıksın ![]() Bir de kargo ptt kargo mu olacak? Benim ki karşı ödemeli PTT kargo ile gelirse benim açımdan daha iyi ve ucuz olur. Mâlum Van, Türkiye'nin öteki ucu. Unutmadan sizden ricam, başka yerlere ne kadar sürede ulaşıyor bilmiyorum ama Van'a kargo yola çıktıktan en az 4 gün sonra ulaşıyor, PTT kargo için bu süre bir haftayı birkaç gün geçebiliyor. Soğanların zarar görmemesi için paketlemeyi buna göre yaparsanız çok çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
daffodil
Merhaba sn Pria, Nergis soğanı listesine lütfen beni de dahil edin. Zamanı geldiğinde ödeme ve sair hususları da bildirirseniz sevinirim. Antalyadan sevgiler.. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
Sevgili pria Listenize beni de ekleyebilir misiniz? Mümkünse 4 adet almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Dedemin nergisleri : beyaz atlı press |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
kusura bakmayın,yaşlılığıma verin ve asgari miktar olan 3 diyelim.. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
sevgili pria bende lale soğanlarına talibim .ben 100 adet lale soğanı istiyorum .sorum şu: soğanları ne zaman gönderceksiniz zira ben ücretini yarın hesabınıza havale edebilirim ... cevabınızı bekliyorum teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu.
|
Doktor Bey.. Nergis ve lale soğanlarını yaprakları iyice kuruduktan sonra haziran sonunda söküyorum genellikle.. Ve kargoları her yıl olduğu gibi temmuzun ilk haftası gibi gönderiyorum..soğan bedellerini mayıs haziran aylarında yatırmanız daha uygun olur.. Ben teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|