![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
[QUOTE=samilb;20844]Merhaba Tebrikler 1 tanesini bile çıkarmak başarı diyebilirim. Ama bundan sonrası için eğer kaybederseniz üzülmeyin çünkü bu aşama çok daha önemli diyebilirim. Ödemeli kargo ile 20-25 tane filizlenmiş 1 yaşında mavi ladin gönderebilirim veya fidanlığımızdan gelerek alabilirsiniz. Mavi ladine olan ilginiz beni şaşırttı Bende sizi arayıp kargoyla istemiştim ama mudahana bile etmedınız ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Alıntı:
Saksıdaki mavi ladinden yeni filizler çıktıktan sonra eskilerinde hafif bir kuruma oldu.Cevaplarsanız sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2008
|
iyi günler, selahattin beyden aldığım 15 gram tohumun neredeyse %90 ı kabuğundan çıktı. ama ben onları toprakta tutmuyorum şimdilik. acaba toprağa gömmelimiyim yoksa yeşerene kadar falan tutmalı mıyım? fikir verebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2008
|
mavı ladın
sayın uye yazınızı okudun cevap veren olmadımı. bende dıkmek ıstıyom mesafe ve derınlık konusunu bılmıyom ayrıca cıkana kadar olan asama da nelere dıkkat etmek gerekıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2008
|
Sanıyorum ilkbaharı beklemek gerekecek ekim için. Şimdiden alıp ilkbaharı beklemek ekim alanı hazırlığı yapmayı düşünüyorum. Ayrıca merak ettiğim bir şey, diğer ağaçların aksine satış fiyatı yüksek olmasının sebebini açıklayan olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2006
|
Sayın Bekir 38 ve darkfriairs sorularınızın cevabını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz (Mavi Ladin ve diğer ibreli fidan üretimi hakkındaki başlık ) http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2777 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
@ozanutku ilginize teşekkür ederim. Konuyu okumuştum, ibreli ağaçların ne olduğunu şimdi anladım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
arkadaşlar mavi ladin tohumu dikmek ne kadar zormuş küçücük tohumu elimle zor tutabiliyorum bir alet bulsam benimde 3 mavi ladinim çimlendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
@seaa ne zaman ektiğini öğrenmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2006
|
ben yaptığım çalışmada 30 adet 3 yasında tuplu dogu ladınıne mavı ladın yanaştırma aşısı yaptım başarı 30 da bir dıger arkadasımda aynı sekılde yarma ası yaptı ondada 30 da 3 celıkle yapılan calısmadada 1000 de 1 bıle sonuc olmadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2006
|
Tohumdan üretim
Arkadaşlar son zamanlarda tohumdan mavi ladin üretimi ile ilgili çok sayıda telefon ve e-mail alıyorum,bu konuda tek tek cevap vermek yerine aşağıdaki linkte konu ile ilgili slayt dosya hazırladım, Bu slaytdaki bilgi ve belgeleri Manisa İl çevre ve orman bakanlığına bağlı Salihli Kılıç fidanlığından aldım ,kendilerine teşekkür ederim. http://rapidshare.de/files/40654626/...lmesi.pps.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Mavi ladin çok hassas herhalde, bir fidan vardı henüz poşetten bahçeye almadan büyükçe bir yan dal vardı keseyimde boyuna versin dedim. Ama ne yazık ki kurudu, Belki bodur selvi idi bu müdehaleye dayanamadı! Yani hasas ağaç olmalı, dikkat etmek gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
evet. Görüşünüze yerden ğöğe kadar katılıyorum. Ben bu konuda biraz araştırma yaptım ve aşılı fidanların hollandadan ve italyadan geldiğini öğrendim. çok yazık. Ordu orman işletmeyle görüştüm. Onlar da bana aşıyı yapamadıklarını söylediler. Bu bahar kompile aşı üzerinde çalışacam. Inşallah kendim kıvıracam bu işi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu.
