Sandal Sefası
5 Eklenti(ler)
Oh sefam olsun:D. Nihayet yaptım bu yemeği. Üşendiklerimden:).
Malzemeler: Bir kilo kabak irili büyüklü. 250 gr kıyma 1 adet kuru soğan 1 domates dereotu pul biber karabiber kekik tuz Üzeri için kaşar Yapılışı: Kabakları soyup, ortadan ikiye bölüyoruz. İçlerini oyuyoruz. Çok ince olmamasına dikkat ediyoruz. Ben buharda pişirdim kabakları böyle daha lezzetli oluyor. Siz haşlayabilirsiniz. İçi için :Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz. Sonra kıymayı, baharatları ekliyoruz. En son domates, dereotu. Kabakları fırın tepsisine alıyoruz. Hazırladığımız harcı doldurup en üstüne, kestiğimiz kaşarları yerleştiriyoruz. 200 Derece fırında üstleri kızarana kadar tutuyoruz. Afiyet olsun. Not : Benimkiler dereotunu sevmedikleri için, bütün olarak atıp sadece kendi yiyeceklerime koyuyorum. Siz doğrayabilirsiniz. Hatta doğrayın görüntü güzel olsun:) Eklenti 586207 Eklenti 586208 Eklenti 586209 Eklenti 586210 Eklenti 586211 |
1 Eklenti(ler)
Sunum için vaktim yoktu. Oğlum ( hadi anne fotoğraf çekmeyi bırak )dediği için. Ancak tabağa alabildim.
Eklenti 586212 |
''İsmi yeter bu yemeğin :D'' diyerek sayfayı açtım ama sadece ismi değil, cismi ne enfes olmuş ellerine sağlık ;)
|
Alıntı:
|
Afiyet olsun Aleydi,eminim tadı muhteşemdir.Beşamel sos hazırlamak niyeyse benim zoruma gidiyor.Bence kaşarlı daha güzel olmuştur.
|
Alıntı:
|
Marketlerde mi satılıyor?Hiç farktmemişim Aleydi.Bundan sonra daha dikkatli bakarım.Teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Tamam canım,teşekkür ederim.
|
Sn. aleydi ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Ben hep diyorum şu aldığınız mahsüllerden yaptığınız yöresel yemekleri paylaşında bizlerde beğenelim dimi ama :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024