![]() |
|
![]() |
#151 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-02-2016
|
Arkadaşlar merhabalar ben Ukrayna Donetste istiridye mantarı yetiştiriyorum bir sene önçe bu işe başladım ama çok para kaybettim bu işi toprak üstünde yapmak istedim olmadı şimdi bodrum katta yapıyorum 120 metre karede havalandırma ve nemlendirme iyi ısıtmayı havalandırmadan resitanslı ısıtmayla yapıyorum ve kompostları dışarıdan alıyoruz burada samandan çok ayçekirdeği kabuğundan blok yapıyorlar bende bunları kullanıyorum ama son günlerde bloklarda ilk cıkan pinler simsiyah ama daha sonra pinler sararmaya başlayıp bozuluyorlar bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara riça ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2011
|
@sayanoram0044 Çekirdek kabuğundan başka ne karıştırdınız? Yeterince nemlenmemiş olabilir kompostunuz. Yani kompost içindeki su yetmiyor olabilir mantar suyu çektikten sonra su alamayınca ölüyor. Başka bir tahmin ise sizin düşük yapmayıp çıkan bütün ürünün büyümesini beklemiş olmanız olabilir. Çıkan ürün aşırı fazla olursa fazlalıkları koparıp almak gerekiyor bu şekilde komposta göre alınacak ürün dengelenir. Tabi bunlar verdiğiniz bilgilere dayanarak yaptığım tahminler. Sağlıklı sonuç almak istiyorsanız bölgenizdeki ziraate başvurup bilgi alın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Yeni Üye
|
teşekkürler yorumunuz için, ben kompostları kendim yapmıyorum dışarıdan 15 günlük kuluçkası yapılmış hazır alıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2017
|
merhaba arkadaşlar. istiridye mantarı miseli almak için en kaliteli firma hangisi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
@sayanoram0044 Aldığınız yere danışmanız daha doğru olur ne ürettiklerini ve ne ihtiyacı olduğunu onlar daha iyi bilirler. Size yapmanız gerekenleri de anlatacaklardır. Hazır kompost aldığınız yerin eksik yapacağını düşünmüyorum tahminim sizin çıkan bütün pinleri büyütüp mahsül almak istemeniz. Düşük yaptırmanız gerekiyor ki kaliteli ve yeterli ürün alabilesiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Yeni Üye
|
yorumlarınız için teşekkür ederim, ben bir kaç gündür deneme yapıyorum yeni kompostlar aldım ve pinler çıkana kadar nem asla vermedim havalandırmada çok az belirli zamanlarda verdim ve pinle bozulmamaya ve güzel oluşumlar başladı ben daha önçe kompostları aldığım gün nem vermeye başlıyordum ve bizim nem göstergesi 15 derece yüksek gösteriyormuş yani nem oranı 85 ise derece 70 gösteriyormuş arızalı cıktı bende buna kanarak aşırı nem vermiştim açaba bu sararmalar nemden kaynaklanabilirmi? tekrar teşekkürlerimi sunuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Yeni Üye
|
Merhabalar. Ayin 17 sinde saman ve kepek karışımı komposta ekim yaptım. Mantarlar sarmaya başladı ama yeşil küf olmuş. Yeşil küf neden oluşur bana yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
@m.fatih07 Yeşil küf steril etmeyi bilmemenizden kaynaklanıyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Yeni Üye
|
peki yeşil küf olan poşetlerde çıkan mantarlarda ne gibi problemler olur? pinler çıktı verimlilik dışında herhangi bir sıkıntı yaratır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
@m.fatih07 Bir çok sorun olur. En önemli sorun da ortama yaydığınız yeşil küf sporlarından kurtulmanız neredeyse imkansız hale gelir. Bir sonraki kompostlarınızın tamamına bulaşır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2017
|
Kültür mantarı nasıl yetiştirilir
Kültür mantarı yetişticiliği nasıl yapılır sorusuna güzel bir yanıtı da https://piyasaanketi.com/kultur-mant...tistiriciligi/ adresinde bulabilirsiniz. Ortam sıcaklığı kompost özlliği vs... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Yeni Üye
