09-03-2009, 22:20 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Terbiyeli Rezene
Avm'lerdeki tombullardan olmasa da bahçemde bir kök rezeneden yemek yaptım paylaşayım dedim. Bahçeden topladım, yıkadım, parmak kadar doğradım. Bolca kurusoğanı kavurdum, rezeneleri ilave ederek kavurmaya devam ettim. Küp küp doğradığım bir patatesi ilave ettim. Önceden pişirdiğim kuşbaşı etleri ekledim, sevmezseniz koymayabilirsiniz tabii. |
09-03-2009, 22:28 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Biraz sıcak su ilavesiyle azıcık pişirip, terbiyesine geçtim. Küçük bir kase yoğurda 1 yemek kaşığı un, yarım limon ekleyerek karıştırdım. Kaynayan yemeğin suyundan bir kepçe alıp terbiyeye koydum. Terbiyenin kesilmemesi için azar azar yemeğe ilave ettim. Bir taşım daha kaynatıp, servis ettim. |
19-05-2011, 09:24 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
|
çok güzel görüntülemişsiniz. İzmir de arap saçı denen doğal rezene etli pişiyor ama çok geç pişer düdüklüde yine yumurta kırılabilir. Biz tadılabilir. oda. Unutmamak gerek yeşiller demir ve klorofil den yana zengin, beyazlar kalsıum açısından. Ancak topraktaki her minerale ihtiyacımız var. |
|
|