agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Meyvelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni35Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-04-2016, 16:59   #31
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bebeto016 Mesajı Göster
konunun ortalarinda resimleri mevcut sizin bahsettiginiz bardaklara benzer şaşa şiseleriyle tuzaklar hazirladim 2 yil ilac kullanmamak icin diretip bunlari kullandim. kismen etkili oldu. zararlinin belki 10da 2 sini yoketti. fakat meyvelerimi kurtaramadi kayip yuzde 60-70.. 4 yildir bahcemde nasi armudu var her sene ustu cicek doluyor.. ustlerine bahsettiginiz bardaklara benzer aparatlardan 2 ser 3 er yerlestiriyorum. diplerinede mavi legen fakat
4 yillik 7 fidanimdan bu zamanda sadece 1 tane gecen yil meyve aldim.

ilac bence tek cozum.. bu mavi legenler bardaklar siseler boş.. her sene fazlasiyla yine cikiyorlar. bence yapilmasi gereken ben test edemedim fakat egerki ilaclamanin ertesi gunu bu bocekler zarara devam ediyorsa 2-3 gun arayla ciceklenme doneminde ilaclama yapilarak cozume ulasilabilinir. **** hic degilse meyveler kurtarilir.
Biz bir şeyi yanlış yapıyoruz gibime geliyor (en azından ben). Bayer firmasının yetkili aynen şöyle dedi "zararlı çıktıktan sonra mücadele etmeye çalışıyorsunuz, bu boşuna çabadır. Zararlı ya da hastalık çıkmadan önleme mücadelesi yapmalısınız" Ben geçen sene 5-6 leğen koymuştum, zararlı yok denecek kadar azdı. Bu sene de geçen sene gibi olacak zannederek leğenleri koymadım ve zararlılar çıktıktan sonra aklım başıma geldi. Firma yetkilisinin söylediği şey "ilacı bakla zınnı çıkmadan, tomurcuklar kabarmadan atmalısınız dedi. Ve söylediği bir şey daha yazlık yağ atmayı kesinlikle ihmal etmeyin!!!! Ben bordo bulamacı atınca her şey yoluna girecek sanıyordum. Ancak mantari hastalıkları düşünürken, zararlı böcekleri ihmal ettim. Suç bende yani.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2016, 22:42   #32
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Sonuç olarak demek ki manavdan-pazardan aldıklarımız zirai ilaç kullanmadan yetiştirilemez

Eskiden de bu böyle miydi acaba, son yıllarda bitki zararlıları arttı mı
yorumunuzun bence az miktarda dogruluk payi var cunku elazig cevresi icin soyluyorum. zararliyi gosterdigimiz bahsetigimiz ciftciler bahce sahipleri ve hatta zirai ilac satan yerler bu zararlidan bi haber konusuyorlar. biz bahcemizde boyle bir bocek gormedik diyorlar. zirai ilac satan yerler calipsonun etkisinden bahsetmiyor bu zararliya ilac tavsiye edemiyorlar. ve dolayisiyla elde ettikleri urunlerde bu ilaclamaya maruz kalmiyor.bizimkisi bolgesel bir durum. ya zararli bu bolgelerde cok az **** hic yok .. **** babama bu zararliyi agac uzerinde ilk gosterdigimde iyi ne guzel arilar gibi tozlanma yapiyor demisti -) bizim burdakilerinkide boyle bisey.. nasip zinnilar bu yorede bizim bahcede mevcut..

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2016, 09:05   #33
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2011
dün bahçedeydim 3 gun önce ağaçlarımızı calipso ile bakla zınnına karşı ilaçlama yapmıştık.. ilacın etkisinin etki süresini değerlendirmek için dün bahçeye gittigimizde bakla zınnılarının aktif oldugu gördük. elmalarda kirazlarda ve kısmen armutta tekrar ilaçlama yaptık..

ilacın bakla zınnılarına etkisi ağacı koruma süresi 1 gunluk veya 2 gunluk..

dun ilaçlamadan yaklaşık 30 dk sonra ağaç üzerinde sadece arıların aktif oldugu gördük buda ilacın arılar uzerinde etkisi olmadıgı kanımca kesinleştirdi.

buda demek oluyorki çiçeklenmeden kısa bir sure önce domruklar patlamadan ilaçlamaya başlanıp 2 gün veya en fazla 3 gün arayla düzenli periyotlarda çiçekler geçene kadar ilaçlayacagız.

aydemiraydın beğendi.
bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2016, 11:52   #34
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bebeto016 Mesajı Göster
dün bahçedeydim 3 gun önce ağaçlarımızı calipso ile bakla zınnına karşı ilaçlama yapmıştık.. ilacın etkisinin etki süresini değerlendirmek için dün bahçeye gittigimizde bakla zınnılarının aktif oldugu gördük. elmalarda kirazlarda ve kısmen armutta tekrar ilaçlama yaptık..

ilacın bakla zınnılarına etkisi ağacı koruma süresi 1 gunluk veya 2 gunluk..

dun ilaçlamadan yaklaşık 30 dk sonra ağaç üzerinde sadece arıların aktif oldugu gördük buda ilacın arılar uzerinde etkisi olmadıgı kanımca kesinleştirdi.

buda demek oluyorki çiçeklenmeden kısa bir sure önce domruklar patlamadan ilaçlamaya başlanıp 2 gün veya en fazla 3 gün arayla düzenli periyotlarda çiçekler geçene kadar ilaçlayacagız.

güzel bi deneyim olmuş.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2019, 19:52   #35
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-05-2010
Arıları avuç avuç öldüren bir ilaç,çiçeğe atmamak lazım,Çiçek’ten sonra ise benim memnun olduğum ve kullandığım ilaç,tek doz Temmuz öncesini,Temmuz’da atılan ikinci doz ayvaları elmaları ve siyah erikleri kurtarıyor.arılar görünürde ölmüyor evet;ama polen yiyen genç arılar kovan içinde ölüyor ve ölümler aylarca avuç avuç...

OSMAN45 ve chelik26 beğendi.
eczali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025