|
arkadaşlar sorumu cevaplarsanız çok makbul geçer 2 gün olacak kompost yaptım internetten bi firmadan misel sipariş ettim ve şuanda balkonda üstüne bütük bez parçalarıyla kapattım sıcaklık gündüz 19-20 gece 16-18 dereceleri değişiyo misel komposta sarım yapar mı yani gecikmemi olur kuluçka döneminde yoksa illa 23-27 dereceleri mi gerekiyo sıcaklığın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Yeni Üye
|
![]() arkadaşlar gece 13 derecelere kadar düşüyor galiba benim termometre biraz fazla ölçüyo gibi bugün 3. gün biraz sarma var gibi ankarada hava sıcaklıkları giderek düşüyo 9 dereceleri görecek geceleriyse 1-2 derce olacak balkon kapalı olduğu için sıcaklık tahmini 11 12 derece olur diye düşünüyorum geceleri deneyimli abilerim ablalarım kardeşlerim misel salınımı yavaşlar mı yoksa tamamen miseller ölür mü ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2018
|
Merhaba ,Kullanmak için yaptıgım 7,5 kw lık elektrikli otoklav ve dış ortamdan bagımsız mantar spor aşılama kabinini satıyorum.Resimleri isteyen kişilere gönderecegim.05444094328. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Evimin bodrum katında deneme yapmak istiyorum. Çıkacak koku beni endişelendiriyor. Koku oluyor mu acaba? Sorduğum mantar cinsinin bilimsel adı “Agaricus bisporus” ![]() Kavak mantarından yayılan kokuyu beğenmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
ben ziyan olmasın diye 5 litrelik mantar miseli aldım naylon torbada 2 hafta oldu suyun altında tutup nemlenmesini sağlıyorum başka ne yapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2019
|
Mantar yetiştirmek için klima satışlarımız devam etmektedir Ayni zamanda merkezi sistem isitma ve sogutma yapabilen isi pompalarimizda mevcuttur her turlu iklimde mantar yetistirebilirsiniz. Dusuk enerji tuketimi yuksek kapasiteli sıfır veya ikinci el cihazlarimiz hakkinda bilgi almak için telefon numaramiz 05359267193 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Konuyla alakam yok ama bunu paylaşmak istedim ![]() 1 kilo aldım.” Haftaya gelmezsem bil ki senin mantarlar yüzünden ölmüşümdür “ dedim. Kahkaha pazarda da atılıyormuş. ![]() Bilmiyordum, toplanmazsa böyle olurmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2019
|
Kültür mantarının saplarını komposta gömersem tekrar çıkar mı? Bir ara youtube da görmüştüm ama bulamadım şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2019
|
Bugün bir tane bulduk . Yanında da küçük daha yeni çıkan vardı.(aynı sapta) Büyüğün sapını ve küçüğü komposta gömdüm.Bakalım ne olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2020
|
İstiridye Mantar çadırı için benden toprak koruma projesi ve yapı ruhsatı (zemin etüdü ile) gibi şeyler istendi. Bir yanlış anlama/anlatma olabilir mi? Arazisinde İstiridye mantarı çadırı kurmuş olan ya da bilgisi olan biri bilgilerini/tecrübesini paylaşabilir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2020
|
Mantar Yetiştirme kursu
Merhaba MANTAR YETİŞTİRME kursu için istanbul ümranıye halk eğitim merkezinde sınıf tamamlamaya çalışıyoruz eger 12 kişiye ulaşırsak ücresiz eğitim göreceğiz katılmak isteyenler bu numaradan bana ulaşabilir 0552 387 34 77 Kadıkoy ve üsküdarda bu kurs mevcut değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2020
|
Merhaba MANTAR YETİŞTİRME kursu için istanbul ümranıye halk eğitim merkezinde sınıf tamamlamaya çalışıyoruz eger 12 kişiye ulaşırsak ücresiz eğitim göreceğiz katılmak isteyenler bu numaradan bana ulaşabilir 0552 387 34 77 Kadıkoy ve üsküdarda bu kurs mevcut değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2020
|
![]() Gürgen mantarını bilen varmı ve Evde kendimizde üretebilirmiyiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |