agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Mürdüm eriği marmelatı (http://www.agaclar.net/forum/kiler/22154.htm)

Sevgi Durul 26-09-2010 09:22

2 Eklenti(ler)
Sevgili acemifüsün, tarifinizi ben de denedim. Fakat erikler mürdüm eriği midir bilmiyorum. Hani şu, buğulu büyük eriklerden. 5 bardak eriğe, 4 bardak şeker ilavesi ile yaptım. Bakalım beğenecek misiniz?

Eklenti 172871

Eklenti 172872

sakagun 26-09-2010 10:12

Ben de o eriklerle yapıyorum SDurul. Bizim buralarda Birton diyorlar o eriğe.

Elma suyuyla marmelat da yaptım. O da güzel oldu.

acemifüsun 26-09-2010 12:30

Sevgili SDurul ellerinize sağlık, güzel görünüyor:) Bence evde emekle yapılan her şey güzel oluyor. Malzemeleri özenle seçiyoruz, hijyene çok dikkat ediyoruz ayrıca çok da ekonomik oluyor.

omrfrk 26-09-2010 13:44

bilgi için teşekkürler, ayrıca reçeller çok iyi görünüyorlar...

Sevgi Durul 26-09-2010 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 699016)
Sevgili SDurul ellerinize sağlık, güzel görünüyor:) Bence evde emekle yapılan her şey güzel oluyor. Malzemeleri özenle seçiyoruz, hijyene çok dikkat ediyoruz ayrıca çok da ekonomik oluyor.

Sevgili Füsun hanım, teşekkür ederim. Evde hazırlamak, sizin de dediğiniz gibi hem ekonomik hem sağlıklı. Tarif için tekrar teşekkürler... Sevgiler...

17mine 27-09-2012 22:47

Ağaçta kalan,iyice olgunlaşmış siyah iri erikleri toplayıp yıkadım.Çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçirdim, elekten de süzdüm.Dondurucu da bulunan bir paket kayısıyı da rondodan geçirip ezdiğim eriklere katıp pişirdim.Ocaktan almadan yarım limon suyu sıktım,biraz daha kaynayınca altını kapattım.Hemen küçük kavanozlara paylaştırıp ağızlarını sıkıca kapatıp ters çevirdim.Dikkatinizi çekmiştir, hiç şeker katmadım.Çünkü çok sevdiğim marmelatları şekerin verebileceği zararlar yüzünden gönlümce tüketemiyordum ;) Küçük kavanozları tercih etmemin sebebi de bozulmalarına meydan vermeden tüketilebilmesi.

Eser İlhan 28-09-2012 08:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 17mine (Mesaj 1024424)
Ağaçta kalan,iyice olgunlaşmış siyah iri erikleri toplayıp yıkadım.Çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçirdim, elekten de süzdüm.Dondurucu da bulunan bir paket kayısıyı da rondodan geçirip ezdiğim eriklere katıp pişirdim.Ocaktan almadan yarım limon suyu sıktım,biraz daha kaynayınca altını kapattım.Hemen küçük kavanozlara paylaştırıp ağızlarını sıkıca kapatıp ters çevirdim.Dikkatinizi çekmiştir, hiç şeker katmadım.Çünkü çok sevdiğim marmelatları şekerin verebileceği zararlar yüzünden gönlümce tüketemiyordum ;) Küçük kavanozları tercih etmemin sebebi de bozulmalarına meydan vermeden tüketilebilmesi.

Tarifi çok beğendim. Ben de rafine şeker yemiyorum, dolayısıyla marmelat - reçel hiç tüketmiyorum. Bu tarifi hemen deneyeceğim. Teşekkürler..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024