View Single Post
Eski 06-08-2010, 10:34   #1663
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
"keser döner sap döner gün olur devran döner"

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
mikrobiyal içeriğe sahip olması onun etki özelliklerini ve bu cümlelerin iddialarının temelini oluşturuyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Alper Mesajı Göster
Sn.Selahattin Yılmaz ;

Mikrobiyal içeriğin tescilini görebilirmiyim?

Alıntı:
Sizin yorumunuz üzerine size soruyorum. Acaba siz mikrobiyal tescilini gördünüzmü?

Şöyle özetleyeyim Organik bir gübreyi siz mikrobiyal gübre olarak lanse ediyorsunuz. Organik Bir gübre bizim alternatifimiz olamaz .

Evet bahsettiğiniz Bionem Mikrobiyal Gübre Firma Ortağıyım

Alıntı:
Sn.Meyveli Tepe ;

Sonuçta bir BİONEM kelimesi geçiyor ve bu beni çok rahatsız ediyor.

Organik bir gübreyi insanları kandırırcasına mikrobiyal gübre olarak lanse ediliyor. Ve bunu ne yazıkki Selahattin Bey de belkide farkında olmadan tescilliyor.

Ayrıca Selahattin Bey forum da B5A nın satıcısı konumunda olması da ayrı bir gerçek.
Alıntı:
Sn.Meyveli Tepe ;

Organik gübreyi de Mikrobiyal gübre olarak lanse edemezler ederlerse ne yazıkki bu duruma düşerler . Bu konu ile ilgili tartışmayacağım ve yazmayacağım ; sebebi ortada ne bilgili bir muhattap ne de ne yaptıklarını neyi pazarladıkları belli olmayan anlamsız olaylar zinciri.

Ülkemiz de organik gübre ruhsatını 3 haftada alabilirsiniz. Ama iş mikrobiyal gübre oldumu içerisindeki Bakterinin analizi, zararlı mikroorganizma içerip içermediği , içindeki bakterinin sayısına kadar incelemeye tutulur. İyi ki de tutuluyor zaten. Bilmiyorum anlatabildimmi !!! Bunları sağlayamassanız tescil alamazsınız. Zaten alınamamasıda gerekir.

Sn. Doğasever konusuna vakıf olduğu için soruma yanıt verebilirse sevinirim . Bu sorumu da sakın yanlış anlamasın konunun önemi açısından soruyorum .EM ürünlerine TÜRKİYE DEN tescil almış mı veya ne aşamalarda bir sorun bakalım. Tüm detayları açıklayacağına inanıyorum.

Burada konu B5A nın etkili olup olmadığı değil. Yoksa gübre olarak iyi olabilir kötü olabilir ben bundan bahsetmiyorum . Mikrobiyal gübre den bahsedildiğinde çok önemli bir konudur bilenler bilir!!!

Sizin de ifade ettiğiniz gibi ( gelişkin bir mikrobiyoloji labaratuarı, hassas terazi bile olduğuna inanmıyorum ) Aktar efendi karışım yapacak içinde mikroorganizma var diyecek ve Tarım bakanlığından organik gübre tescili alıp , mikrobiyal gübre statüsünde tanıtacak . Selahattin Bey de tastikleyecek . Bu iş bu kadar ucuz değil .

Çok önemli bir konu da ürünlerin kokuşması bu kokuşmanın neden olduğunu Sn.Doğasever iyi bilir. Daha fazla detaylara girmek istemiyorum . Kimsenin insanların sağlığıyla oynamaya hakkı yok .

Gelelim Bize biz uzun yıllardır bu bahsettiğiniz konunun mücadelesini veriyoruz bu ülkede KÖK BOĞAZI YANIKLIĞINA ilaç yok diyen Zıraat Müh. Danışmanlar ve Tarım Bakanlığı herşey alenen ortada . Neyin ne olduğunun gayet farkında ve bilincindeyiz .

Sn.Meyveli Tepe . Benim saha da gereken taban çalışmam devam ediyor , sizinde yakından takip ettiğiniz Bionem ve ROA konu başlıklarında kullanıcıların genel yorumları ortadayken isteyen istediği yere konuyu sokmaya çalışsın farketmez.

Saha da çalışan teknik ekibim tehdit ediliyorsa , ben tehdit ediliyorsam gerisini bu yazıyı okuyanlar düşünsün.

Sn.Doğasever ; Her zaman görüşmekten mutluluk duyarım. Eğer geldiğiniz de programım da uygun olursa kesinlikle görüşmek isterim. Sevgiler
Alıntı:
Sn.Selahattin Bey ;

Bu konu hakkında söylenebilecek herşeyi söyledim. Sizde elinizden geldiğince yanıtlamaya çalıştınız.

Yukarıda ki verdiğiniz bilgilerin ne kadar yanlış olduğunun hala farkında değilsiniz. Konunun uzmanı olmayışınızdan veya yanlış bilgilendiriliyor oluşunuzdan kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum.

Sözü fazla uzatmadan B5A nın konu başlığı burada ROA ve BİONEM in konu başlıkları da mevcuttur.

Bionem için tescilleri ve analizleri , zararlı mikroorganizma içermediğine dair raporlar konu başlığında tüm üyelerimizin görebileceği okuyabileceği ve anlayabileceği şekildedir.

Benim B5A ile tartışma yaşamamın sebebi Reklamlarında ürünümüzün adını kullanmaları ve bir de organik gübre yi mikrobiyal gübre olarak tanıtılmasıdır. Yoksa etkilidir,değildir şeklinde bir konu asla gündeme getirmedim.

Kullanıcıların yorumları da tüm balşlıklarda mevcut.Polemik yapılacak bir durum yok kullanan kişiler olumlu ya da olumsuz yorumlarını tüm ürünlere yazmaktalar.

Yok o telefon açmış bu mesaj yazmış bunlar tavşan masalına girer.

Bir Z.Müh. olarak Biyolojik ürünlere , organik ürünlere verdiğiniz destek için de teşekkürler. Olması gerekende budur.

Herşey gönlünüzce olsun ! Sevgiler
Alıntı:
Yani BİONEM MİKROBİYAL GÜBRE dir. Değilmi Selahattin Bey ? Peki B5A nedir?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön