![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
|
Krohniana bir dönem kalp yapraklı lacunosa olarak düşünülse de ayrı tür olduğuna karar verilip Filipinlerde türü bulan kişinin adıyla isimlendirilmiş. Eskimo konusunda kısa bir araştırma yapınca kafam karıştı. Krohniana eskimo ve lacunosa eskimo diye geçen türler ayrı türler mi, bilemedim ☺ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
her ikisi ayrı tür krohniana yaprakları daha büyük ,eskimo ise yaprakları daha küçük, ve çilli yapraklar her iki türde kalp şeklinde . tüm lacunosa'lardaki gibi çiçekleri kokulu . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Eskimo pek çok kaynakta Hoya krohniana 'Eskimo' diye geçiyor. Yaprak büyuklüğü ve şekli krohniana ile aynı ancak alacalı ( Variegated) diye tanımlanıyor. http://forums.gardenweb.com/forums/l...101117636.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2014
|
Merhabalar. Çiçek sapı veren ilk mum çiçeğimin resimlerini sizlerle paylaşmak istedim. 4 yapraklı köklü fide olarak kasım ayında bir seradan almıştım. İlk 2 ay yeni yerine ve yeni saksısına alışıncaya kadar gelişimi duraksadı. 2 yaprağını düşürdü. Sonrasında 2 sürgün verdi. Sürgünler hızla gelişince bende tele sardırdım. (Acemisi olduğum ve sabır isteyen bir uğraş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Yeni Üye
|
eskimonun son durumu
eskimo coştu bir kere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Yeni Üye
|
buda boydan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2019
|
Bakımı basit olup şirin bir hoya koku olarak aşırı yoğun ve güzel bir hoya, karanfil ve süt karışımı gibi. Boyutuna bakmadan gayet yoğun kokuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|