agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Evim, Evim; Güzel Evim :) > Mutfak




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen gelin mumu

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-07-2011, 13:30   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
kırmızı domates turşusu

merhaba arkadaşlar

bu güzel ve sıcak yaz günlerinde ülkemizde yetişen lezzetli domateslerle isterseniz kışın isterseniz bu dönemde kahvaltıda, 5 çayında veya akşam yemeklerinde yiyebileceğiniz hoş bir tat.
2-3 kilo olgunlaşmış domatesi iyice yıkayın. isterseniz rendeleyin isterseniz blendırdan geçirin (blendırda kabuklar farkedilmiyor). bu işlem sonucu domates sosu elde edeceksiniz. bu sosu bir tencereye koyup domatesin çiğ tadı kaybolana kadar kendi suyuyla pişirin. ocağın altını kapatmaya 5-6 dakika kala 9-10 tane 2 cm kalınlığında doğranmış arzuya göre acı veya tatlı yeşil biberleri ilave edin. 5-6 dakika daha birlikte pişirin. ocağın altını kapattıktan sonra içerisine tuz, 1 baş rendelenmiş veya doğranmış sarmısak, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı sirke, 3-4 limonun suyunu ilave edin. damak tadınıza göre miktarları değiştirebilirsiniz. soğuduktan sonra bir kavanoza alın. istediğiniz zaman yemeklerinizin yanında yiyin.
deneyen herkese afiyet olsun.
ben bu turşuyu sadece ekmekle bile yiyordum. sanırım hafta sonu bende yapıcam.
hoşça ve sevgiyle kalın.

güldeste- beğendi.
gelin mumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2011, 14:09   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,645
Galeri: 2
Sayın gelin mumu; oldukça güzel bir turşu, tarifiniz için teşekkür ederiz.

Bu turşu çok güzel oluyor. Eşim bunu yaparken içerisne küçük süsü biberlerini koyuyor. Ondan sonra da mümkün olduğu kadar benim gözümden kaçırıyor. Başkalarına da kalsın diyor.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2011, 15:27   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 506
ben bu turşuyu süper yaparım..

tavsiyem dereotuyla aranız iyi ise içine ( domates sıcakken ) bol kıyılmış dereotu koymanızdır. biz kilolarca domatesle ve çok acılı yaparız.. dereotu çoookk yakışıyor..

çok süper bir mezedir daha beğenmeyeni görmedim..

sayın gelin mumu tarif için teşekkürler..


Düzenleyen bozo.0606 : 14-07-2011 saat 15:30 Neden: ilave
bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2011, 15:55   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
evet güzel bir lezzet
bir aydır diyetteyim ve doğum kilolarımı vermem için uzun bir süre daha diyette olacağım ama bu tarifi az yağ ile diyet haline getireceğim . inanın yazarken bile ağzım sulandı.

gelin mumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2011, 16:37   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 506
benimde kesinlikle azım sulandı , işin kötüsü şuan evde yok


Düzenleyen bozo.0606 : 14-07-2011 saat 21:21
bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2011, 16:40   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
ben çalıştığım için bu işi hafta sonuna bıraktım hem cumartesi günü bizim pazarımız var.yapacağım ilk iş pazarcı sinandan domates almak

gelin mumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2011, 16:50   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 506
benim pazarcımın adı sinan değil ama bende kafaya koydum bu hafta bende yapmalıyım..

bu ağaçlar.net insanı öldürür.. ya açlıktan ya da kıskançlıktan

bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2014