agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler
  • 8 Gönderen Serpent
  • 3 Gönderen Serpent

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-10-2012, 10:50   #1
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Turk’s Turban (Türk Fesi) Kabağı Yemeği

Kendi yetiştirdiğim Turk’s Turban kabaklarından birininin yemeğini yaptım. Kabağın çapı 25 cm.

Tarifi Internetten aldım.

Kabağın bombe kısmını kesiniz ve hem kabağın, hem de bombe kısmının içindeki çekirdekleri ve gevşek kısımları bir kaşık yardımıyla kazıyarak çıkarınız. Kabağın kendi etli kısmını kazımayacaksınız.

Kabağın ve bombesinin dışına bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürünüz ve bombesini de kapatıp alüminyum folyoya sararak önceden 190 dereceye ısıttığınız fırında bir saat pişiriniz. Kabağın körpeliğine göre bu süre biraz daha uzun veya kısa olabilir.

Bir baş iri soğanı az bir zeytinyağında sote ediniz ve üzerine fındık büyüklüğünde doğranmış 100 gram kadar kurumuş ekmek kabuğu katarak bir iki dakika daha sote ediniz.

Fırından aldığınız kabağın ve bombesinin içinin etli kısımlarını bir kaşık yardımıyla kabuğu zedelemeyecek kadar kazıyınız ve soğan ve ekmek kabuğuna ilave ederek bir kaç dakika da bu şekilde sote ediniz. Hepsinin üstüne 200 gram krema ilave ediniz ve kısık ateşte 1-2 dakika iyice karıştırınız. İnternetteki tarifte olmamakla beraber ben bir su bardağı dolusu mısır gevreği ilave ettim ve onu da karıştırdım. Bu karışıma ağız tadınıza göre tuz ve karabiber ilave edebilirsiniz.

Hazırladığınız bu karışımı kabağa doldurunuz. Bombe kısmını atabilirsiniz. Kabağın üstüne 100 gram kaşar rendeleyiniz ve bu defa alüninyum folyo olmadan 190 derece sıcaklığındaki fırında 15 dakika daha pişiriniz.

Afiyet olsun.

Ben ve eşim beğenerek yedik.

Name:  IMG-20121008-00367.jpg
Views: 1762
Size:  47.2 KB

Name:  IMG-20121008-00368.jpg
Views: 1603
Size:  37.7 KB

Name:  IMG-20121008-00369.jpg
Views: 1592
Size:  41.0 KB

Name:  IMG-20121008-00370.jpg
Views: 1560
Size:  40.9 KB

Name:  IMG-20121008-00372.jpg
Views: 1561
Size:  35.5 KB

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2012, 13:16   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-09-2012
Şehir: Sofya
Mesajlar: 6
Tadı neye benziyor ? Daha çok balkabağına mı ? Bildiğimiz dolmalık kabağa mı?

KircaAli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2012, 13:27   #3
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
İkisine de benzemiyor desem yeridir.

Bugüne kadar bal kabağını hep tatlı olarak yediğim için bal kabağına benzemiyor. Eğer bal kabağını yemek yaparak yemiş olsam belki de benziyor diyecektim. Dolmalık normal kabaktan daha dolgun bir tadı var. İngilizce sitelerde "nutty" bir tattan bahsediliyor. Yani fıstığa benzer bir tat. Tabii ki bir fıstık tadı almıyorsunuz ama andırıyor diyebilirsiniz.

Ben beğenmediğim şeyleri kendim yapsam bile beğenmedim diyebilen biriyim. Ancak bu kabağa bayıldım dememekle beraber, beğendiğimi söyleyeceğim. En azından benim zevklerime uygun.

Asiye, Kültigin ve KircaAli beğendi.
Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024