05-09-2011, 21:29 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
|
domates çılbırı
Sevgili Uzaylı siz yöresel yemeklere meraklı olduğunuz için bu yemeği sizin için görüntüledim. Bugün domates sosu yapmak için bir kasa domatesi rendelemeye başladım. Ablam biraz domates doğra bugün çılbır pişireyim dedi ve rendeyi bıraktım domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğradım. Bu arada ablam soğanı doğradı bol sarmısak soydu soğanlar pembeleşinceye kadar yağda çevrildi domatsler ilave edildi sarmısaklar ilave edildi. Tahmini bir su bardağı ince bulgur içine ilave edildi pişmeye bırakıldı.Maydanoz da doğrayabilirsiniz. Domatesler suluysa fazla su konulmaz susuz etli domates ise su ilave edilir. Biz soğanı kavururken bir kaşık acı biber salçası koyuyoruz. Çünkü acılısını seviyoruz. Bulgurlar pişince yemek pişmiş demektir. Afiyet olsun.... |
05-09-2011, 21:40 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 194
|
Ama Fatma hanım bu kadar marifetli olunmaz ki, harikasınız. |
|
|