|
Evet aşı olayını kıvırmak bizden önce üniversitelerin ve orman fidanlıklarını. Ama onların da bu konudaki çalışmaları yetersiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu.
|
Evet. bu konuda haklısınız. Yapan kişi ile tanışma imkanım olmnadı. ama sizin gibi televizyon proramından ulaşanlarla görüştüm. Yanılmıyorsam kendisi ilçede oturuyor. müsait bir zamanda gidip kendisini ziyaret edecem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Merhaba
Doğayı sevenlerin arasında olmaktan çok mutluyum, o kadar çok sorum varki cevap verirseniz çok sevinirim. öncelikle elimde ekim yapmak için aldığım ladin tohumları var .nasıl ekimini yapmam gerekir . bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
*** acil yardım mavi ladinlerimi tort,derekumu,ve birazda perlitle karıştıtıp ektim çimlenmeyi sadece yannış yaptım sanırım çok sık oldu ve çimlenme oldu şuanda çimleler 2cmkadar oldu çimler kök boğazından ölmeye başladılar.serada olduğu için serayı havalandırdım sulamayı kestim tohumlara daha önce bir ilaçlama yapmadım. şimdi mantar kök ilaçı aldım.korkarakta bir sefer cekumıl 50wp ilaç attım çok az .şimdi bu çimleri nasıl kurtarırım acaba acil yerdım lazım çimlere yazık olaçak yoksa.***. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
fideciler
merhaba arkadaşlar bende tarım bakanlığı yayın dairesinde çalışıyorum ama kendi çapımda ladin fidanı üretiyorum sizlerle bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
herkese selamlar benim mavi ladinle ilgili bir sorum olacaktı. 1 hafta önce ektiğim tohumlar çimlenmeye başladı.bazı siteler de üzerlerin poşetle örtülmesini söylüyorlar.ben evde saksıda yetiştiri yorum.saksının üzerini poşetle örtmelimiyim.yoksa ev ortamı sıcak olduğu için bu işleme gerek yokmu. şimdiden teşekkür ederim saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Sayın wersacx; Benim bildiğim, çimlenme aşamasında toprağın nemini muhafaza edebilmek için saksının üzerini örtmeniz gerekiyor, çimlenme sağlandıktan sonra üzerlerini örtmenize gerek olmadığı. Ama özellikle Mavi Ladin de değişik bir uygulama varsa bu konuda uzman bir arkadaşın görüşünü bekleyin derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Mavi ladini tohumdan üretmeyi hiç düşünmüyorum yeterli arazim olsa direk hoopsi alıp büyütmek isterdim ne uğraşacağım tohumdan mavi ladinle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaçsever
|
çok teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
Herkese merhabalar; Mayıs 2009 da temin ettiğim mavi ladin tohumlarının tamamını ektim. İş yerinde bir arkadaşımın isteği ile küçük bir saksıya, gözlemlemek amacıyla ektiğim 7 adet tohumunun tamamı 1 hafta içinde çimlendiler. Yaklaşık 2-3 haftalık mavi ladin fidelerinin fotograflarını sizlerle paylaşmak istedim. Kalan tohumları (yaklaşık 400 adet) kasaların içine ektim. Biraz geçte olsa büyük kısmı çimlenmeye başladı. Yakın bir zamanda onların fotograflarınıda sizlerle paylayacağım. Sağlıcakla kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaçsever
|
benimkiler de çimlendi. üstte ki resimler gibi. bundan sonra ne yapmam gerekiyor. Bilgilendirirseniz çok makbule geçer |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Sulamasına dikkat edin.Fazla su zarar verir. Fidecikler güneş ışınlarından çabuk etkilenirler.Yarı gölge yerde dursun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
mavi ladinin bu kadar bu şekilde uzadığını görmedim.mavi ladin olacağını sanmıyorum.onun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Resmini koyduğunuz bitki ladin değil, çünkü ladin iğne yapraklıdır,sizinki geniş yaprakı bir bitkiye benziyor. Aşağıdaki resimdeki bitki, Tohumdan çimlenen Mavi ladine örnektir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|