View Single Post
Eski 04-06-2009, 23:23   #74
İklimsiz
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Mevsim itibariyle seraya, en azından iklim açısından şimdilik gerek yok, yaz bir geçsin bakalım. Bu sene hoyalarıma öyle güzel bir yer ayarladım ki akıllara zarar.

Apartmanın çatısı merdivene aydınlık sağlamak amacıyla şeffaf ondulinle kaplı. Hoyaları merdivene sıraladım. Nem ölçerli termometre de yanlarında. Kapalı ortam olduğu için dün ve bugün 38 dereceyi görmüş, nem de %70 lerde.

Bu düzeneği kurduğumdan bu yana inatçı hoyalar(compacta gibi) sürgün atağına geçtiler. Seraya bu açıdan şimdilik gerek yok. Havalar soğuduğunda merdivende bırakamam tabi onları. Evde de yer kalmadı, sera şart

İmperialis macerası henüz kötü sonlanmadı, beklemedeyim. Yapraklar iyice sarardı, gövde hala sağlam.

Silverpink ise açmadı, öyle yavaş ilerliyor ki. Tomurcuklar biraz büyüyorlar mı, yoksa yerinde mi sayıyorlar kestiremiyorum.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön