13-08-2012, 12:09 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
|
Bir ahbabımız Adanalı baklayı farklı yaptı. Bildiğiniz kuru fasulye gibi yaptı acılı macılı süper olmuş. Zeytinyağlısını yiyemiyenler birde öyle denesin kuşbaşı etlide olur sadede. Annemde çok güzel fava yapar aslında kurusundan. Soğanla Haşlayıp ezip yaptığı bir yemek dereotu ile servis oluyor 10 tabak yerim zeytinyağlı oluyor. Artı üzerine abartılacak kadar dereotu daha koyar öyle yerim. Varmı dereotu gibisi mis. Kimbilir nelere şifa. Hangi otçula(Mesela tavşan, guinea pig), kuşa (Kanarya muhabbet vs) uzatsam önce dereotuna gidiyor desem yalan olmaz demek ki ne kadar faydalı bayılıyorlar hayvanlar bile. |
23-12-2012, 00:58 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
|
Biz baklayı mısır unuyla kavurup yağ döküp kızartırız.Çok güzel oluyor. |
|
|