Pişirmeden önce, kaz tüyü nasıl temizlenir?
Kazların tüyünü temizlemek için sıcak sudan başka daha kolay ve pratik bir yöntem varmıdır acaba?
|
Yemek için kesilmiş kazın tüyleri (yolunması) temizlenmesinden mi,
yoksa; yastık ya da yorgan içine doldurulmuş kaz tüylerinin (yıkanması) temizlenmesinden mi söz ediyorsunuz? |
Alıntı:
İlginize teşekkürler. |
Duyumlarıma göre sıcak suyla seri şekilde tüyler yolunabiliyor.
Çocukluğumda pazardan canlı alınıp, hemen orada kesilen horoz ya da tavuklar vücut sıcaklıkları henüz gitmeden sıcak suya gerek kalmayarak temizlenirdi. Ama kazlara da bu yol izlenebilir mi, bilenler cevaplasın derim. Ya da kümes hayvanları konu başlığı içinde kaz yetiştiricileri sizi bilgilendirebilir. O sayfalarda arama yaparsanız ya da konunun oraya taşınmasını yönetimden isteyebilirsiniz. |
sıcak suyun içine kesilmiş kaz vb. kümes hayvanı daldırılır, tüyler iyice ıslanınca çıkartılarak rahatlıkla tüyler yolunur(merak etmeyin kazımız sıcak suda o zaman diliminde haşlanmaz). Tüyler temizlendikten sonra elle alınması mümkün olmayan çok ince tüyler vardır, onlarıda ocağın üzerinde ütüleyerek temizliyoruz (zağten çıtır çıtır hemencecik yanıveriyorlar).
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024