![]() |
|
![]() |
#2882 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Biz ağaç dikeceğimiz için bize söylenileni yaptık. Ama çim için 30 cm. yeterli olur çünkü kökü çok derinlerde olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2009
|
Alıntı:
öncelikli olarak selam, her şey çok hoş... ellerinize sağlık... fotoğraftaki bademi o hale, kuşlar değil, tarla fareleri getiriyor... çözüm: kedi... size kolaylıklar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Ağaç Dostu
|
Teyzeciğim Aloe veran seni ne kadar güzel bir süprizle karşılamış, bendekileri de bilgisayar karşısına toplamayı planlıyorum. Ataları ne güzellikler sunmuş sahibine, baksınlar da utansınlar ![]() Ters çizmeli bahçivan her zamanki gibi çok şirin. Ağabeyi gibi o da doğaya meraklı olacak anlaşılan. Çim konusundan pek sözetmek istemiyorum aslında canının ne kadar sıkıldığını ve ne çok emek verdiğini düşündükçe sana yaptıklarından dolayı şu çimden nefret ettim desem yeridir. Ama biliyorum ki sendeki inatçılığa ve azme çim falan nafile. Aklına koyduğunu yapacağından da kuşkum hiç yok. O halde salıncakta oturup karşımızda yemyeşil çimleri seyretmemiz yakındır diye düşünüyorum. Bir de seni çok seviyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Ağaç Dostu
|
Yanlış sekme açtım ve yazdığım yazılar kayboldu. Neyse, yazdıklarımım özetini anlatayım. Uzunköprüye gidip gelirken Kurtbey Belediyesini geçince büyük bir arazide hummalı bir çalışma gözüme çarpıyordu. 4-5 yerde büyük toprak havuzlar, su çıkarma pompaları, arazi tesviyesi, dozerler, kepçeler. Sanki havaalanı inşaatı gibi. Fakat görünen en az 8-ıo futbol sahası büyüklüğünde yer düzeltilmişti. Son geçişimde baktım su boruları döşeniyor. İnip sordum. (Yaklaşık 10 gün evvel) Burada ne iş yapılıyor. Genlerden (İşçiler) birisi rulo çim yetiştirildiğini ve bakın karşıdaki yaklaşık 200 dekar yerin çim olduğunu söyledi. Aklıma geldi. İmkanım olsad şuradan Güler Ablanın bahçesi kadar rula çim alsam, Güler Abla İstanbulda iken gidip yerleştirsem ve fotoğraflarını çekip Güler'in bahçesine yüklesem ve Çim sahanız ne kadar güzel olmuş değip bir süpriz yapsam. Amma güzel olurdu. Olsun. Hayali bile güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Güler Hanımcığım Merhaba. Sesim çıkmıyor ama sanmayınki bahçenizi takip etmiyorum.Hergün fırsat buldukça merakla neler olup bitmiş diye merakla okuyorum.Arkası yarın gibi adeta... Komşu sitenin bahçesindeki rengarenk gülleri hayranlıkla seyrederim hep.Nederler sizin güllerden güzel olmasın...Bu sabah geçerken baktım bahçıvan gülleri buduyor.YÜzümü kızarttım çelik istedim ne renk bilmiyorum ama 4 adet 60-70 cm.lik çelikleri verdi sağolsun.Eve gelince suya koydum onları dinleniyorlar.Dinleniyorlarda güller hakkındaki deneyimim sadece onları orda burda görünce hayranlıkla izleyip koklamaktan ibaret.Şimdi ben ne yapayım mevsim itibariyle doğru bir dikim zamanımıdır.Saksıya dikmek ve sulamak yeterlimidir.Kıymetli zamanınızı almazsam beni aydınlatırmısınız. Kolaylar gelsin.....Şimdiden teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Moderatör
|
Sevgili Cumhur, beni düşündüğün için sağol. Sana bir şey söyleyeyim mi? Oğuz da aynen senin gibi düşünmüş. Ben çok yoruluyorum ve üzülüyorum diye gitmiş İstanbul Tohum ile görüşmüş. Onlar da bir dönüm yer için 4000 ilâ 10.000.- tl arası (çimine göre) rulo çim olur demişler. Şeytan bu ya birşey beni dürttü, bir tohum sormak için İstanbul Tohumdaki arkadaşı aradım. Demez mi bana " biraz evvel Oğuz bey de buradaydı" diye. Neden uğradığını sorduğumda rulo çim için görüştüğünü söyledi. Tabii ben hemen" katiyyen istemem, ben tohum ekeceğim" dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Moderatör
|
Sevgili sagdil, ben çelikleri hiç suya koymam,
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Moderatör
|
