Sebzeli güveç
5 Eklenti(ler)
Bir baş kurusoğan,
Bir patlıcan, Bir kabak, İki olgun, büyükçe domates, Bir kase kuşbaşı et, Bir-iki diş sarmısak, Bir yeşil biber, Bir kahve fincanı kadar zeytinyağı, Tuz, karabiber,kimyon, Bir yumurta sarısı. Güveç adedi kadar milföy (Güler Hanım'a verdiği fikir için ayrıca teşekkür ederim) Eklenti 100417 Önce kuşbaşını,tavada çevirdim, kendi suyunu saldı, çekti. Zeytinyağını tavaya ekledim. Soğanı, patlıcanı, sarmısağı, biberi ve kabağı hızlıca soteledim. Keşke elimin altında mantar da olsaydı, havuç ta güzel oluyor. Eklenti 100419 Kabuğunu soyup, küçük doğradığım domatesi ve baharatları ilave ettim. Eklenti 100420 Birkaç dakika hızlıca soteleyip, hemen güveçlere paylaştırdım. Eklenti 100421 Güveç kaplarını milföyle kapatıp, üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına 180 dereceye verdim. Eklenti 100422 Güveçleri ters kapayıp, yanına pilavla servis yaptım. Ezan okunmuştu, acele yemem gerekiyordu, net olmamış fotolar, kusura bakmayın. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024