Alıç Sirkesi
4 Eklenti(ler)
Bir çok yerde sirke yapımı hakkında tarifler öneriler mevcut , çok fazla araştırınca insanın kafası karışıyor.
Benimde bir kaç defa yanlış yaptığım oldu, ilk denemem. Sirke oluşumunu hızlandırmak için ekmek , sirke ( doğal olacak ) pekmez , bal , şeker v.s derken bir çok yöntemle hazırlanmış sirkeler görüyoruz. Sizce en doğru su hangisi ? :rolleyes: Yaylalardan topladığımız alıçları bir güzel yıkanıp bıçak ile kesi atılarak 10 lt lik kavanozun yarısına kadar doldurduk, üzerine klorsuz su ve 2 3 çorba kaşığı bal ekleyip tülbent tarzı bir bezle üzeri kapatılarak yaptığım alıç sirkesinin aşamalarını burada paylaşmayı düşünüyorum. Sizlerinde bilgileri ve tavsiyeleri doğrultusunda doğru sonuca ulaşabilecek miyiz. Hep birlikte görelim :cool: Eklenti 660260 Eklenti 660256 Eklenti 660258 Eklenti 660259 |
Süzülen Sirkemiz
1 Eklenti(ler)
15 günlük bir süre sonunda tüm alıçlar dibe çöktü 1 2 gün daha bekleyip alıçlar süzüldü ve sirkemiz dinlenmeye bırakılıyor. ;)
Eklenti 660543 Karanlık bir odada kıpırdatmadan sirke anasının oluşmasını bekleyeceğiz. Kavanozun kapağını kapatsak olur mu sizce ? :rolleyes: |
sirke yapmak için sadece sirke anası ilavesi yeterli.
meyveler dibe çökünce süzmenize gerek yok . karıştırmayı bırakın ve sirke anasının oluşup çökmesini bekleyin. sirke anası çöktükten sonra hiç süzmeye uğraşmayın şarap-bira aktarma aparatı ile şişelere aktarın. kalan tortu ve artıklarıda bahçe toprağına gömün. yaptığınız sirkeden beğendiğiniz tentürleri de yapabilirsiniz. örneğin zencefilli sirke, gazoz tadında oluyor. |
Alıntı:
|
Resul bey, ben sürekli sirke yapıyorum. spediel firmasının tanklarında sirke yapıyorum.
Ferda hanımın tariflerini kullanıyorum. tüm fermente ürünlerin tarifini bu linkte bulabilirsiniz. Fermente Mutfağım: Doğal fermente sirkeler |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sirke yapım aşamasında nane maydanoz vb malzemeler katabilir miyiz? |
Alıntı:
sirke olduktan sonra sifonlayıp dinlendirme kabına alıyorum o sırada zencefil , tarçın veya diğerlerini katıyorum. yaklaşık 1 ay sonra şişelere sifonluyorum. |
yaklaşık 3 hafta sirke karıştırılır ve meyveler dibe çöker fakat bazıları çökmez. işte bu çökmeyen meyveleri hijyen kaşıkla alıp atın çünkü küflenmeye sebeb oluyorlar. yazıları gözden geçirince bunu belirtmeyi unuttuğumu gördüm.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024