İnşallah sevgili Cumhur. Altyapı hazırlığı bitti ama dedim ya tohum atmada geç kaldık. Bu havalara güvenip de tohum atamıyorum hiç belli olmaz bakarsın bir yağmur sürükler, bildiğin gibi kapak toprağım yok. Ama bahara ömrümüz olursa mutlaka gel, aileni de getir. Beraberce güllü kameriyede çay içer, sohbet ederiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Moderatör
|
İstanbul dönüşü hemen astığımız hurmalara bakmaya gittim. Büyük hüsran! Önce balkona astığım hurmaları İstanbul'a giderken Oğuz " gel bunları depoya asalım, hem pencereleri açarız hem de kuşlardan korumuş oluruz " dedi. Ben de ona uydum, iyi de halt ettim. Geldiğimde ( bir hafta uzak kaldık) bütün hurmaların küflendiğini, bazılarının da yere düştüğünü gördüm. Tabii başladım söyleşmeye. O halâ "peki neden düştüler" diyor. Nedeni var mı? Küflenince yumuşadılar da ondan diyorum ama kabul etmiyor. Bahçeden tek tek ham olarak topladık, parafin yok bir şey yok. Başka neden olabilir mi? Yani sizlerin anlayacağınız 95 adet hurmayı çöpe attım, bir o kadar da emeği tabii. Seneye denemeye devam, bakalım yapabilecek miyiz? Allahtan bir ağacı yemek için bırakmıştım. Şimdi de toplayıp, toplayıp yiyorum. Bunlar dün toplananlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Güler abla burada kamelyalar kisi bahcelerde geciriyorlar her dem de yesiller. Sendeki farkli cir türü mü acaba? Sormamin nedeni ben de seneye kamelya almak istiyorum ama bakimini arastiriyorum. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hurma sever arkadaşlarınıza (bir tanesi ben) gönderseniz dua alırsınız. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Sevgili güller kraliçesi yine gülleri sıralamışsınız .ALLAH bu güzelliklerden mahrum bırakmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Pardon burası neresi mezatmı yoksa bu ne güzellik tanrım. Tüüüü.tüüüü tüüü. Hurmalar bir yanda son demlerini yaşayan güller bir tarafta ya diğerleri sabah sabah. Adamı çıldırtınız siz. Ah Cemal ah fazla dolaşma buralarda kafayı yemek üzeresin. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Ağaç Dostu
|
Hurmalara, en çok ta emeklerinize üzüldüm. Hava o kadar nemli ve yağışlı gidiyor ki, sanırım kurutmak için daha sıcak ve kuru iklimde olmak gerek. Dün güneşi görünce dışarıya bir iki çamaşır astım, akşam üstü aynı ıslaklıkta geri topladım. Uzun süredir durum aynı. Kurumalarını beklediğim 3 süs kabağı aylardır aynı şekilde duruyorlar, inatla bekliyorum ![]() Güler Hanım, Kamelyayı toprağa geçirseniz kışı atlatamaz mı? Burada bahçelerde çokça var, iyi görünüyorlar. Bahsettiğiniz Yasemin sanırım fotoğraftaki. Kışı dışarda mı geçirecek? Sizin deneyiminize göre ben de edinebilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler, geçmiş olsun, hurmalar için çok üzüldüm inan. Sanırım işlem için biraz geç kalındı, nemli havaya dayanamadılar demek ki. Neyse, canınız sağ olsun. Sevgili Limon, aynı yaseminden bende var, geçen kışta tüm yaprakları bembeyaz kesildi, kurudu yani, ama ben sökmeyip bir umut beklemiştim, iyiki de sökmemişim, diplerden tekrar sürgün verdi ve çiçeklendi, bu sene naylon altına alacağım. Bu arada, hurmalar çok güzel görünüyorlar ya... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Moderatör
|
Üç gündür limonluğu hazırlıyorum. Yavaş yavaş çiçek saksılarını taşımamız gerekecek. Bu sabah yağmur başladı, oysa yapılacak iş daha çok. Ama artık iyiden iyiye Sonbahar kendini göstermeye başladı. Güllerde çiçek çok ama yaprak hiç yok. Ağaçlardaki yaprakların da çoğu döküldü. Ihlamur ağacının görünümü, mini narın görüntüsü de çok güzel. Amerikan sarmaşıkları kıpkırmızı oldu. Mini nar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Ağaç Dostu
|
Sonbaharın da ayrı bir güzelliği var. Şu ıhlamurun güzelliğine bakın. Yaprakları sapsarı olmuş. Sanki sonbahar konulu bir kartpostala poz vermiş gibi. Bu arada teyze konuşamadık, anlaşılan işlere kaptırdın yine kendini. Sana çarşamba ve pazar günleri hatırlatmak istedim. Hala tatil yapıyorsundur umarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|