11-09-2011, 20:26 | #63 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, Bu sene normal biber turşusu kurmaktan vazgeçtim. Geçen sene bahçenin son zamanlarında 4-5 kavanoz yapabilmiştim. Çok kısa sürede tüketince 'niye daha erken davranıp bolca yapmadım diye' hayıflanmıştım. Bu sene erkenden başladım, halen yapmaya devam ediyorum. Oğuz Bey'e herhalde yetişemem ama her fırsatta yapıyorum. Sosu da çok hoşuma gitti. Özellikle havuç ve karnıbahar salatalarında kullandım. Kavanozlardaki turşu sosu bitince uygun ölçülerde hazırlayıp salatalarda kullanmaya devam ettim. Tekrar teşekkür ederim. |
17-09-2011, 20:04 | #66 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2011
Şehir: VAN
Mesajlar: 2
|
Çok lezzetli görünüyor denemek istiyorum |
18-09-2011, 12:34 | #67 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu tarif için çok teşekkürler. |
|
18-09-2011, 13:21 | #68 |
Ağaç Dostu
|
O kadar güzel şeyler yazılmış ki, güler abla, nagihana söyleyeyim bugün hemen bunu yapsın, ben oğuz abi kadar bu işlerde becerikli olamadığım için beceremem. Baksanıza transa bile geçenler var transa geçiriyorsa beni uçurur Oğuz abiye sor bakalım aslan sütünün yanında iyi gidiyor mu? gidiyorsa beraberce denemeye ne der acaba hem şu mısırlar da kartlamadan pişirelim artık. |
19-09-2011, 21:53 | #69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 306
|
Değişik bir tarif, benimde kendi uydurduğum değişik turşu tarifleri var ama şekerlisini denememiştim, turşu sever olarak çok merak ettim, mutlaka deniycem |
19-09-2011, 22:13 | #70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,796
|
Güler Hanım ben de dayanamayp yapanlardanım. '26' sında yiyebileceğiz inşallah. Fakat hakikaten sosu çok lezzetli. Tam salatalık... |
19-09-2011, 22:26 | #71 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
20-09-2011, 10:25 | #72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Tilkiye 'seni tavuk dolu bir kümeste bekçi yapmak istiyoruz, ne diyorsun' demişler. Gülmekten cevap verememiş. Saygılar |
21-09-2011, 15:00 | #74 |
Moderatör
|
Haklısın sevgili zenfree tam da mezelik. Bu hafta yemeğe misafirlerimiz vardı. Sardalya Balığı zamanı diye mangalda sardalya yaptık, bir kısmını da asma yaprağına sararak ızgara yaptım. Yanına da ballı karides eşlik etti sarımsaklı patates ile. Misafirler hepsini çok beğendiler ama son anda Oğuz'un zeytinyağlı biber turşusu hepsini bastırdı. O kadar çok beğendiler ki kadehleri bir daha doldu sırf turşuyu yemek için. Giderken de birer kavanoz biber turşusu hediye etmek durumunda kaldık. Nasılsa yarın Oğuz yine fabrikayı çalıştırır. malina için bir kavanoz ayırmıştım ama kendileri nasılsa yapıyor diye üzerinde çok durmuyorum ama Mine Hanım için ayırdığım bir kavanoz var onu fellik fellik kaçıracak yer arıyorum hep. Karambola gelip o da gitmesin diyorum. Sevgili Ferda senin ki hazır, gelip almanı bekliyor. |
21-09-2011, 21:01 | #75 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım desenize turşu, asma yaprağında sardalya,ballı karides ve sarmısaklı karidesi unutturdu.) Yani emekler boşa gitti. Bence artık misafirlere tarhana çorbası ve zeytinyağlı biber turşusu yeter.) |
21-09-2011, 23:57 | #76 |
Moderatör
|
