05-12-2008, 09:12 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
|
Otluk tavası (Trabzon)
Aslında her türlü yeşillik kullanılabilir. Pazı, taze soğan, ıspanak, marul, taze nane, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler bir güzel doğranır. Elle biraz ezilip, üzerine 1 yumurta kırılır ve mısır unu serpilir. Tuzu da konup yine elle karıştırılır. Unu çok olmamalı sadece malzemenin suyunu alacak ve birbirine tutturacak kadar olması gerekir. Sonra çok az sıvı yağ konulup kızdırılan teflon tavaya 2 parmak kalınlığında elle bastıra bastıra yayılır. Tava sallana sallana bir yüzü pişirilir. Kapak ya da tabak yardımıyla ters çevrilip diğer tarafıda kızartıldıktan sonra baklava dilimi gibi dilimlenir. Sıcak ya da soğuk bir güzel yenir. Burada hanımlar günlerde de yaparlar bunu. |
05-12-2008, 09:48 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili susam, bu tarifinizi ben de çok sık yaparım. Tek farkı, içerisine marul koymamam. Eğer elimin altında mantar varsa, mantar dilimleri de ilave ediyorum. İşten eve gittiğimde, canım sebze yemeği istiyorsa, şayet beklemeye de sabrım yoksa, hemen bunu yapıyorum. |
05-12-2008, 10:03 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
|
Gerçekten çok lezzetli oluyor değil mi? Mantarlı hiç denemedim. En kısa zamanda deneyeceğim. Ayyyy... Canım mı çekti ne ? |
|
|