Malabar Ispanağı Yemekleri
1 Eklenti(ler)
Malabar Ispanaklı Krep (2 Kişilik)
1 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un (Krep kıvamına göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz.) Yarım çay kaşığı kabarma tozu 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir 7-8 tane malabar ıspanağı yaprağı 3-4 dal maydanoz Tuz Öncelikle yumurta, tuz,süt ve yağ derin bir kaba koyulup iyice karıştırılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenip karıştırmaya devam edilir. Karışım muhallebi kıvamında olacak. Ardından yıkanıp temizlenmiş olan ıspanaklar ve maydanozlar ince ince kıyılıp karışıma eklenir. (Ben ayrıca içine bahçeden topladığım birkaç dal nane ve soğan da ekledim. İsteğe bağlı olarak siz de istediğiniz yeşillikleri ekleyebilirsiniz.) Beyaz peynir ufalanıp karışıma eklenir ve karıştırılır. Böylece krep hamurumuzu hazırlamış oluyoruz. Şimdi sıra pişirmede. Tavaya çok az sıvıyağ dökülüp iyice ısıtılır. Krep hamurundan 1 kepçe alınıp tavaya dökülür. Karışımın tavanın her yerine yayılması için tava yuvarlak hareketlerle çevrilir ya da kaşıkla kenarlara yayabilirsiniz. Orta seviyede altı kızarıncaya kadar pişirilir. Sonra spatula yardımıyla ters çevrilip arkası da pişirilir. (Ben bu aşamada krepin üstüne kaşar dilimleri koydum. Alt tarafı da pişince yarım ay şeklinde ikiye katlayıp kaşar eriyinceye kadar beklettim.) Afiyet olsun. |
Detaylı tarif ve fotoğraf için teşekkürler, ellerinize sağlık. Merak ettiğim bir şey var, malabar ıspanağı tat olarak bildiğimiz ıspanaktan farklı mıdır?
|
Malabar ıspanağını ben de ilk defa deniyorum Sayın Özlem A. Krep içinde ıspanak tadına benziyor. Çiğ olarak yendiğinde ıspanakla semizotu arası bir tadı var. Bir de kavurmasını yapıp deneyeceğim. O zaman asıl lezzeti anlaşılır diye düşünüyorum. Detayları buraya yazarım.
|
Mantarlı malabar ıspanağı da çok güzel olur.
|
Sayın MeyveliTepe mantarlı malabar ıspanağı tarifi alabilir miyiz? Denemek isterim.
|
İri doğranmış mantarları tereyağında fazla öldürmeden sote ediyorsunuz, yine iri doğranmış malabar ıspanaklarını da zeytinyağında biraz tuz, az da karabiber ilavesiyle aynı şekilde çok öldürmeden sote ediyorsunuz. Sonra üzerine mantarları da ilave edip karıştırıyorsunuz, bir kaç dakika sonra ocağı kapatıp servis ediyorsunuz. İkisi biribirine güzel yakışıyor.
|
Teşekkürler Sayın MeyveliTepe. En kısa zamanda deneyeceğim.
|
Mantarlı malabar ıspanağı makarnanın üzerine de çok yakışıyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Burda neler olmuş böyle :) Malabar da çok güzel, tarifler de... Sn MeyveliTepe'nin "yaprakları çok öldürmeden pişirme" tavsiyesine katılıyorum. Oldukça büyük bir fark yaratıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Azıcık da soğan ekledik, muhteşem bir lezzet. Eklenti 626813 |
harika gözüküyor. bu akşam bir veje olarak yapmayı düşünüyorum. fotoğrafları paylaşırım. ayrıca obezite ile mücadele konusunda da yararlı bir paylaşım olduğunu söylemekte fayda var.
|
Güzel tarifler için teşekkürler.
Soğanlı mantarlı yapayım. Pazar da, taze mantar alayım bari :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024