agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni44Beğeniler
  • 9 Gönderen ekinnaz
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 2 Gönderen ekinnaz
  • 5 Gönderen MeyveliTepe
  • 5 Gönderen MeyveliTepe
  • 4 Gönderen bahcedenn
  • 3 Gönderen A_NOMAD
  • 2 Gönderen ekinnaz
  • 2 Gönderen birnefestoprak
  • 10 Gönderen oz26

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-08-2016, 14:27   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-02-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 30
Malabar Ispanağı Yemekleri

Malabar Ispanaklı Krep (2 Kişilik)

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un (Krep kıvamına göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz.)
Yarım çay kaşığı kabarma tozu
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
7-8 tane malabar ıspanağı yaprağı
3-4 dal maydanoz
Tuz

Öncelikle yumurta, tuz,süt ve yağ derin bir kaba koyulup iyice karıştırılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenip karıştırmaya devam edilir. Karışım muhallebi kıvamında olacak. Ardından yıkanıp temizlenmiş olan ıspanaklar ve maydanozlar ince ince kıyılıp karışıma eklenir. (Ben ayrıca içine bahçeden topladığım birkaç dal nane ve soğan da ekledim. İsteğe bağlı olarak siz de istediğiniz yeşillikleri ekleyebilirsiniz.) Beyaz peynir ufalanıp karışıma eklenir ve karıştırılır. Böylece krep hamurumuzu hazırlamış oluyoruz. Şimdi sıra pişirmede.
Tavaya çok az sıvıyağ dökülüp iyice ısıtılır. Krep hamurundan 1 kepçe alınıp tavaya dökülür. Karışımın tavanın her yerine yayılması için tava yuvarlak hareketlerle çevrilir ya da kaşıkla kenarlara yayabilirsiniz. Orta seviyede altı kızarıncaya kadar pişirilir. Sonra spatula yardımıyla ters çevrilip arkası da pişirilir. (Ben bu aşamada krepin üstüne kaşar dilimleri koydum. Alt tarafı da pişince yarım ay şeklinde ikiye katlayıp kaşar eriyinceye kadar beklettim.)
Afiyet olsun.

 
Eklenen Resimler
 

Düzenleyen ekinnaz : 02-08-2016 saat 14:48 Neden: Resim ekleme
ekinnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2016, 17:22   #2
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,748
Detaylı tarif ve fotoğraf için teşekkürler, ellerinize sağlık. Merak ettiğim bir şey var, malabar ıspanağı tat olarak bildiğimiz ıspanaktan farklı mıdır?

ekinnaz ve A_NOMAD beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2016, 19:01   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-02-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 30
Malabar ıspanağını ben de ilk defa deniyorum Sayın Özlem A. Krep içinde ıspanak tadına benziyor. Çiğ olarak yendiğinde ıspanakla semizotu arası bir tadı var. Bir de kavurmasını yapıp deneyeceğim. O zaman asıl lezzeti anlaşılır diye düşünüyorum. Detayları buraya yazarım.

Ozlem A ve A_NOMAD beğendi.
ekinnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2016, 19:03   #4
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,252
Mantarlı malabar ıspanağı da çok güzel olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2016, 19:55   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-02-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 30
Sayın MeyveliTepe mantarlı malabar ıspanağı tarifi alabilir miyiz? Denemek isterim.

ekinnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2016, 21:45   #6
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,252
İri doğranmış mantarları tereyağında fazla öldürmeden sote ediyorsunuz, yine iri doğranmış malabar ıspanaklarını da zeytinyağında biraz tuz, az da karabiber ilavesiyle aynı şekilde çok öldürmeden sote ediyorsunuz. Sonra üzerine mantarları da ilave edip karıştırıyorsunuz, bir kaç dakika sonra ocağı kapatıp servis ediyorsunuz. İkisi biribirine güzel yakışıyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2016, 22:08   #7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-02-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 30
Teşekkürler Sayın MeyveliTepe. En kısa zamanda deneyeceğim.

ekinnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2016, 22:22   #8
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: İstanbul - Kırklareli
Mesajlar: 1,266
Mantarlı malabar ıspanağı makarnanın üzerine de çok yakışıyor.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2016, 23:01   #9
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Mantarlı malabar ıspanağı makarnanın üzerine de çok yakışıyor.
Makarnanın üzerine yakışmayan bir şey bilmiyorum ben zaten

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2016, 23:12   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-02-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Mantarlı malabar ıspanağı makarnanın üzerine de çok yakışıyor.
Sayın Bahcedenn, bu lezzetle sizin sayenizde tanıştım. Tekrar teşekkür ederim.

ekinnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2016, 18:32   #11
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,779
Burda neler olmuş böyle Malabar da çok güzel, tarifler de... Sn MeyveliTepe'nin "yaprakları çok öldürmeden pişirme" tavsiyesine katılıyorum. Oldukça büyük bir fark yaratıyor.

akçabardak ve ekinnaz beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2016, 23:43   #12
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 349
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
İri doğranmış mantarları tereyağında fazla öldürmeden sote ediyorsunuz, yine iri doğranmış malabar ıspanaklarını da zeytinyağında biraz tuz, az da karabiber ilavesiyle aynı şekilde çok öldürmeden sote ediyorsunuz. Sonra üzerine mantarları da ilave edip karıştırıyorsunuz, bir kaç dakika sonra ocağı kapatıp servis ediyorsunuz. İkisi biribirine güzel yakışıyor.

Azıcık da soğan ekledik, muhteşem bir lezzet.

Name:  20160902_1918231.jpg
Views: 428
Size:  35.0 KB

oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2016, 14:37   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
harika gözüküyor. bu akşam bir veje olarak yapmayı düşünüyorum. fotoğrafları paylaşırım. ayrıca obezite ile mücadele konusunda da yararlı bir paylaşım olduğunu söylemekte fayda var.

avatar-aang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2016, 09:45   #14
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,271
Galeri: 11
Güzel tarifler için teşekkürler.
Soğanlı mantarlı yapayım.
Pazar da, taze mantar alayım bari

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020