agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebze Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/)
-   -   Cevizli Taze Fasulye (Malahto) (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/11536.htm)

Sonja Varol 23-03-2008 13:19

Cevizli Taze Fasulye (Malahto)
 
Cevizli Taze Fasulye (Malahto)

Malahtoluk taze fasulyeler henüz cikmadi. Dahasi bizde ekilmesi icin daha 5-6 hafta var. Taze fasulyeler kilciksiz ve biraz da icleri taneli olmali. Her ne kadar Karadeniz yöresinde biliniyorsa da Gürcü Mutfagindandir. Misir ekmegi ile yenmesi tavsiye edilir...

MALAHTO

MALZEMELER:
1 veya 1.5 kg boncuk fasulye
1 su bardagi ceviz ici
Yarim demet kindzi (taze kisnis otu)
Yarim demet sasprami (taze **** kuru feslegen)
2-3 dal pirasa yapragi
2-3 dal maydanoz
2-3 adet sivri biber
Yarim bardak süt ve varsa 2 corba kasigi süt kremasi


YAPILISI:
Ayiklanan boncuk fasulyeler tencereye koyulur.Tencereye fasulyeleri asmiyacak sekilde su eklenir ve fasulyeler haslanir.
Fasulyelerin pismesine yakin tencereye yarim bardak süt eklenir. Fasulyeler piserken, tahta genis bir havana koyulan ceviz,kisnis,feslegen,pirasa,maydanoz ve sivri biberler hep birlikte
iyice dövülür.Bu malzeme harci ne kadar iyi dövülür ve ince olursa,
Malahto o kadar lezzetli olacaktir.Ocaktan alinmaya yakin pisen fasulyeye bu malzeme harci eklenir ve bir tasim kaynatildiktan sonra ocaktan alinir. Servise hazir olan Malahto nun Cadi yani misir ekmegi ile yenmesi tavsiye edilir.
Bu yemegin özelligi hem sicak hem de soguk olarak yenilebilmesidir.

Afiyet olsun...


Selahattin Yılmaz 24-03-2008 21:06

Sevgili Sonja Varol, bu yemeklerin resimlerini uygun görürseniz siz ekleyin. Foruma linki değil tarifin kendisi yakışır haksız mıyım?

malina 09-04-2008 11:43

Sonja Varol'un yazdığı tariflerle ilgili bir karışıklık oldu.
Biliyorsunuz burada kendi denediğimiz tarifleri yapıyoruz. Bu bölüm açıklamasında, internetteki tariflerin kopyalanıp yapıştırılmaması konusunda uyarı var.

Buradaki tariflerin altında
Kaynak: Gürcü Tarihi Kültürü Yemekleri
bağlantısını görünce, yemek tariflerini okumaya kapattım. Sonra aramızda yazışma oldu. Ama ben olayın ne olduğunu çok daha karmaşık bir yolla öğrenmek zorunda kaldım.

Sonja, verdiği adresteki tarifi de kendisinin yazdığını bana söylemedi.
Arkadaşlar el insaf; bunu ben mi araştırıp bulmalıyım? Ayrıca biliyorsunuz yazılarda olur olmaz reklamı yasaklasak da, bu forumda reklam satış amaçlı bir bölüm var. Bilgilendirme amaçlı site adreslerini engellemek aklımızdan geçmiyor.

Ama zaten kendine ait bir tarifi, başka siteden kopyalamayınız uyarısı varken, kaynak gösterip yazmak neden? :)

Gürcü Tarihi Kültürü Yemekleri'ni duyurmak istiyorsan onu ayrıca yazarsın... Çünkü bunu ben anlamadıysam, diğer üyeler de anlamaz. Başka arkadaşlar da, tarif altına, kaynak yazarak, başka yerlerden tarif kopyalamaya başlarlar...

Neyse, sözün kısası, altındaki kaynak adresini silip, tarifleri tekrar açtım. Kendi payıma düşen yanlış için özür diliyorum.

Sonja Varol 10-04-2008 00:12

Yalnis hesap Bagdat´tan dönermis, demiyelim de, ufak, yalnis anlamalardan kaynaklanan hatalar düzeltilmistir. Malina´ya tesekkür ediyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024