zeytinyağı ve kokulu bitkiler
arkadaşlar,
zeytinyağını salatalarda kullanıyoruz peki hiç bitki ile demlenmiş bir zeytinyağı kullandınız mı salatanızda? çok farklı ve hoş bir tada sahip oluyor. nasıl yapıldığına gelince; bir litre zeytinyağının içerisine kekik,biberiye,fesleğen, nane gibi ıtırlı bitkilerden birisinden taze,yıkanmış ve suyu alınmış olarak bir kaç dal koyuyorsunuz. en az bir buçuk ay demlenmesini bekliyorsunuz. sonra normal zeytinyağını nasıl kullanıyorsanız, demlenmiş zeytinyağını da aynı şekilde kullanmaya başlıyorsunuz. her bitki ile farklı bir tat yaşanıyor. ben yaptığım kızartmalarda bile kullanıyorum. zeytinyağında bambaşka bir tat ;) |
Sevgili pimpirim aramıza hoşgeldiniz :) Böyle güzel bir tarifi bizim ile paylaştığınız için de teşekkür ederiz.
|
acılı zeytinyağı
Ben de zaman zaman biberiye ,kekik atarım yağ şişemin içine.Salatalara ayrı bir aroma katıyor.
Tavsiyem ; kurutulmuş acı biberi de deneyin derim |
Yağın lezzeti tadı başkalaşıyor mu?
Alıntı:
Eski ve aromasını/nefasetini kaybetmiş yağlar bu şekilde değerlendirilir diye düşünüyorum. Yoksa taze yeni mahsül yağa bu şekilde kıyamam. |
Damak zevkiyle alakalı tabi, ben sevdiğim için koyuyorum.
|
arzu eder iseniz kendinden hafif acılı sızma zeytinyağı gönderebilirim.damakta aromayı hissedersiniz ama genizde yakma olmaz.
|
Teklifinizi biraz açar mısınız?
|
Kargo ücreti size ait olmak üzere bir litre zeytinyağını üçretsiz yollamak istedim.Senelerdir böyle bir aroma yakalamamıştık.Sizde acı ile terbiye ediyormuşsunuz,denemenizi istedim sadece.Tabiiki arzu eder iseniz.Hoşçakalın.
|
gercekten aromalı zeytın yagı harıka oluyor
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024