agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma (http://www.agaclar.net/forum/orman-ormancilik-orman-yanginlari-agaclandirma/)
-   -   Fethiye-Çaykenarı İlköğretim Okulu Hatıra Ormanı (http://www.agaclar.net/forum/orman-ormancilik-orman-yanginlari-agaclandirma/23146.htm)

hatipali74 21-01-2011 21:08

Fethiye-Çaykenarı İlköğretim Okulu Hatıra Ormanı
 
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, Çaykenarı İlköğretim Okulu olarak bugün Hatıra Ormanı oluşturduk.Okulumuz Çevre Koruma Kulübü’nün toplum hizmeti faaliyeti olarak hayata geçirdiği “Yarınlarımızı Atmayalım, Toplayalım” projesi kapsamındaki çalışmaların 4. aşaması idi.1. aşama olarak okul içindeki sınıf ve idari bölümlere atık kağıt, pil, cam ve pet şişe kutuları yerleştirdik.2. ve 3. aşama olarak köy içinde köylülerden atık kağıt ve köy merkezinde çevre temizliği yaptık.4. aşama olarak da hatıra ormanı oluşturduk.

Bu aşamada Fethiye-Esenköy-Çırpı'da 2 dekar alana 250 adet fıstık çamı fidanı diktik.

Amacımız Çinli filozof Konfüçyüs’ün “Duydum unuttum,gördüm hatırladım,yaptım öğrendim.” dediği gibi ,”Yarınlarımızı Atmayalım,Toplayalım” projesi ile öğrencilere çevre bilincini, ağaç sevgisini yaparak ve yaşayarak öğretmek.Hem doğayı kirlenmekten biraz da olsun kurtarmak, hem de yarınlarımıza miras olarak güzel bir orman bırakmak...

seaa 25-01-2011 21:43

Bu güzel, anlamlı çalışmaya katılan herkesi kutlarım. Ağaçlandırmaya, güzel ülkeme gönül vermiş biri olarak sayıları 6000 leri bulan ağaçlarımla yeni nesil Türkiye Ormanları'nın temellerini atmış bulunuyorum. Vatan Toprağı Kutsaldır Kaderine Terk Edilemez.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024