agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-07-2008, 00:57   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Önerdiğiniz yemek kitapları

Bir kitap önermek isterim.


Alıntı:


Mutfaklardan Taşan Öyküler
Tijen İnaltong


ijen İnaltong bu sefer karşımıza farklı bir hikâyeyle çıkmak ve her yaşamın bir öyküsü olduğunu anlatmak istedi. Kimi mutfağımızı dünyaya tanıtmış, kimi Anadolu’nun unutulmuş tariflerini derlemiş, kimi atasından gördüğü yöntemlerle üretim yapmayı sürdüren, kimi ise hiçbir zaman mutfaktan çıkamamış, alnından akan teri silip yaşamın içine dalamamış elli beş kişinin mutfak öyküsü var bu kitapta.

Kimler yok ki aralarında: Biricik oğluna duyduğu özlemi dile getiren Müjgân Şavkay, aşçıların piri Aydın Yılmaz’ı sevgiyle anan meslektaşları Emrullah Gümüştaş ve Haşim Demirtaş, tatlı diliyle Ege’nin yemek kültürünü anlatan Gökçen Adar, Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için var gücüyle çalışan Sevim Gökyıldız, koltuğunun altına pek çok karpuz sığdıran gazeteci Nedim Atilla, Karslı gravyer üreticisi İlhan Koçulu, beş nesildir zeytinyağı üreten Kürşat ailesi, İkinci Bahar dizisine ilham veren Gaziantepli kebap ustası Ali Haydar, Atatürk’e kestane şekerini sevdiren Hacı Rasim Öztat, gastronomi uzmanlarının buluşma noktası Çiya’nın kurucusu ve baş ustası Musa Dağdeviren...

Kemah’tan Bozcaada’ya, Tokat’tan Kastamonu’ya, Niğde’den Burdur’a, Antakya’dan Gölpazarı’na kimi köhnemiş kimi yıkılmış onlarca mutfak, bu mutfaklarda kullanılan araç gereçler; kilerleri dolduran sucuklar, çerezler, turşu ve reçeller, binbir emekle pişirilen birbirinden leziz yemekler, börekler, tatlılar.

Belki de sizi kendi çocukluğunuza götürecek bu lezzetler... kurt gibi acıkarak oturduğunuz yaz sofralarına, tadı damağınızda kalan tandırbaşı sohbetlerine, baklava tepsilerini gizlice temizlediğiniz bayramlara...
Sizlerle paylaşmak istediğim bir konu daha var, bir solukta okuyacağınız bu kitapta "Yemeği koklayarak yaparız." başlıklı öyküde benim ve ailemin mutfağımızdan taşan öyküyü bulacaksınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2013, 18:28   #2
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Arzu ve Ülfet Aygen tarafından yazılmış olan Beyaz Unsuz ve Şekersiz Hamur işleri kitabını hararetle tavsiye ederim. Uluslararası Gourmet ödülleri ile de başarısı tescilli ve ben de bir çok tariflerini başarı ile denedim.

Ayrıca Tijen İnaltong'un tüm kitapları harikadır. Bir de özellikle Refika Birgül ün geleneksel mutfağımızı yeniden yorumlayan tariflerini mutlaka denemek gerek düşüncesindeyim.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2013, 23:52   #3
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
bugün ne pişirsem-selime zaimoğlu

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2013, 11:26   #4
Ağaç Dostu
 
s-bilge's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2012
Şehir: ümitköy ankara
Mesajlar: 136
leman cılızoğlu eryılmaz-türk mutfağından seçme yemekler, gönül candaş-bereketli olsun, cemal türkan-aşçılık . üçü de müthiş.

s-bilge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2013, 20:21   #5
Ağaç Dostu
 
egülnur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2012
Şehir: İstanbul / Bodrum
Mesajlar: 235
Tam olarak yemek kitabı değil. Bütün yemek tarifleri tek-tek anılarla harmanlanmış.40-50 yıl önceki İstanbul un yaşam tarzı ile ilgili yaşanmışlıklar. Takuhi Tovmasyan dan '' Sofranız Şen Olsun ''. Malzemelerin temini bile ayrıntısıyla betimlenmiş. Bir masal gibi okunuyor. Özellikle hamurişleri de gayet güzel pişirilip afiyetle yeniyor

egülnur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024