agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   yatak limonunu dondurduktan sonra kullanabilir miyim? (http://www.agaclar.net/forum/kiler/7588.htm)

mistik 12-02-2008 19:10

yatak limonunu dondurduktan sonra kullanabilir miyim?
 
Herkese selamlar,
"Yediveren" cinsi limon ağacımın bu yıl epeyce ürünü var.Dalından düşen bu "çok fazla" limonları parça veya bütün halinde şoklayabilir, yaz mevsiminde taze limon olarak kullanabilir miyim?
Bilgisi olan varsa sevinirim.
A.b.barış

berduray 12-02-2008 21:32

limon
 
Evet, benim bir arkadaşım da öyle yapıyor, deepfreezden çıkarıp kullanıyor, ama donma ve çözülme sonucu vitamin değerini korur mu?

Bilemiyorum...

Malum taze meyva ve sebzelerdeki vitaminler çok hassas. Sıktığınız portakal suyu bile durdukça 15-20 dakika içinde vitamin özelliğini kaybediyor.

Ekşi olsun yeter derseniz kullanabilirsiniz, limonata iyi fikir gibi duruyor, ne dersiniz?:eek:

Amatör İstanbul 13-02-2008 02:03

Limon sıkılıp buz kalıplarında dondurulur ise ne olur?
Olurmu?

imperfect 03-04-2008 14:35

Burada limonun suyu çıkarılıp buz kalıplarına doldurarak donduruluyor. Ve lazım olduğunda küçük küp şeklindeki limon suyunu salatalara veya yemeklere kullanılabiliyor. Çok pratik bir yöntem. Büyük ihtimalle vitamin kaybı oluyordur. Ama tadı yine de güzel ve ekşi oluyor.

gtatas 03-08-2009 17:56

Küçük pet şişelerde dondurulup kullanılmaya uygundur.

Delimus 03-08-2009 18:06

Size tavsiyem buz torbaları var, onlara limonsuyu doldurup dondurun gerektiğinde ufak buz kalıbı olarak kullanabilirsiniz teyzem öyle yapar.

hira 06-03-2014 00:10

Geçen gün bi programda Prof. Dr. Canan Karatay, limonu yıkayıp bütün bi şekilde dondurarak, yemeklerde ve içeceklerde kullanabilirsiniz demişti. Bir profesör bunu söylüyorsa vitamin değerini yitirmiyordur bence.

Seabert74 06-03-2014 08:08

Ben de limonu sıkıp buz kabında donduruyorum. Hatta içlerine biraz da limon kabuğu rendesi ekliyorum dondururken.. Minik buz küplerini salata vs kullanmak çok kolay oluyor.
Hem yarım limon saklama derdiniz olmuyor, hem de evde limon kalmamış sıkıntısı..
Üstelik kullanımı pratik ve temiz..

pulibet 07-03-2014 00:07

Ben de şöyle yapıyorum. Limonları yıkayıp kuruluyorum. İki başından sulu kısmı görünene kadar kesiyorum. Ve deepfrezze atıyorum. Kullanacağımda çıkarıp çözdürmeden çok ince bir rendeyle (mesela ben peynir rendesi aldım) salatamın veya her ne ise onun üstüne rendeliyorum.
Böylece limonun her yerinden faydalanmış oluyorum.

hira 07-03-2014 00:18

Canan Karatay'da aynen anlattığınız gibi kullanılmasını gerektigini söyledi :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024