Haklısın galiba, bol kırmızı biberli bir tarhana çorbası ile erişte ve bu turşu işi kolaylaştıracak gibi. Hadi gelsene. Önümüzdeki hafta sonu oğlum İtalyan arkadaşlarını davet etmiş, üzümler kalır mı diye soruyor ama ondan sonra ev müsait, beklerim. |
22-09-2011, 00:18 | #77 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
|
bu turşudan benimde yapmam gerek ,hemen acil... |
22-09-2011, 01:09 | #78 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Karışıma yarım bardak acı biber turşu suyu ilave ettim. Bu acı biberden ( tatlı bibere göre çok güzel) yarım bardak. Bu da yeşil domatesten. Küçük olanlar kesilmiyor. Bütün yapılıyor. Yeşil domates tatlı bibere göre çok çok güzel. Peki küçük dolmalık bibere ne dersiniz? En tazelerinden... Isırdığınızda ustalaşmak istenebilir. Benim gibi üç defa hanımın yüzüne fiskiyelerseniz üç defa özür dilemek yetmeyebilir. Saygılar (Acını etkisinden midir, resimlerin yerlerini kaçırmışım. |
|
22-09-2011, 01:27 | #79 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orta derecede tuzunu almış, içi malzemeyle dolduruluş patlıcan turşusunu da çok severim. |
|
22-09-2011, 08:56 | #80 |
Ağaç Dostu
|
Zeytinyağ-Şekerli biber turşusunun maraş biberi ile yapıldığını da duydum. Şekerli, sirkeli,tuzlu kaynayan suda çekirdekleri temizlenmiş maraş biberi çok az haşlanıyormuş. (Herhalde kaynayan suda çok az tutuluyordur.) Maraş biberinden çıkan çekirdekler zeytinyağında hafif kavruluyormuş. Kavanozlara konulan maraş biberlerinin üzerine zeytinyağında kavrulan çekirdekler ve soğumuş kaynama suyu ilave edilip kapağı kapatılıyormuş. Acaba maraş biberinden bu şekilde turşu yapan var mı? |
22-09-2011, 19:02 | #84 |
Ağaç Dostu
|
dün gece bende denedim ama sıvı fazlamı geldi ne sabah kavonozları içine koyduğum tepside sıvı karışımdan vardı bu arada turşu olarak ilk denemem bakalım nasıl olacak içine acı biber koymayı unutmuşum acaba şimdi açıp koysam olurmu ki |
22-09-2011, 19:30 | #85 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Bu kadar övgüden sonra bugün ben de yaptım bakalım dediğiniz kadar lezzetli mi |
22-09-2011, 23:37 | #86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Karışıma bir tutam sevgi de konacaktı, unutulmuş olmasın. |
23-09-2011, 06:50 | #87 |
Moderatör
|
Olur, olur hemen iki-üç adet acı sivri biberi de ilâve edin. Daha sonra karışımı bir baş aşağı, bir yukarı, bir yan yatırın ki malzemeler iyice karışsın. Her gün değişik şekilde tutun kavanozu. Daha sonra biberler çekiyor sıvısı beliriyor kavanozda. |
23-09-2011, 10:04 | #88 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sarımsakların mavileşmesi senin suçun değil, bir tür sarımsak o renge bürünüyor turşuya girince. Malina dediydi ama unuttum. Yani turşunda bir sorun yok, sarmısakların "cilveli"... |
|
23-09-2011, 10:52 | #89 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kabahat sizde değil. İthal Sarımsak mı kullandınız. Hani şu Çin dediklerinden. Sarımsağı değiştirin, düzelmesi gerekli. |
|
23-09-2011, 12:20 | #90 |
Ağaç Dostu
|
Yemek yapmayı sevmediğimden sevgi katamam bir türlü ammaaa, turşu sevdiğimden sevgi kattım, vallahi de billahi de Neyse ki suç sevgi eksiği değil de, Çinli sarımsaktaymış)) |
|
|