agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebze Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/)
-   -   Karnabahar Graten (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/18378.htm)

Güler 11-12-2009 22:12

Karnabahar Graten
 
1 Eklenti(ler)
Karnabahar yemeklerine Karnabahar graten ile devam edelim mi?
Hele hele bu karnabaharı kendiniz yetiştirmişseniz tadı da daha başka oluyor.

Malzemeler:

1 adet orta boy karnabahar

beşamel sos :
50 gr tereyağ veya margarin,
50 gr un (1 kahve fincanı kadar)
1.5 su bardağı süt,
1 fincan rende kaşar peynir

daha sonrası için 3 fincan kaşar peynir,
50 gr tereyağ.

Önce çiçek çiçek ayırdığınız karnabaharları güzelce yıkayıp kaynamakta olan az tuzlu ve limonlu suda 10 dakika haşlayıp hemen çıkartın ve soğumasını bekleyin.

Daha sonra yukarıdaki tarife göre beşamel sos hazırlayın;
Yağı tencereye koyarak eritin, unu ilave edin ve biraz kavurun daha sonra sıcak haldeki sütü yavaş yavaş yedirin ve hızla çırpın. Koyuca bir sos elde edeceksiniz buna ayırdığınız 50 gr tereyağını da yedirin az miktarda tuz ve karabiber katın, bir fincan rende kaşarı da ilave edin.
Koyuca bir beşamel sos yapmış oluyorsunuz. Bu sostan bir miktarını ayırın(üzerine koymak için)

Karnabahar çiçeklerini bu sosa iyice bulayarak payrex bir kaba döşeyin. Daha sonra ayırdığınız sosu biraz daha sütle yumuşatın ve payrex döşediğiniz karnabaharların üzerine yayın.
Rendelenmiş 3 fincan kadar kaşar peynirini de üstüne serpiştirdikten sonra biraz kırmızı pul biber ekerek kızgın fırına sürün.

Peynir eriyip de üstü kızarmaya başladığında Karnabahar Grateniniz olmuştur, sıcak sıcak servis yapın.

Çiçek çiçek ayrılmış karnabaharlar haşlanacak.

Eklenti 117533

Güler 11-12-2009 22:14

1 Eklenti(ler)
Haşlanan karnabaharlar beşamel sosa bulanıp payrex kaba döşenecek ve üzerine tekrardan daha sıvı haldeki beşamel sos dökülecek.

Eklenti 117534

Güler 11-12-2009 22:16

1 Eklenti(ler)
Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilip, biraz da kırmızı pul biber eklenip kızgın fırına sürülecek.

Eklenti 117535

Güler 11-12-2009 22:18

1 Eklenti(ler)
Penirler eriyip de üstü kızarmaya başladığında Karnabahar Grateniniz hazır, AFİYET OLSUN.

Eklenti 117536

Sevgi Durul 12-12-2009 00:04

Ellerinize sağlık. Çok nefis olmalı, en kısa zamanda denemem gerekiyor.

backyard 11-03-2010 15:43

ben televizyonda gördüğüm bir tarifi uyguladım karnabahar gratene
(bu arada graten her yemeğe uygulanabilir bir pişirme yöntemiymiş
Bakınız Bir pişirme yöntemi: Graten :rolleyes:

- yaptığım beşamel sosta un ve yağ aynı ölçüdeydi (yukarıdaki tarifteki gibi)
- sosun içine kaşar peyniri ve jambon ekledim (jambonları ince/ ince doğradım)
- tüm sosu haşlanmış karnabaharın üstüne döküp, en üstüne blendırdan geçirdiğim etimekleri serptim ve fırına verdim

ben karnabahar ile beşamel sosunun arasına yine dayanamayıp acısos döktüm azıcık acıseverlere duyurulur :o

Güler 11-03-2010 21:49

Sayın backyard, yemeğe ve mutfağa biraz meraklıyız galiba.
Sizden güzel tarifler alabileceğiz gibi görünüyor.

malina 11-03-2010 22:27

Bilgisayar başından kalkıp, mutfakta takılmaya başlamış :)

acemifüsun 11-03-2010 22:34

Ben de haşladığım karnabaharlara, ayrı yerde hazırladığım; zeytinyağ, soğan, yeşil biber, kıyma, domates salçası sosunu pişirip, ilave edip, harmanlayıp, kaşarlı beşamel sosu üstüne döküyorum, fırında pembeleştiriyorum:)

backyard 12-03-2010 07:36

;) ya ben yumurtayı bile zor kırardım
şimdi düştüğüm hallere bakın, etrafımdakiler evrim geçirdiğimi söylüyorlar
mali doğru söylüyor valla
aslında mutfakta bilgisayar olsa ne güzel olur, online bağlantı da kurabilirdim belki :rolleyes:
düşünsenize artık en sevdiğim animasyon film ratatouille
son zamanlardaki favori filmim julie ve julia (seyretmeyenler için bahsederim bir ara)
en sevdiğim tv programı home tv'nin yemek programları
kimse beni anlamıyor :(
not: evde az karnabahar kaldı, bu kıymalı tarifi de tuttum, hemen deneyim
mmmmm....

Güler 12-03-2010 08:20

Bizler bu gidişle sanal ortamda da olsa bir yemek yarışması tertipleyeceğiz gibi görünüyor...:D:D:D

Sayın backyard, inanın ben de evlendiğimde yumurta kırmasını bilmezdim. Merak işte zamanla neler öğreniyorsunuz neler.
Şimdi ben de canımın en sıkıldığı anda kendimi mutfağa atar, onu dener bunu yapar oyalanırım.
Etrafımızdakiler yemeklerimi ve sunuşumu beğenirler.

Mine Pakkaner 08-04-2011 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oznur (Mesaj 781814)
...bana Firinda kiymali karnibaharnasil yaptiniz yazarmisiniz?

Öznur Hanım tam yazacaktım baktım ki arkadaşımız vermiş tarifi. Yalnız ben haşlanmış karnıbaharı kıymalı yemeğini yapar gibi salça, karabiber,ağız tadına göre acı biber, tuz, soğan kıyma ile bir iki tıkırdatıp tepsiye öyle döküyorum. Böylece malzeme hiç baygın olmuyor. Tarifi burada;
http://www.agaclar.net/forum/showpos...27&postcount=9

Üzerine kaşar rendelemiyorum. Kızarmaya başladığı zaman, fırından çıkmasına yakın evde bayat ekmek varsa makineden iri çekip üzerine ilave ediyorum. Onlar da tıkır tıkır hoşumuza gidiyor.

mutter 16-04-2012 15:57

Gratenin her türlüsünü seviyorum ama krema, kaşar vs derken biraz kalorili oluyor maalesef. Ama tadı şahane.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024