![]() |
|
![]() |
#1 | ||||
Ağaç Dostu
|
Hoya australis
![]() Aile: Asclepiadaceae Anavatanı: Avustralya Cins: Hoya Tür: Australis Bitki Grubu: Sarılıcı-Tırmanıcı Yer İsteği: Kısmi gölge, nadiren güneş ışığı Su İsteği: Toprak kurudukça, düzenli Çiçeklenme Dönemi: Yaz boyunca Üretim Metodu: Çelik, daldırma ve tohum Yetiştiği Bölgeler: Tropikal bölgeler Habitat: Çok yıllık, odunsu gövdeli -Güzel kokulu çiçeklere sahip olan bir türdür. -Bitkinin parçaları yenildiği takdirde zehirlidir. -Kapalı yerde yetiştirmek için uygundur. -Bir çok farklı altcinsi vardır fakat çiçekleri genellikle aynıdır. -Çiçekler yaklaşık bir hafta dalında kalır ve çok güzel aromatik bir kokuya sahiptir. -Patlayan tohum kapsüllerinden toplanılan tohumlar, saklanmaya dayanıksızdır, ilk fırsatta ekilmelidir. Kaynak1 Kaynak2 Kaynak3 |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Australis çeliğim, suda köklenirken alttan yukarı doğru çürümeye başladı, çürüyen kısmı kesip, kalan çeliği, yarı yarıya bahçe toprağı ve torfdan hazırladığım toprak karışımına, oksijenli su ile sulayarak diktim. ![]() Pek umudum yok fakat bekleyeceğim. Düzenleyen Penelophe : 16-10-2007 saat 14:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
penelophe bende hem australis hem de ausrtralis variegeta varmış. Austarlis ne alemde bilmiyorum. Akşam eve gidince bakarım (isimlerini karıştırıyorum) ama australis variegata gayet iyi, ikinci yapraklarını çıkardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf çekip yarın yüklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet australis variegatanın fotoğrafları: İki kez yeni yaprak çıkardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Australis öylece duruyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Benimkini kaybettim.Sizlere ömür. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Suda değil toprakta köklendirme yapıldı, 8 lt lik bidonlarda sera etkisi oluşturuldu, mantara karşı koruyucu captan yapıldı. Çeliklerin geldiği zaman akşamları hava soğuktu, akşamları bidon-seralar pencere önünden alınarak gündüz-gece ısı farklılığından korundu. köklendirme kağıt bardaklarda yapıldı, bardağın dışı kurudukça sulama yapıldı ve bu bardakla şimdiki saksıya dikildi. Sebze coşturan %100 organik gübre ile iki kere gübrelendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah.Sevgili Denizakvaryumu süper.Yakında çiçek te açar bu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Şu an durduğu mekan devamlı güneş alan bir yer mi?Nasıl yerde misafir ediyorsunuz.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah valla süper. Bende benimkiler bir yaprak çıkardı diye seviniyorum! Deniz akvaryumu kullandığınız organik gübrenin markasını yazarmısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |