agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-04-2013, 12:41   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-04-2013
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2
Yaralı Alman Çoban Köpeği

Arkadaşlar sokağa terkedilmiş dişi bir alman çoban köpeğini, yaklaşık 2 aydır dikkatle takip ediyorum. Memelerinde süt olduğu belli ancak yavrularını bilen yok. Tahminimce yavru alındıktan sonra terk edildi. Haftasonu dayanamayıp sahiplendim, bana da çok alıştı. Evim bahçeli olduğundan, kapının önünde benim çıkmamı bekliyor. Belki terk edip gider diye düşündüm, ancak aşırı sahiplendi.

Sıkıntı ise; sanıyorum ki pireli. Pire tasması almayı düşünüyorum, ayrıca uzun zamandır yıkanmadığı belli, bu nedenle bir defaya mahsus yıkamak da icap eder. Şampuan olarak pire şampuanı mı kullanmalıyım, pire tasmasını da sürekli kullanmam gerekir mi? Sol kulağının arkasında yara oluşmuş, kendini kaşırken yaptığı belli, çünkü ara ara kanatıyor. Ön bacaklarının eklem yerleri de tahriş olmuş, eğer kaşıntısına tam anlamıyla çözüm bulamazsam birkaç gün içinde yara oluşacak. Çok fazla kaşınıyor. Tüylerinde normal tüy değişimi dökülmesi var. Zaten uzun tüylü cins olduğundan mesvim değişikliği nedeniyle dökülme biraz fazla. Tüyleri için yıkama ve tarama haricinde bir gıda takviyesi yapmamı önerir misiniz? Yaşı biraz fazla anladığım kadarıyla ancak önceden bazı temel eğitimleri aldığı belli fakat uygulama olmadığından unutmuş. Memelerinde hala süt var, zaman zaman akıyor. Yavrusu vardır diye sahiplenmemiştim, emzirmeye gidiyordur diye düşündüm, ancak yavrularını çoktan almışlar. Memeleri için birşey yapmalı mıyım? Pire vardır diye düşünüyorum muhakkak, gerçi bize musallat olmadı henüz Pire tasması veya şampuanını bir defa kullanmak kesin çözüm olur mu? Ayrıca şampuan yaraya zarar verebilir diye tereddüt içindeyim. Baticonla pansumana başladım bugün itibariyle, yaranın iyileşmesini bekleyip öyle yıkayayım diyorum ancak sürekli kaşınıp, yarayı genişletiyor. Ayrıca net bir cevabı olacak arkadaşlar; Alman çoban köpeği ara vermeden ne kadar (normal tempoda) koşabilir normalde?

Bir de sizce kaç öğün beslemeliyim. Şu an mesleğimden ötürü sabah çıkıp akşam dönüyorum. Mamasını bırakıyorum o istedikçe yiyor, madem sahiplendik bunu da düzene koyalım. Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.


Düzenleyen Fairmen : 29-04-2013 saat 12:46 Neden: Soru ekini eklemediğimden dolayı
Fairmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2013, 13:29   #2
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Öncelikle o köpeği sahiplenmekle çok insani bir davranışta bulunmuşsunuz. Size buradan teşekkür ederiyorum.
Mümkünse bir fotoğrafını görmekte fayda var buradan yazmakla yanlış yönlendirme olabilir. Fakat deri enfeksiyonu varsa bence hemen yıkamayın şampuan deriye daha da zarar verebilir. Uyuza yakalanmış ta olabilir. Deride renk değişimi var mıdır? Bazen kulak arkasında kene varsa o da onu rahatsız edebilir.
Yetişkin köpeklerin günde bir öğün beslenmesi yeterlidir. Ama sizin köpeğinizin özel bir durumu var. Bence en güzeli bir veterinerden yardım istemek ya da bildiğim kadarıyla belediyeler de bu konuda yardımcı olabilir (eskiden vardı)
Bir fotoğraf paylaşırsanız daha net cevaplar verilebilir. Umarım en kısa zamanda iyileşir. İyileştiğinde size çok daha fazla bağlanıp sahip çıkacağından emin olabilirsiniz.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024