05-11-2019, 23:30 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 56
|
Alüminyum zararları
alüminyum zararları bunu internetten bulduğum bir yazı ile ekleyip peşine görüşlerimi eklicem. Hem yemek pişirmek hem de buzdolabında yemek saklamak için her gün kullanılan alüminyum folyo ve kaplar hakkında müthiş iddia… İnsan vücuduna zararları konusunda yapılan son araştırmalardan haberiniz var mı? Gerek yemek pişirmek gerek buzdolabında yemek saklamak için her gün alüminyum folyo ve kapları kullanılıyor. Peki alüminyumun insan vücuduna zararları konusunda yapılan son araştırmalardan haberiniz var mı? Bu kez beni bu konuda yazmaya iten buradan Amerika’dan değil Türkiye’den gelen bir araştırma oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç .Dr. Sadettin Turhan yaptığı bir araştırma sonucunda alüminyum kaplarda pişirilen ve saklanan yemeklerin sağlık açısından zararları bir kez daha gözler önüne serilmişti... Yeni araştırmalar özellikle yüksek ısıya ve beklemeye maruz bırakılan alüminyum folyodaki alüminyum maddesinin yiyeceklere geçtiğini gösteriyor. Alüminyumun insan vücuduna başta kemik hastalıkları olmak üzere çok sayıda zararı olduğu belirtiliyor. Bu zararlardan bazıları anemi, kemik erimesi, zeka geriliği ve kanser. Alzheimer hastalarının beyin dokusunda görülen yüksek miktardaki alüminyum uzmanların Alzheimer ve alüminyum arasında bir bağlantı olabileceğini düşünmesine yol açıyor. Ayrıca artan alüminyum miktarı vücudumuz için çok gerekli olan kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum gibi minerallerin emilimini de azaltıyor. Alzheimer hastalarının beyin dokusunda bulunan yüksek miktarda alüminyum, araştırmacıların Alzheimer ile alüminyum kullanımı arasında bir bağlantı olduğunu düşünmesine yol açıyor. Bu nedenle alüminyum kaplarda hazırlanan yemeklerin, tüketenlerde başta Alzheimer hastalığı olmak üzere anemi, kemik erimesi, zeka geriliği, hatta kansere bile neden olabileceği araştırmalar sonucu tespit edilmiş durumda. Alüminyumun sürekli alımıyla beyin hücrelerinde meydana gelen birikim Alzheimer’a ek olarak başka ciddi beyin rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Peki ne yapacağız? Alüminyum folyo gibi hayatımızı kolaylaştıran bir üründen hiç mi faydalanmamalıyız? Uzmanlar bu konuda alınabilecek önlemler olduğunu söylüyor... Folyo kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? -Alüminyum folyoyu, asitli (yoğurt, limon sıkılmış et ve ürünleri gibi), yüksek sıcaklıkta pişirilen ve uzun süre dondurarak muhafaza edilen gıdalarda kullanmayın. - Alüminyum kaplar yerine paslanmaz çelik kaplar, folyo yerine de yağlı kağıt ambalajları tercih edin. -Folyoya ısıtma işlemi uygulamayın. - Balık, et gibi yiyecekleri alüminyum folyoya sarıp fırında pişirmeyin. Çünkü yüksek ısı ve yiyeceklerin pişirilmesi esnasında çıkan kimyasal içerikli buhar, alüminyum folyo ile reaksiyona girebiliyor. - Alüminyum folyoya sarılıp saklanacak gıdalar, çok tuzlu, ıslak ya da limonlu olmamalı. Alimünyumu aldığımız kaynaklar: Alüminyum mutfak kapları, alüminyum folyolar. Hedef organlar: Kemikler, beyin, böbrekler ve mide. Zehirlenme belirtileri: Bunama, gastroenterit, böbrek hasar, karaciğer fonksiyon bozukluğu, iştah kaybı, denge kaybı, adale ağrısı, psikoz, nefes darlığı, bünyede zayıflık. Son dönemde yapılan araştırmalar alüminyumun Alzheimer, Parkinson, bunama, hareketlerde koordinasyon kaybı, kelimeleri düzgün telaffuz edememe gibi nörolojik problemlerin oluşumunda çok büyük katkısı olduğunu ortaya koyuyor. Alüminyum zehirlenmesi ve etkileri: - Kan ve beyin fonksiyon bozuklukları - Mide ve bağırsak ülseri - Gastrointestinal hastalık - Parkinson hastalığı - Cilt problemleri - Hiperaktivite - Bebeklerde zeka geriliği - Çocuklarda öğrenme bozuklukları - Karaciğer rahatsızlığı - Mide bulantısı - Kabızlık - Mide ağrısı ve gaz - Enerji eksikliği Aytül Farquharson / Posta Görüldüğü üzere alüminyum ciddi zararlı. Alzheimer, anemi, kemik erimesi, zeka geriliği, sinir sistemi tahribatı ve kanser açtığı sorunlardan sadece bazıları. Ayrıca artan alüminyum miktarı vücudumuz için çok gerekli olan kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum gibi minerallerin emilimini de azaltıyor. Evlerimizde alüminyum hiç bir şey bulundurmamalıyız. Peki ya dışarısı ? İşletmelerin %90'ı ucuz olduğu için alüminyum ürünleri tercih etmektedir. Bu sebeple dışarıda yeme alışkanlığımızı annelerimizin pişirdiği sağlıklı yiyeceklerle değiştirmeliyiz **** yanımızda yemeğimizi taşımalıyız. kutu içecekler bile alüminyum kutulardadır. bu sebeple onlardan da uzak durmamız gerekmektedir. En sağlıklı materyal ise cam çelik porselen granit gibi ürünlerdir. ayrıyetten gelişmiş ülkelerde alüminyum içeren deodorantlar bile yasaklanmıştır. evet arkadaşlar bıçak ve alüminyuma değindikten sonra sırada hormon ve gdo var. mısır soya fasülyesi gibi ürünler gdo ya çok yatkın olduğu için %90 bunlar gdo ile üretilmektedir. Yani aldığımız şeyin doğal olup olmamasına da dikkat etmeliyiz. |
|
|