![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2006
|
Ben inat yapmaktan korkmuş ve köklenmiş halini almış durumdayım başka bir yerden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Nejla hanımcığım, Paul Shirley marketten alındı bu ve diğerleri ![]() http://www.paulshirleysucculents.nl/ İlkin'ciğim, görünürde evet öyle. Geldiği gibi duruyor desem inanır mısın? 1 yıl olacak neredeyse ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Sayın İklimsiz, tebrikler ; Mayıs 2009 da bana gelenlerin, yarıya yakını filizlendi veya köklendi ama bunda bir işaret görememiştim. Filizin çıkış yeri, zamanı ve büyüme hızını anlatabilirmisin, herhangi bir uyarın olacak mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İklimsiz, tahmin ettim Paul Beyden olduğunu ama umut işte belki marketlerimizde de gelmiştir, seralar bu konuya el atmıştır diye düşünmek hoşuma gitti... Belki bir gün... İyi günlerde büyütün...Sağlıkla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2006
|
Sevgili İklimsiz, İmperialis in mücadelesi nasıl sonuçlandı? Güzel haberler var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
sn İklimsiz Sera meselesi üzerinde düşünmeniz bile hata ![]() ![]() Silverpink açtı mı? Hoya çiçeği görelim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Mevsim itibariyle seraya, en azından iklim açısından şimdilik gerek yok, yaz bir geçsin bakalım. Bu sene hoyalarıma öyle güzel bir yer ayarladım ki akıllara zarar. Apartmanın çatısı merdivene aydınlık sağlamak amacıyla şeffaf ondulinle kaplı. Hoyaları merdivene sıraladım. Nem ölçerli termometre de yanlarında. Kapalı ortam olduğu için dün ve bugün 38 dereceyi görmüş, nem de %70 lerde. Bu düzeneği kurduğumdan bu yana inatçı hoyalar(compacta gibi) sürgün atağına geçtiler. Seraya bu açıdan şimdilik gerek yok. Havalar soğuduğunda merdivende bırakamam tabi onları. Evde de yer kalmadı, sera şart ![]() İmperialis macerası henüz kötü sonlanmadı, beklemedeyim. Yapraklar iyice sarardı, gövde hala sağlam. Silverpink ise açmadı, öyle yavaş ilerliyor ki. Tomurcuklar biraz büyüyorlar mı, yoksa yerinde mi sayıyorlar kestiremiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Sevgili iklimsiz eğer sera işine girersen bende sıradayım. Böyle giderse kısa zaman sonra paul shirley kadar tür sizde de olacak gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Sevgili İklimsiz, tebrikler. Gözümüz sende, dikim tarihi ve gelişimi hakkında da bilgi bekliyoruz.Çok sevindim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
İyi dileklerinize çok teşekkür ederim sevgili Sebo ve dkp ![]() Dikim tarihi yanılmıyorsam Eylül 2008, Paul beyden çelik olarak gelmişti. Hızlı bir gelişim göstermediği gibi sürgünden önce çiçek sapını uzattı. Dönem dönem gelişmeleri fotoğraflarla paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Bu ne güzellik böyle. Hoyalar'ınız geliştikçe güzelleşiyor sevgili İklimsiz. Ellerinize sağlık. Baksanıza inatçı Serpensi bile yola getirmişsiniz ![]() Kerii dışında Hoya'ya pek merakım yoktu ama bu da sahip olunası bir güzellikmiş hakikaten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|