23-01-2017, 19:24 | #33 |
Moderatör
|
Yine Mutfak başlığında Pratik mutfak aletleri bölümünde kullandığımız çok faydalı aletleri paylaşmıştık, bakmışınızdır mutlaka ama yine hatırlatayım. Yeni yeni aldığım aletler var ama onları İstanbul'a getirmemişim Manyas'da kalmış. Gidince paylaşırım. |
01-02-2017, 19:21 | #38 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
|
Güler Hanım, valla hiç üşenmeden süsleyip duruyorsunuz sofranızı; elinize sağlık.. Benim merak ettiğim birşey var, sormadan edemiyeceğim; yaptığınız bu süsleri yemek ortasında mı veya yemeğin sonuna doğru mu yemeğe başlıyorsunuz..yoksa yemeden çöpe mi atıyorsunuz |
01-02-2017, 19:33 | #39 |
Moderatör
|
Ohh ya, nihayet birileri yazmaya başladı.... Sayın pria, çoğunu strechleyip derin dondurucuya koyuyorum. Örneğin bir salata yaptığımda hazır havuç gülü veya turp çiçeği ortasına koyarak süslüyorum, vaktim olursa tazesini yapıyorum tabii bu durumda o da yeniyor. Torunlar meyvelerden yaptıklarıma bayılıyorlar ve hemen yiyorlar. |
02-02-2017, 18:31 | #43 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Heyecanla bekliyoruz |
11-02-2017, 11:42 | #46 |
Moderatör
|
Bu gün gelecek olan arkadaşlarım için meyve sunum tabağımı hazırladım. Tabak muhteviyatı portakal, çilek, ananas, kivi, siyah üzüm ve pomelo. İstediğim boyutta (küçük) kavun bulamayınca pomelo kullandım. |
11-02-2017, 16:11 | #48 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Beklediğimize değdi, aştınız valla, neredeyse heykel gibiler |
25-02-2017, 21:52 | #52 |
Ağaç Dostu
|
Son 3 eseriniz usta sanatçı seviyesine adım attığınızı gösteriyor Güler hanım. Tebrikler. Kahvede bahsettiğiniz bıçak için 10 gün önce yazsaydınız, size yerinden alıp getirebilirdim. Viktorinox un H.B.O. Strasse deki mağzasına girip sizin için hoby bıçağı aradım ancak orası turistik olduğu için yoktu. O bıçak vardı. Her şey gönlümüzce olsun. |
26-02-2017, 09:49 | #55 |
Moderatör
|
Siz beğendikçe sanırım gaza geliyorum, daha iyilerini yapmaya çalışıyorum. agaclar.net doğum günlerinde meyve sunum tabaklarını Boony Flood'a sipariş veriyordum. Pazarlık yapmama rağmen 200.- 250.- TL. nin altına hiç düşmüyordu, oysa kullandıkları malzeme 4 elma 4 portakal, 10-15 tane çilek, bir ananas birkaç üzüm tanesi, 2 kivi. Toplasan maliyet 25-30 TL. Bu sene sipariş vermeyip kendim hazırlamak istiyorum, inşallah beceririm. Ozlem A'ya da o güzel kütük pastasını yapmasını rica edersek, paramız cebimizde kalır. |
26-02-2017, 17:19 | #56 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Yaparım tabii ki |
28-02-2017, 15:01 | #57 |
Moderatör
|
Gelinim Esra'nın doğum günü yaklaştı ama biz Manyas'da olacağız. Onu hem kutlamak hem de hediyesini vermek için bu akşam bir sürpriz ziyaret yapmayı düşündük. Hediyesinin yanında ona bu meyve sepetini hazırladım. Aynı zamanda agaclar.net'in doğum günü için yapacağım meyve sepeti için de ön çalışma oldu. Sanırım fena olmadı ama bunu hazırlarken nerelerde hatalarım oldu onları da tespit ettim. Bu daha ilk çalışmam. Önden ve arkadan fotoğrafladım. Maliyeti 30-35 TL arası. |
28-02-2017, 15:28 | #58 |
agaclar.net
|
Eline sağlık Güzel görünüyor |
12-03-2017, 12:16 | #59 |
Moderatör
|
Doğum günü partisine az kaldı diye bolca çalışma yapıyorum. Bu gün bu meyve sepetini yaptım, gün geçtikçe daha kolaylıklar buluyor, deneye deneye yeni şeyler öğreniyorum. Örneğin; elma ve armut gibi meyveleri dilimlediğimizde hemen kararmasın diye limonlu suya atarız ama yine de bir iki saat sonra kararma yapıyor. Bu sefer 2 yaprak jelatinden seyrek bir jöle hazırladım bayağı sulu. Dilimlediğim elma ve armutları bu suyun içine attım ve her tarafını iyice buladım. Üzerlerinde hiç jölemsi bir tabaka yok. Bu meyvelerle sepeti hazırladım, bakalım kararmadan ne kadar uzun dayanabilecek? Sizlerin bildiği başka usuller varsa lütfen paylaşın. Meyve sepetimde portakal, elma, üzüm, çilek, ananas ve kivi var. Düzenleyen Güler : 15-03-2017 saat 11:29 |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|